meh kite cubit lipatan lemak die

ade isu baghu weh..howt2..panas2..pergh isu orang tak bayor utang..tapi aku tak pernah nak tau kewujudan pendekar berkuda tu..kuda jantan ke kuda betina ek???aku tak tau jalan citer..jadi aku malas nak cakap panjang..

tapi ape yang aku tau le..sape2 yang melengahkan bayaran utang..sebab die senirik sengaja..padahal die mampu..dosa die susah tuhan nak ampon..dah dosa susah tuhan nak ampon..kompom2 ati tu gelap gulita..kalo dah hati gulap gulita..berkarat lagi..macam mane pulak dengan keadaan iman die..kalo dah iman die pon dah tipis..camne dengan kehidupan die..kalo kehidupan die pon dah ghupe yang korang bayangkan..camne pulak dengan kematian die..camne pulak dengan kehidupan die selepas mati..>>>sambong senirik..korang pon dah akil baligh dah kan...(ni bukan nak kate kat sape2..tapi sekadar peringatan bersama ni.)niat tu kena betol.

ape pon mangsa yang terkena tu..jangan stress2 sangat..aku tau aku tak duk kat tempat ko..so aku tak merasai ape yang ko rase..dah ko member aku..kalopon member dalam dunia blog ni je..aku totap support ko weh..setakat yang termampu kitorang geng2 blogger tolong..kitorang tolong..
Sakit itu adalah pengampunan dosa,
musibah itu adalah meningkatkan darjat,
kematian itu adalah kerana redhaNYA,
masalah-masalah ada pengajaranNYA…



bukan sekadar omongan kosong

10 comments:

Hanis MY said...

wehhh kawe tok pehey la ji...en ben pun wak post pasal goni ado kudo2 jugok huwaaa apekah???

Faaein Talip Roy said...

aku pun sebenarnya tak berapa kenal ngan blogger ni.. tapi dia pernah gak datang follow blog aku.. aku pun cam tak sangka ada kisah pasal dia.. hmmm.. tak tau nak komen apa.. cuma tu je lah aku nak kabo.. hehehe..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cubit lipatan lemak?dia ada lemak ke jiji?akak pun bengang klu org tak mo byr hutang

d_LA said...

hehe..cian k.hanis x pehe..mslh hutang x berbayor ni k.hanis..

pepun, hrp benda tu leh settle secepat mungkinlah..xmo pjg2, x psl2 sume org taw psl keburukan dia..manusia bila dah taw keburukan org tu, maka tertutuplah kebaikan2 dia sebelum ini..beringatlah kita sume..

NOOR FATIN said...

semoga dia cepat insaf

Piah Becok said...

doa je la die akan bayar utang tu. xleh bayar banyak, bayar je la mana yang mampu, janji bayar sampai habis.

terbaru-->A FRIEND IN NEED let's.help -->WORDLESS WEDNESDAY #1 -->HAMBA ZAMAN SEKARANG: ulasan ringkas

Sunah Mohammad said...

hurmmm... moga depa selesaikan sesama depa la ek...

ghost writer said...

kesian kat dua-dua sekali..

aku nak gi bayar hutang bank esok okay..hihi

Gayahspears said...

auch.. sakitnyer terkena gunting..huhu

kiera'sakura said...

aku pown x kenal sape kuda2 nie.. tp doa kan die terbuka hati tuk berubah.. smoga Allah bg hidayah kt die..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved