mengikut je keje ko


bile kite berhadapan dengan seorang budak kiut tahap sugar glidder depan kita..budak tu cakapnye pelat..maka dengan seniriknye kita akan terikut jugak jadi pelat..yer ke tidak???bukan kita nak buat2..tapi kekadang tu terkeluar jugak sebijik due perkataan pelat-pelat..yayikkk ke..hape ke..

tapi bile difikirkan balik..dah menjadi lumrah kehidupan jugak aku rase rase la..manusia jenis yang suke mengikut!!!manusia akan mengikut ape yang mereka rasa mereka boleh ikut..cam contoh..sekang ni ramai je bebudak muda mudi wat rambut korean style..nampak sebijik anak mata je sebab rambut jatuh kat dahi..yang takleyh nak wat style cam tu..deorang akan wat style pacak laks cam biji mempelam lepas kena kulum...cam rambut aku yang bergulung berhiruk pikuk ni..memang style alleycats je la yang boleh aku nak ikut..

senang cakap..kekadang dalam dunia blog ni pon ramai yang jenis mengikut dan terikut ikut..cam aku la jugak..kekadang bile tengok orang wat entrry melukis lukis rase cam nak ikut jugak..padahal aku ni menyonteng pon tak ghety..ade ati nak melukis bagai..ape pon nak ikut-ikut pon..pilih dan cari ikutan yang seswai untuk dijadikan sebagai role model untuk diri kita..takpon..jadikan diri kita sebagai ikutan kalo kita mampu..


p/s
matangnye....



bukan sekadar omongan kosong

29 comments:

d_LA said...

hehe..janji kite selesa ji..xde paksaan..

CGG said...

a'ah..
janji tak kene paksa:)

hola

bersama kak Es said...

sebab tu agaknya yahudi mudah cucuk jarum...apa je diorg buat, semua kita ikut tanpa fikir ..kan Ji.

blog-tips-kurus said...

kelihatan rakyat M'sia, khususnya orang Melayu begitu mudah terikut-ikut. bab yang 'lagho' pulak tu..

liyana said...

matangnyer..ha3

Tan Tin Ton said...

kalau orang tu ckp kedah,
tpi kite orng kl,
msti lwk kan kalau terikut pelat kedah, haha

kiera'sakura said...

aku nk follow ko lah... hahahaha :p

akoo said...

haha...

Ainul Hayat said...

HAHAHA...memang matang entri ni. Walau nak ikut pun jgn sampai tercalar identiti sendiri (aku ni semenjak dua menjak ni suka nau perkataan tercalar..hahah)

qlah said...

er.. er...

hehe , ye la kot..

*terasa .

Sunah Mohammad said...

ceq pon jenis yang mudah terikut-ikut gaya percakapan orang...errr..

ika said...

matang la sangat . tp betul ape ko ckp tu . hee .

teynteyn the doll said...

biaselah tu dlm proses mencari identiti diri

beautiful_rose said...

lebih selesa dengan cara sendiri...tak perlu terlalu mengikut kalau nak di jadikan panduan tak pe.janji tak lari dari identiti kita.betul?

Azie Azra said...

kalu ikut mende tu dapat improve diri tak salah ah kan. cm aku ngah blaja melukis sbb nnti nak ajr anak2..muahaha

NOOR FATIN said...

jadilah diri sendiri :)

maCy said...

matangnye abam jiji ;)

Naddia said...

pakde kadang2 itu sweet tahu?? cam ade org take care giiteww

qasehraihan said...

hok saloh tu a hok sedak di buak tuh..hihi..kawe kecek klate nge demo xpo ko??hakhak

Qaseh dalia adelia said...

nok kecek kelate jugok.. baso dio lah namo manusio nih .. kade2 nop try hop ore lain buat .. tapi jange sapa kito ikut bendo buke2..!

*Miss Syahnia* said...

biarlah kita mnulis dblog
ikhlas lhirnya dr hati ^__^

mana yg baik ikut
tg tak bek takmo ikot
taw..hihi

za said...

sangat setuju.. pastu kadang2 akan terikut dengan cara penulisan org..

yg buat rambut korea tuh sgt setuju ah. keh3

puteri ain said...

haha.. tak pe la .. trend.. hehe

..... said...

aku ader wat entry pasai ko ni yob huhuh

http://onlymezue.blogspot.com/2011/06/aikair-minuman-pon-boleh-komplen-pasal.html

Gayahspears said...

aku jugak yg tak ikot sape2..huhu
betoi tak jiji yu???

tomato said...

wahh matang keww ;p

Roy said...

ko ikut cam budak kecik pelat2 tu.. nak matang apanya.. perasanlah ko.. hahaha..

Afikah Aziz said...

erk,matang?? ragu-ragu kikikiki ;p

Miss Ran said...

ikut sbb dorang suke


errr pelat tu kalau boleh elakkan

kesian budak tu lambat nk bercakap betul nnti


ps: novel tu lama da buat=) org je tk sdr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved