ape jadi dengan blog

tengok balik blog diri senirik..tak pernah terpikir pon yang akan wujud pembaca bagi entry entry yang hentah hapa hapa pada awalnya berblog..tapi kini dah wujud pembaca yang mungkin setia ataupon yang maen lalu je..dulu takder pon yang memolllow mollow tapi sekang..dulu takder yang sedor kewujudan blog kita...kini..segalanya menjadi lebih baek atau sebaliknya..semuanya atas usaha kita.bukan senang nak senang..bukan susah nak susah

renung balik perubahan perjalanan blog kita dari awal hingga ke saat ini..ape dah jadi dengan blog kita..ape isi dalamnya..ada juga antara blogger blogger kata "tak kesah le ape yang ditulis..asal jadi diri senirik sudah kan kan"..tapi pendapat aku le..sebenarnya kita kena kisah dengan apa yang kita cuba sampaikan untuk mereka2 diluar sana..sebabnya..aku pikir..

apa akan jadi dengan blog kita selepas kita pergi buat selama lamanya..memberi saham kebaikankah..atau sebaliknya????

p/s
rupe rupenye..derita jugak bila seorang blogger hilang lappynye..ibarat sang buta kehilangan tongkatnya.


bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

**::CIKNUURUL::** said...

ji,aku laaaaaaaaaaaaaaagi derita,..lappy kene sawan,..nyampahnyee,..sori la ye kalo aku pon ilang pasni,.isk isk isk,.



btw,cngrates dh majuuuuuu,.hui,.tabik spering!

Anisa Hang Tuah said...

terimalah.

bahawa

kehilangan itu adalah satu hakikat.

*Miss Geli^ said...

ok...tatau nak komen ape

James Alexander said...

harap saja apa yg pernah kamu coretkan terkesankan di hati pembaca...


btw derita x de lappy sikit je jiji oii...

Cik Bell said...

wah!!!!!!parah tu..hilamg lappy..!!!

Ainul Hayat said...

Metoi tu ji...frankly speaking kebanyakan entri kau ni walaupun nmpk bersahaja tapi ade ilmu @ point yg cuba ko sampaikan. Bagus. Teruskan berblog eh.

senyumSOYA said...

huuh..lappy ilang..mmg bley gila..hihii..

kebaikan vs kburukn..pilih2~

H.J said...

hehe..seronok tengok dirimu menderita..

Niena Pengembara Ilahi said...

beli la lappy baru ^^

semoga terus berjaya :)

deeya said...

kehialangan itu kehendak-Nya ..! time ade rindu .. bile da takde lagi rindu .

ko nak lappy tak ji ? aku ade netbook lebih 1 . huhuhu ~

Puteri Iqa Izyan said...

dulu aku pon same. main tulis je. sbb bajet mcm tadek org nk bace pon. tp bile skang dh ade yg follow, adab tu kne la jge skit =D

Idah said...

apapun yg kita tulis mesti kuar dr perasaan dan hati...dr situlah bermulanya follower2 ni...mcm saya

Sunah Sakura said...

eh, lappy ilang lak ke? weh, ko nak wat button like n share eh?

aimie amalina said...

hehehhe...ebtol, dulu sendri wat blog sendri bace..ni ade gak owg lain sudi2 bce..hehehe..so kesimpulannye..jage lappy leklok..heheheh

Iffah Afeefah said...

belila netbook cecepat

ko kan kaye

PENCONTENG said...

alololooo. sian benau nampaknye!

NURUL AINI NORAZMAN said...

aku nak gelak tgk entri aku dulu,.syok sndri je,. tpi skarang nk cara menulis gile berbeza dari mula2 dulu,.

aku akan sangap klu tak dpt geli2 dgn blog walaupun satu hari je,.^^"

sergeant keroro said...

betul, hehe

p/s : beli ipad, kasi jeles sama miss ran :P

nurdani said...

dulu aku mula berblog ni memang tak ada sape nak komen sangat.sejak post design yang excel dan macam2 lagi,baru ramai yang komen.alhamdulillah sekarang ni blog aku macam boleh diterima la.kalau internet tak ada yang agak sawan tu.huahuahua

Qaseh dalia adelia said...

haha cian ye .. ucap tahniah leh dak .. papepun dalam penulisan tu jgn biar org terasa , dalam penulisan jgn percikkan dosa..

diana said...

betul..
akak tak berapa setuju bila ada yang kata..
"tulis je apa nak tulis..
jangan peduli apa orang kata.."

apa dia ingt dia dok dalan hutan belantara ke sampai tak peduli apa orang kata...

tomato said...

pakai komputer segedabak besau senang ><

cik pulau said...

menderita..
bila intenet xleh nak connect..
huwaargghhh..

kiera'sakura said...

update lah pakai henpon... hahaha :p

aku pown dah terfikir kemana arahnya blog aku bila aku dh xde nanti.. tp kdang2 blog pown jd tmpt curahan hati aku yg kudus nie.. hihihi :p

FasiHaH SupiaN said...

beli baru lah jiji.....ipad pun ok pe...

kechixx said...

blog kekadang akan memantangkan kita..;)

liyana said...

btul sgt jiji

ghost writer said...

memang elok sangat kalau mau fikirkan semula apa yang ditulis.sudah namanya tulisan ia macam juga penghasilan novel.adakah novel yang ditinggalkan kepada pembaca memberi kesan mendalam dan beroleh saham bila dia sudah mati atau hanya hiburan semata-mata..?

^baju kurung^ said...

hmm... ntahla. alangkah baiknye kalo ade org ambk kbaikan drp blog kte. yg bruk tu pjam mta sdah la..

nurniyusoff said...

lappy rosak seminggu pun bagai meroyan ~

Blogger said...

betul2..bile dah start berblog,akan jadi addicted nak post new enrty :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved