sang pendaki..hisy..berdaki..

takkan lari gunung dikejar.sape pernah kejor gunung???..gunung daik bercabang tiga..aku tak penah kira pon cabang kat gunung daik..kalo takut tanah runtuh..jangan berumah ditepi gunung..gunung pasir dinegara orang..gunung batu ditempat sendiri..takkan gunung membiak dua kali...

ni gambor dari puncak ni..
berbekalkan semangat kesukanan dan semangat kesetiakawanan serta semangat kepengakapan sekolah menengah abdus samad..aku and da geng..akan menawan puncak gunung stong dengan ketinggian hempat ghibu hempat ghatus hempat puluh enam kaki..akan ku tawan tinggi kaki2 tersebut dengan berbekalkan kesempurnaan dua kaki yang dianugerahkan illahi..

tapi2 tapi tapi..yang tak beghape nak bestnye..aku terpaksa la tinggalkan blog dan korang sume..aku tak sanggup dan tak sampai ati nak beghebut gune line berudbend dengan kaum kaum yang dok bermastautin kat kawasan pergunungan tersebut..

selamat tinggal la kengkorang sumer weyh..terpaksa aku meninggalkan korang sumer disaat sokongan demi sokongan padu diberikan..tengah berkobar kobar pulak rasenye nafsu serakah untuk berblog..aku tak pergi lame pon..due hari je.jangan layan sangat perasaan rindu korang..bior aku je yang layan rindu kat korang.

buat ahkak sunah..sepanjang pemergian aku ni..aku amanahkan kat ko..jaga la blog ko senirik..jangan biarkan blog ko terabai..yer..

"Tidakkah mereka perhatikan, bagaimana Allah memulai ciptaan kemudian mengulanginya? Sesungguhnya yang demikian itu mudah saja bagi Allah. Katakanlah:'Berjalanlah di muka bumi dan perhatikanlah, bagaimana Allah memulai ciptaan, kemudian Ia mengulangi penciptaan itu sekali lagi. Sesungguhnya Tuhan Berkuasa atas segala sesuatu." 

p/s
puteri gunung ledang tak pernah sampai ke gunung stong..kalo tak leh tukar2 link blog..



bukan sekadar omongan kosong

18 comments:

bersama kak Es said...

wahh.. nak tadabbur alam

bestnye :)

Amirah Adnan said...

selamat mendaki lee..

Miss Ran said...

ye jiji aku bace

aku publish entry bile blog ko kembali normal oker

nk ahkak sunah jugakla=P

najwa's said...

jeles meh, lama dah tak hiking. (-.-')

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah blog AKU SEBUTIR PASIR hamba kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 46 buah negara.. :)

FTR said...

gunung stong.. bestnya.. aritu baru aku tengok kat tv pasal gunung stong.. hati2 weh bila ada kat sana.. kem salam pada penunjuk arah tu nanti.. hahaha..

Sunah Mohammad said...

ok ok... akak jaga gunung... eh, akak jaga blog akak... insya'Allah... amanah ni... huhuhu...

cik bunbun said...

tuan puteri ade belog ke. TSKK

liyana said...

bye..daki gunung stong elok2..

James Alexander said...

mandaki tu elok2 bro...


agak2 jumpe nenek kebayan kat gunung tu, sampaikan salam ku padanya...

**::CIKNUURUL::** said...

ko g ngan sorg lg ckgu tu eh,.name die ape tah,aku lupe,.hehe,.slmt brjuang la ye,.bwk balik cnderematee tuk aku,.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga lancar semuanya jiji

tia @ Ini Kisah Tia said...

yaaahh .. daki diaa , tawani diaa ;)
semoga selamat pergi dan selamat balik ..

Tia Tak Berlenggang Bila Blogwalking

Gayahspears said...

hati2 >_<

qasehraihan said...

uitttt..kamu nk cari apa ats nung??

Ummu~Ishak said...

rindu rindu rindu

Afikah Aziz said...

ok,jumpa kt sana ngeee~~

kiera'sakura said...

hati2 memanjat gunung tue..
aku de pengalaman hampir jatuh gaung mase pnjt gunung.. hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved