warkah untukmu

*kalo nak buat aduan pasal lampu jalan nak buat kat sape die ek?????

KEPADA PIHAK BERWAJIB..

saya pemilik blog ini..ingin membuat aduan ye..sedikit aduan ketidak puasan hati saya tentang ketiadaan lampu jalan di sepanjang perjalanan dari bunut susu ke kampong saya..bahaya kot..

keadaan ini sangat2 membahayakan penunggang motor yang sentiasa keseorangan seperti saya..dah kalo gelap2..biaser ade la seram2 sikit..tambah2 pulak sepanjang jalan tu ade sawah padi yang menghijau je..tapi jadahnya..tak nampak le hijau tu dah kalo takder lampu jalan..kalopon seram saya tetap tidak merasa teremang bebulu roma..kerana kalo mengikut ceritera filem hantu yang dok ade sekarang ni..sumer hantu tak der pulak nak nyakat orang kat jalan yang takder lampu jalan..biasernye hantu pon nyakat orang kat jalan yang terang benderang..hantu jalanan pon perlukan lampu jalan..apatah lagi manusia kacak seperti saya..

dengan keadaan jalan yang begitu suram dan gelap..menatang2 ternakan seperti lembu kerbau unta dan sebagainya..tak nampak jalan nak pulang ghumah deorang sehinggakan deorang terdampar ditengah2 jalanraya dan terkial kial hendak mencari jalan pulang..ini juga membahayakan keselamatan kami ya tuan..

ketiadaan lampu jalan jugak..boleh mewujudkan fenomena kereta bergoncang deras di tepi tepi jalan...takder angin takde taufan pon..kete yang dok elok2 je parking bawah pokok tepi jalan berkocak mengikut irama tertentu..tuan paham2 la ye..kang bagi ayat lucah kang..tak nampak lak sopan santun dalam mengadu domba...

dah tu kalo tuan ade bace ke entry ni..harap pihak tuan dapat ambik tindakan sewajarnye la..kalo kate bajet negara tak cukup..kasi potong je la elaun parking menteri menteri..berpuluh ribu kot elaun parking deorang..elaun parking je pon kan...dah tu lampu jalan tu berapa sangat le yang nak..segala kesudian dari pihak tuan saya dahului dengan ucapan i lebiyu lorh...



bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

**::CIKNUURUL::** said...

yeke ji?,.sian ko ek balik dr surau tetiap hari dlm keadaan bergelap,.esok bawak toc lite ye

Bella Bell said...

goyang2 apa ni? xpaham.. hahahhaaha!!!~


xpe la, lain kali bawak lilin ok? hehehe!!~



^^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga pihak berwajib ambil perhatian kan jiji.sian kpd pengguna jln tu ,dah la membahayakan keselamatan menyeramkan lak tu.hati2 sewaktu menggunakan jln tu time mlm ye jiji

vampire's lovex said...

itu lah kau,aku suruh beli torch light,xnak.....


huawawawa

Raden said...

tanya sama kereta, apa sbab goyang. nanti jawab kereta lampu jalan tak cukup terang..

Aya Ariel said...

kampong mane tuh takde lampu jalan?
kesian kat ko..kang gelap2 pulak terlanggar pulak menatang yg bersidai kat tengah jalan tuh..
ermm..pak wakil rakyat..sila turun padang..hantu jalanan pon perlukan lampu jalan..apatah lagi manusia kacak seperti jiji.. isk isk isk

Sue said...

ji...silap ni...surat kot bm mana deme pehe...kene bui kot klate baru jelas... he he he

mariea said...

jiji... klu nak cepat, straight terus wat aduan dekat PBT. g majlis terus ke. somehow, diorang tak boleh nak belek semua tempat. so, as rakyat yang perihatin apa kata pergi buat aduan kat diorang. at least diorang tahu. tapi kena sabar sikit. kalau nak lagi cepat, cari orang kuat yang boleh backup aduan. ketua kampung ker.... ni cadangan jer... up to you la nak buat tak... :)

cik pulau said...

xdop lapu plop doh...
bwk lapu wat letok kat dahi..
hehe...

peace!!!!

Edy Zaidi said...

haha..sengal la ko ni

Rozuan Ismail said...

memang bahaya lah kalau dekat tempat lembu banyak.dah la tak nampak dengan lampu jalan x fungsi.


lembu ni perangai dia pelik sikit.dari jauh kita nampak dok tepi jalan,tetiba bila kete kita dekat dengan dia,dia melompat tengah jalan.geram betol lah

NOOR FATIN said...

hakhak surat yg sgt cool. hahah

sergeant keroro said...

hahaha, terbaik!! XD

James Alexander said...

huih... jalan gelap la best nak racing...

baru ala2 fast and furious gitu... hahaha...

Nurul Jannah said...

tggu aku jadi pm nnti aku tlg watkan lampu jalan keyhh

skandaLdariLangit said...

apebnde ni ji? ajak la yuyu g skali

Sunah Sakura said...

harap ade la geng2 yang keje situ baca n sampaikan..

kiera'sakura said...

aku x keje JKR,, aku keje LPP klu x, dh blh aku aceept surat ko nie... :D

liyana said...

gi wat laporan kt jkr...
x ajin lalu kot alik tu kalu mlm

intan.maisarah said...

lebyu....



hantar surat layang

saya bukan tomato said...

hahahah patot hantu tumpang kau .

FasiHaH SupiaN said...

adoyaiii g lah majlis daerah ke wat report....

UNA budak BAEQ said...

aku terlalu berotak kuningkah bila lihat gambar lampu berbentuk itu. . atau mmg nak ckp pasal ketiadaan lampu membawa padah dan dosa ? =.=



okay accepted . esok pasang pelita keliling jalan . amek feel nak raya .

Qaseh dalia adelia said...

haha .. ko igt abg2 nak bace .. lagi dia rasa nak muntah bce luahan ni siap ade lebiyu lagi tu .. haha

Iffah Afeefah said...

erk
apakah

tak tahu nk komen pe

g anta surt kat diorg sne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved