cilok idea...

kalo ade blogger laen datang mencilok idea dari entry korang..ape rasa weyh???aku rasa hepi..sebab aku rasa cam dihargai..apetah lagi kalo blogger awek cun pakai shawl kaler pelangi..kire idea aku tu dihargai dan berharga jugak le tu sampai kan ade jugak yang nak mencilok..yer tak..

berpegang pada prinsip what u give u get back..aku rase kalo setakat blogger datang mencilok idea sebarang due..maybe esok lusa berduyun duyun idea datang tercongok dalam kepala hotak kita..cume tinggal nak merajinkan diri je lagi..

aku rasa aku tak paham curik traffic tu camne pulak ek?????cer citer..adik jiji nak tau ni



bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

namaakulynn said...

aku pon xbpe paham curi trafik nih. =.=

Jiejah Gorjes said...

mmg kalo kite pk positip kite patut bangga ternyata idea kite ni menarik sampai org nk curi (plagiat eh depa panggil)

tp kan adik jiji *hiks* yg tak bes nye bile depa ngaku tu idea asal dorg. tu yg kureng asamnye adalah lebih manis kalo depa guna idea kite *tanpa minta izin* tp depa credit kan kat link kite. org berbudi kite berbahasa tak gitu adik jiji *hiks*

Niena Pengembara Ilahi said...

curi trafik yg giat dilakukan oleh blogger poyo..nk cepat glamer punya psl ..pastu kembang idung bila dipuji..isk..

Sunah Sakura said...

ko cilok idea aku letak gambar danbo...

Anisa Hang Tuah said...

curik lampu trafik light lagi bagus

James Alexander said...

curik la kalo mahu curik pon... bila entry aku terkesankan di hati blogger lain, itu lebih bermakna...

sbb bg aku, aku buat blog bukan nak buat nama atau harta. sekadar berkongsi rasa sesama manusia... ahaks...

curik traffic aku x paham...

Nurul Jannah said...

curi trafik? cmne la diorang wat ek?

Elyana Ahmad ツ said...

adik ji,adik nin pun xfaham curik traffic tue ape.haha

laskar pelangi said...

boleh plak ek curi traffic. ades!

aimie amalina said...

curi traffic?curi owang dok singgah blog ke?hehhehe

bersama kak Es said...

bestnyaaaa

rasa idea akak boleh diguna pakai..
disebar merata2 ...
setiap yang baca ... jika dia beroleh kebaikan .. kita pun tumpang dapat pahalaaa kannn.

sebab tu akak tak buat disable right click. nak copy ke, teh ke , sila2

H.J said...

ooo..abg ji...

^baju kurung^ said...

kalo cilok ilmu, xpe je..kita 'murni'kan, bia rmai yg tahu.tp bg credit to the writer

curi trafik?xtau..

Afikah Aziz said...

curi traffic?? errr blurrr xtau pe mende huhu

Bigdaddyz said...
This comment has been removed by the author.
mr.syazwan said...

baik punya cilok meka2 ni erk

ish3

kiera'sakura said...

btol gak kte ko tue... bila depa cilok idea kita makna ape yg kita tulih tue memberi kesan la.. cuma cara depa tue je yg salahnye... pk positif je ye dak?

pasai curik trafik tue aku pown x paham... :D

Aisyah Aina said...

nak curi idea dari blog adik jiji la camni...hahahaha

Bila Ku Kata Cinta... said...

isu i frame lah ni..hehe..baru jenjalan ke blog2 len...hangat jugak isu ni

YOUsoF said...

Hehhe kalau aku pun sama la Ji. kalau pakcik bermuka bengis sekalipun yang nak cilok idea aku tu, aku on je..


Aku sendri tak paham curi traffic ni.. kalau lori terlanggar traffic light aku tau je.. ;D

ghost writer said...

curik trafik takde kot,kalau langgar lampu trafic ada lar.

dowang terasa sebab nama dowang takde dalam entry yang kena cilok tuh..aku pun tak amik pot benda nih.

liyana said...

alaa..
klu awek cun..tp x pkai shawl cilok idea ko..ko rase dihargai ke x..
haha...

ok dari awal entryko smpai akhir ak cilok k..
copy paste ke bleh?

Lea Isnawi said...

kecoh skrg neh sal curik2 trafik
lea pun xberani faham

=.="

diana said...

curi traffik akak??
siap la..akak
santau2 dia..
hehehehe..

FasiHaH SupiaN said...

curi trafik iframe tu ke??

**::CIKNUURUL::** said...

curik idea xpe,.aslkn jgn smpai ayt hruf satu persatu pon die nk curik!,.itu malas tahap babun dh tu,.hehe,.curi traffic aku xtau,.xreti main trffic2 ni,.err,.huhu

saya bukan tomato said...

aku suka jugak cilok2 ;p

ko search gugel la nak taw ;p

MerLe said...

adik jiji... akak pun tak tau psl curi2 trafik ni.. akak tau trafik light je.. bru je ajar budak2 kat kelas minggu lepas.. ::tetibe bersopan santun..hOho~::

[sutera kasih] said...

pinjam idea org xpa, tp jgn copy bulat2 ayat org tanpa bagi kredit..hehe

curi trafik?urm, baru terbaca isu tu smlm..

maCy said...

ta abes2 shawl pelangi~~~

Iffah Afeefah said...

haha jeles ngn shawl pelangi

erm btul

tru jela..tp kalau cerpen aku kne tru aku hangin kot

belog|amiyo said...

curi trafic tu iFrame ko gapo namo doh. aku pom x pehe gapo namo tu. haha.
tapi kalu curi idea tu ok jah kalau bagi backlink.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

curik idea?wahh kita kreatif maknanya,tp klu curik trafik apa kata kita pijak jek dia sampai lumat?hehe..gurau je

Подтверждаю said...

as salam.
yup buka jer dihargai,mana tau mendatangkan pahala kepada kita?
wallahua'lam..

yeah!usaha kita tu,berjaya menarik minat. walaupun lebih kurang, tapi bukan palgiat kan.sekurang-kurangnya ia banyak membantu depa untuk mencari kategori identiti untuk entri ;)

curi trafik, pasanag kod iframe dalam template, atau pada widget. makna kata, bila ia dipasana pada satu2 blog, uv visitor ni akna pergi ke blog yang dah pasang iframe tadi. ikut tetapan iframe la kiranya. iframe ni, buakn untuk curi trafik sebenarnya, cuja disalah guna.

yang guna fungsi geng blogger yang tab atas tu, tu la iframe. hehe

cik pulau said...

okey.. nt aku cilok idea ko tu yer..
hahaha..


tak paham jugak pasal iframe.. eh pasal curi trafik.. ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved