pehal ko bagi SALAM

kentut demi kentut aku lepaskan..menandakan perut dah kembong.masuk angin..kelaparan..dan aku parking kereta depan key hep si..masok key hepsi ade akak tolong bukak pintu.sopan je senyum..maka aku pon bagi SALAM...tetibe sumer yang makan tengok aku ghupe aku ni orang batak baghu tersesat kat las vegas..akak tu jawab sambil senyum menggoda jiwa jer...

bile dipikirkan balik sambil meratah ayam keyhepsi berketol ketol..aku rase budaya memberi SALAM sesama muslim dah semakin pupus..tu le pasal kot deorang yang dok makan tadi nengok aku semacam je..sebenarnya perkara ni bukan pestaim jadi ni..dah banyak kali dah jadi cenggini..aku nak masok market pon kalo pak guard tu islam aku bagi SALAM.dengan harapan kalo pakcik tu ade anak2 sedara pakai shawl pelangi leh die kenen2kan kat aku..ASTAGFIRULLAH..dah lari niat bagi salam..


p/s
pasal post tadi aku pon tak paham.aku pon tetibe tak leh bukak...ni2 nak habaq kat korang..ade sorang pakcik..pergh dasat gaban..tetibe aku cemburu dengan cara die berblog...tapi tu cara die..aku cara aku le..

uncle ku...



bukan sekadar omongan kosong

19 comments:

i'm ezza haniza said...

asssalamualaikumm..:)

dh bg salam

Miss Ran said...

erk aah mmg org akn pelik

len kali msuk blog pakcik bg slm la

assalamualaikum

Qaseh dalia adelia said...

tahu xpe ... ade pulak org bagi salam .. dia ketawa mcm ngejek ..pehh gila betul.. blog tu mmg superb ..kdg2 tergelak baca..sume gambar dia yg sama cuma background lain haha

bersama kak Es said...

kak Es masuk 7E , pekerja 7 E tu boleh cakap 'selamat pagi kak...'

ye...waa'laikumussalam dik :D

misz sheyla said...

Assalamualaikum..haah la..baru perasan..sekarang budaya bagi salam bila jumpe dah xde...bese kalo jumpe membe ayat first kuar eh...ko nampak cantik la skang... =,='' kena ubah pasni

Elyana Ahmad ツ said...

kalau bagi salam tengok peli,tapi aku rasa kalau pergi kedai hari hari lagi pelik.kalau msk lima belas kali,lima kali belas lag dia akan cakap,selamat datang kak.hahaha

Bella Bell said...

wahh..ramai dah review blog uncle tu.. tapi blog dia memang sempoi pon :)

najwa's said...

hehe assalamualaikum (^_^)

liyana said...

agak plikla....
walaupun btulkn..huhu

amiYo said...

lutut tu ustad.

M Fizan said...

assalamualaikum..
sekarang nie kalau kita bagi salam, mau terbeliak mata orang tengok..hehe

follow #1044..feel free to follow me too :)

qasehraihan said...

assalamualaikumwarahmatullah...

deiii..tu uncle guwa laaaa...hehe

James Alexander said...

pedulik ape org nak pandang..???
bukannye salah pon bile bg salam...





btw,nice uncle anda tu...

siti kektus said...

lawak pulak tengok blog pck tu,

semua spesen je, hoho

EZAN IDMA said...

assalmmualaikum :)

kechixx said...

sgt2 sgt pupus...adeh..salam bro!

hehehehehe;)

Puteri Iqa Izyan said...

mmg susah nk tgk budaya bagi salam sesama muslim skang.


kwn2 aku pon dah tukar kpd bahasa korea. hahaha

gedek! said...

Terima kasih BOS!

p/s: uncle suka sebab semua yg dudok atas batu tu berbaju hitam...!

yad'z said...

assalamualaikum... =)


tau tak pe... sekarang susah nak dengar bagi salam.. haihh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved