aku tak terima cara engko..

siyesly..tak sumer orang leh terima cara kita..cara kita makan ke..cara kita berpakaian ker..cara kita hidup...kire tu perkara normal le kan..kalo sumer orang leh terima cara kita..aku rasa cam tak berape nak meriah le kehidupan kita tak..asyik hepi je manjang..

begitu jugak dalam dunia blog..takkire le macam mane pon cara kita berblog..jangan ingat sumer orang boleh menerima cara dengan dengan sebaik mungkin..mungkin ada dikalangan mereka yang menerima seadanya..mungkin ada yang tak dapat menerima namun mereka hanya membisu tanpa sebarang kata..tapi kalo terjumpe mereka yang tak dapat menerima cara kita dan cuba memberi teguran..kita jangan dok mudah kalut sangat..ni belum sempat ape2 dah nak private blog le..nak bersara le..pikir dulu sebelom bertindak melulu..anggap teguran tu positif..

tapi tapi tapi..jangan le biorkan kita hidup dengan cara yang pelik bebeno..sampaikan takder orang yang menerima cara kita pon kita masih dok pikir positif lagi..tu bingai namenye..dan seperkara lagi..kalo nak menegur pon.pastikan..anda ingat mereka jua mempunyai jiwa dan perasaan seperti anda..

p/s
kalo leh wat video ni layan jugak kan..



bukan sekadar omongan kosong

34 comments:

tieykah said...

Manusia sememang nya penkritik hebat
Di samping tidak pernah puas

Elyana Ahmad ツ said...

bingai tue ape ostad?

Iffah Afeefah said...

tak terima sudah

jnji y lain terime

James Alexander said...

nak puaskan hati semua manusia adalah perkara mustahil...

Sunah Sakura said...

haaa...kalo ko buat video aku nak tengok ji..vlog pertama Jiji Yu..

cik pulau said...

hahaha....

betul..
jangan harap kita ni perfect sampai nak sume orang terima cara kita...
hohoho

Jiejah Gorjes said...

ostad nk wat vlog kewww

sergeant keroro said...

lau ada video mesti masyuk, hehe XD

betul, tak semua suka alien T.T

puteri ain said...

itulah manusia .

Syara Mohammad said...

asalkan kritikan yang membina, insyaAllah masih boleh menerima. lagipun, kita kan disarankan menegur secara berhemah.takkan nak ribut2.. yang kena tegur pun, tak nak lah kalut2.

Princess Nur said...

kepada yg nak mengkritik tu, cerminla diri sendiri sebelum mengkritik orang len..ok? ;)

SiS NaD said...

Salam Inchik Jiji...

Yeah!~ Positif!~

Faaein Talip Roy said...

yelah dek.. tak semua kita boleh terima cara orang.. orang pun tak semua boleh terima cara kita..

tetiba dah ber'adek' plak dengan ko.. apsal ntah.. hahaha.. cam tua sesangat je haku ni.. hahaha..

Kalamhati said...

sebelum kita kritik..kita pi duk dalam kasut org tu sat..hehe

sama2 kita belaja menerima teguran..dan jangan asik kritik org je..perbetulkan diri kita dulu..insyaAllah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

betul tu..jgn asik pk kita je betul.kalau 10 org , 9 tak suka kita pasti ada silap kita di mana2.kena selidik tu.

FasiHaH SupiaN said...

hai nak ikut jejak matlutfi ek.hehe

Mat Gebu said...

Adaa kee aku kesahhh!!!...

Bella Bell said...

aku ni jenis mudah down sikit sebenarnya.. takut gak satu hari nanti ada cik anon yang kutuk2 aku.. compem aku delete blog kot.. huhuuu!!~




^^

Rozuan Ismail said...

we can't make every single person feel satisfy with us.but, we can try to make it better

vampire's lovex said...

ji,ko kutuk aku ke ??? sampai hati kau ji...tah pape !!! *drama 4babak...kah kah ...

terima lah teguran dengan positif,sesungguh nye teguran buat kita jadi tabah lagi gagah...yeahh

maCy said...

mengata macy ke?

delarocha said...

manusia dilahirkan berbeza, unik.
hargailah perbezaan yang ada.

Along Usop said...

hahah.. betui tu.. betui!!..

ape pon... sama2 lah menegur antara satu sama lain... :)

ghost writer said...

setiap orang boleh jadi pengkritik tapi tak semua orang boleh dikritik.

ShashaCatering said...

Wow, jiji Meletop! kat blog cik mat gebu. Tahniah kerana jadi pilihan cik mat.

Keep up the good job ya ;)

[sutera kasih] said...

banyak manusia banyak ragam..hehe

aesh came said...

manusia mmg mcm2~penat nk layan~ huhu..

Подтверждаю said...

as salam..

apa pon ta boleyyy~~
haha~

liyana said...

aahkan..
anggp tguran tu bnda positif sudah

kokser kokdam said...

acu tegor blog aku eh..

hahaha

yad'z said...

nak puaskan hati satu orang dalam purata seribu bukan satu keje yang senang.. juz be diri seniri.. tapi janganlah annoying sangat sudahlahh.. =)

fadh leyanie said...

jadikan setiap teguran itu
teguran positif untuk berubah kearah kemajuan.

fadh leyanie said...

jadikan setiap teguran itu
teguran positif untuk berubah kearah kemajuan.

diana said...

teringat kat sorang blogger tu..
dia rasa semua orang boleh terima cara dia..
padahal tak pun..
ada je yang meluat..
hehhe...
rasanya dia tau..
tapi tetap rasa dia best,..heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved