pasanganku..

orang orang klasik dahulu kala ade memperkatakan...kalo le aku ni style kepoh semacam..cam banyak mulut..eh2..bukan banyak mulut..tapi peramah..biasernye dapat le pasangan hidup yang jenis sonyap..sonyap bukan berertin bisu yer..

kalo jenis yang tidor dah ghupe mayat..perompak dok merompak sebelah telinga pon tak sedor lagi..yang ni biasernya dapat le pasangan yang sonang bebeno terjaga..sampaikan bunyi cicak mengawan pon die leh sedor..

ape pon kesimpulannya..orang klasik dahulu kala kata...kebiasaannya kita akan dapat pasangan yang macam berlawanan arus ngan kita..tapi yang penting serasi.lau dapat yang berlawanan cam tu..aku rase cam meriah la pulak....

misi hari ni



bukan sekadar omongan kosong

30 comments:

bersama kak Es said...

alaaa ji , nak doyan !!

Bila Ku Kata Cinta... said...

dah namanya pon saling melengkapi..huhu....pepon dah de ke?

UNA budak BAEQ said...

orang klasik kata nak carik kena yg sekufu eh sekufu ke sekutu ? aku pon lupa =.=
jgn la tunjuk durian aku puasa T___T

*aku pendiam dan pemalu harap dpt yang kekecoh sikit :p

Anonymous said...

wow! ceq 1st cmmnter..lalala~
kalo gua jenis dop suko mdi,
mknanya bleh gu hok suka madi baw sdap sopmo la gu kawe nati...vaw!! :D

James Alexander said...

berbeza itu best...


seperti lagu dulu...


'aku suka singkong, kau suka keju oOoO...' hehehe...

liyana said...

yg pntg serasi n bahagia..

kuningnyer durian..=)

Ieda Al-Habsyi said...

hehehehehe! memang pon jiji weh, byk beza lagi best, rasa cam putar alam pon ade, hahahah :)

meaw said...

yang penting perempuan yang terbaik dapat lelaki yang terbaik,insyaAllah :D


deriyan wat tempoyak sodap!

~* chirpy_chummy *~ said...

yep, berbeza dan saling melengkapi.


Kekurangan dia adalah keistimewaan bagiku and vice versa.

Miss Ran said...

misi ko misi aku gak

bak skit

aah snok org berlawanan tp serasi=P

rara pinkmafia said...

betul tu.rara pun dpt tunang yg berlawan ngn rara yg banyak ckp ni.heheh

Aya Ariel said...

hor...jolo doh..
toklaki aku jenih gegey jugok..
tp kalu aku gegey..beliau jadik penyenyap..
kalu beliau gegey..aku pulok penyenyap..saling lekap melekap doh keh nihh??

Sue said...

saling melengkapi...

ASaDa RyutaRo said...

dah bercerita pasal pasangan dah. dah jumpa ke yang berlawanan ngan diri? hahaha..

act, mengepost gambar durian di dalam blog boleh dianggap kejam kepada orang yang tidak berada di malaysia.

nicksuhailee said...

sedap nya durian..hahha,.
klu berlawanan,saling melgkapi kan..hehe

intan.maisarah said...

aiskrim durian

sedap

Sunah Mohammad said...

ada pulak durian kat situ...adeiii...

Elyana Ahmad ツ said...

aloh aloh jiji aku pun pernah dgr jugak.makna nya kalau aku tak suka asap rokok akn jmpe dgn org yg suka menghisap rokok ye. T.T

MerLe said...

wah~ durian~~~

Gayahspears said...

hahah.. beno eyh..
ibu aku pendiam, tp arwah bapak aku byk mulut.. sesuai sgt >_<
huhu

yatie Awang said...

ada benar tahu pendapat orang dulu, banyak berlaku depan mata...

durian tu nampak sedap, tp maaf kakak tak makan

efa said...

biar pon berlawanan tp pasti melengkapi alahai durian tu kuningnya sedap!

Jiejah Gorjes said...

apa kaitan doyan ngan topik ni aaaa saje la tu nk goda2 penggemar doyan..buat bubur kacang sodapp nyee

nurfatiha blacky said...

sodap nyo duriannn.

Rozuan Ismail said...

kalau jenis minat durian, dapat la pasangan x suka durian.hoho

Hanis MY said...

haha... kawe doa biar dpt jodoh hak terbaik... sedak tow "duriam"

kiera'sakura said...

aku bkn food lover nanti aku dpat hubby food lover ke?

CikHaniBhulat said...

teruk la hani cmni..hani xsuka durian...bau pon xboley, mkn pe tah lagi..dpt pasangan yg hantu durian..mati la...

diana said...

sebaiknya yang berlawanan la..
kalau suami degil isteri pun degil sapa nak mengalah..kan??

Roy The Rockers said...

perhhh.. durian kuning... malam tadi aku baru pas makan durian.. pos kat aku sket wehh..


ooo.. org klasik kata gitu eh..

mesti aku dpt yg kepochi nanti.. sbab aku pendiam gler arr.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved