blur ke hape weyh

ceritera satu...

umi telepon aku pepagi lagi..maklom le esokkan cuti sekolah..umi aku cakap die nak balik ghumah..
"aik..umi nak balik ghumah manenye???..

"aisy..dah wat rampasan harta ke along oit..kan ker umah along dok menumpang sekang ni umah umi jugak..umi nak balik umah tu le..hape salah ke..laen bebeno bunyik soalannye.."

huk aloh..aku terlupe yang aku ni menumpang je..kalopon aku hidup bersendirian..

ceritera dua

dah habes maen futsal..aku tengok jam dah pukul satu..ceyt..aku pecut motor selaju kuda belang kena kejor dengan singa pompuan..sampai umah..terus iron baju melayu..kain pelikat.spender..pakai siap2 nak pergi solat jumaat..sampai masjid..aku tengok takder orang pon weyh..tanye orang kat masjid..pehal takder orang lagi..

"aik..hari ni kan ari kamis pak ostad oit"

ceritera tiga

dah alang siap solat zohor..naik motor nak balik ghumah..singgah pekena air batu campor spesel semangkok due..time nak berbabyor tu huk aloh..duit tak cuku pulak dah..ade due henggget je bekalan nak solat jumaat le konon2nya..


"akak..jap lagi aku datang bayor ek..duit ade seciput je ni"


"takper la pak ostad..akak belanje.."


p/s
pehal hari ni rase cam blur gegile..nak wat entry pon cam hochai je jiwa raga ni...




bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

i'm ezza haniza said...

uikssss......awat pelupaaa ja ni ?banyak makan semut ka ?

Atiqah Sa'ahiry said...

hari ni khamis malam jumaat..haha..sok baru hari jumaat...

Elyana Ahmad ツ said...

haha.ape nei ji blur sampai 2,3 kali sehari.hahaha

namaakulynn said...

LOL.part 2 takleh trima.hahhaa
tapi bagus laa.jemaah kat masjid.alhamdulillah pak ostad. ;))

cik pulau said...

HAHAHAHAA...
naseb baek x pecah perut gelak..
seyess weehh...
ahahaha.. sambung lagi.. ^^,

bersama kak Es said...

ji...apsal jadi gitu?
ke sebab kenangan silam tu tak padam habes kot

Sunah Sakura said...

aku rasa pale hotak ko ni kene betulkan...bila lah nak betulkan...erkk...macam sama kannn dengan tajuk entri aku..

salwaismail said...
This comment has been removed by the author.
ghost writer said...

nih kalau aku cakap kang aku dikatakan taboo lak..hihi

aimie amalina said...

aiyakk..nape cek JijI..pasal kocen kah?heee..x mungkin la..hihi

James Alexander said...

ni bukan blur jiji, ni cam dah angau + lupa daratan ni... kehkehkeh...

alien said...

aku pun terasa feeling ari ni jumaat
tapi takde la smpai g mesjid pukul 1 tu

salwaismail said...

hahahaha. dekat entry aku tu mmg fatin liyana pun. ko tak baca caption ke??? hahahaha

# letak gambar FL pakai baju kurung untuk santapan kau orang. isk. cantiknya :')

FL tu FATIN LIYANA LAHHHHH!! HAHAHAHAHAHHAA

KuNanGKuNanG said...

pakaian dalam pun iron gak?hahaha..klakr giler.rajin bebenor le..

FasiHaH SupiaN said...

kene reformat tu...haha

yad'z said...

cer ler ko bawak2 pegi jumpe pakar.. kot2 ade wayar ko yang putus ke.. hehehehee....

diana said...

kena kawen dah tu..
boleh ada tukang prihatin..:p

Asyila Zainuddin said...

haha.. ni mesti duk teringat kat bende lain kn.. tu pikiran pun kacau bilau.. ngee.. :PPP

^baju kurung^ said...

haih, kes berat ni. ade prob ke..

siti kektus said...

aish. masalah, masalah. haha :p

liyana said...

erk...problem tu ustaz

Iffah Afeefah said...

bhye ni jie

siyes ko berpenyakit teluk

kokser kokdam said...

xmitok bukuh ko..? dh bare fri..

kiera'sakura said...

jiji jiji..

nak kene ade cik wife tolong jaga peringatkan ko nie.. hihihi :p

Afikah Aziz said...

oloh blur gitumo nah ko hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved