malas nak hormat engko..

aku agak kurang respect pada mereka yang tak leyh nak respect mase....janji pukul sembilan tetibe datang lewat tanpa sebab yang munasabah..

aku agak kurang respect pada si ostad2 yang merokok..dan perokok yang tak reti2 nak merokok sesorang..siap kongsi asap rokok tu kat orang sekeliling lagi..

aku agak kurang respect pada mereka yang tak reti nak respect orang laen..

tapi masalahnya..kalopon rasa kurang respect tu ada..tapi jangan zahirkannya..perlu ker kita tunjuk rasa kurang hormat kita pada seseorang sehinggakan nampak kekurangan ajaran diri kita..tak perlu la kot..wat rilek sudah..tapi rasa kurang respect tu totap ade..sekadar rasa yang tidak terzahir..



bukan sekadar omongan kosong

14 comments:

liyana said...

hmm..buat dont know sdh...

Faaein Talip Roy said...

hmmm... betul2..

u give respect, u get respect..

Rozuan Ismail said...

suka yg bab ustaz tuh,dia merokok lepastuh suruh kita jgn merokok,erk.cakap tak serupa bikin je.

sergeant keroro said...

betul, tak payah nak zahir sangat rasa kurang jar.

simpan dalam hati jek

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

senyum tawar ajelah..jgn tjk sgt..huhu~

Nini Hartini said...

pernah kagum kt sorang hamba Allah ni. seorang Doktor tp boleh memberi kuliah agama. sekali jumpa kt warung, smoking.

cisss terus hilang rasa hormat pd beliau.

Heart In A Cage
.

Cik Eliza said...

baru kene puji dengan pensyarah sebab hantar tugasan tepat pada masa nya !

:D

FasiHaH SupiaN said...

hurmmm betul, kat mana pun kita, respect lah orang lain kalau nak diri kita dihormati....lebih kurang lah ngan entri baru aku nie..

risa said...

saye lagi suke menunggu dari ditunggu...rasa serba salah kalau buat org tertunggu2 kan kan

Alexandriana Alia said...

yep. tak payah zahirkan, nanti kita pun orang hilang respect gak hehe

Подтверждаю said...

as salam..

<--tak kisah mana pun.
tu sebahagian dari zat perbuatan yang dia lakukan. nasihat dan terus nasihat.selagi masih hidup, cari sebanyak pahala~

<--minta direspek? pun tak. biar je semua tu, yang penting, redha-Nya. 'respek' yang lebih agung dari mana2 aspek respek.



akan datang, pasti berlaku sekali lagi full maintenance dalam blogspot.maka sini ada :

Tutorial Posting Entri ketika Dashboard Tak Boleh Di Akses.

Hanis MY said...

betul tu ji tok suko staro mano pom wak rilek jah sambil doa biar dio dpt hidayah...

diana said...

kalau akak kurang respect kat orang tu biasanya akak malas nak tengok muka dia dan berbual2 dengan dia..asyik elak kan diri je..heheh

Iffah Afeefah said...

erk aku ske point merokok tu

kesian org kne tempias

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved