dah BERSIH..barulah DIPILIH..


bukan nak beromongan pasal kejadian taufan BERSIH baru baru ni..takder kaitannya dengan BERSIH itu hari..tapi ini entry yang betol betol seriyes membicarakan pasal BERSIH..

dah nama pon kita ni manusia..kompom2 kita akan berbuat dosa.dan dosa itulah merupakan kekotoran pada diri kita yang dilahirkan BERSIH pada asalnya..namun jangan jadikan alasan kita adalah manusia..disebabkan itulah kita selayaknya melakukan dosa...ceyt haikkkpetuih... ingat bile kita dah mule mengotorkan diri kita pada kehidupan duniawi.disana nanti..kita bakal diBERSIHkan oleh ALLAH..


satu perumpamaan mudah..sepertimana halnya kalo kita bagi pinjam tupperware kat member kita..dah die nak melahap maggi kari..bile member dah siap melantak..dihantarnya beaks tu dalam keadaan BERSIH..maka kita tanpa ragu ragu terus je simpan bekas tu ke TEMPAT ASALnya..kalo dihantar dalam keadaan wujud kekotoran..maka kita akan memBERSIHkan dulu bekas tu..kemudian barulah disimpan ketempat asal..tapi kalo dihantar bekas yang ada cacat celanya.ataupon tupperware tu pecah ke..dah tentu tentu kita akan terus membuangnya tanpa banyak soal bicara..


sama jugak halnya bila kita semua berada disana kelak..mereka yang benar BERSIH sahaja bakal menjadi pilihan ALLAH..untuk diletakkan kembali ke tempat asal kita..iaitu syurga..yang mempunyai kotoran bersisa akan diBERSIHkan dahulu..tapi yang dah cacat celanya akan terus dicampakkan selama lamanya..


bangun pagi BERSIH kan gigi




bukan sekadar omongan kosong

26 comments:

Elyana Ahmad ツ said...

hehe.terus insaf aku ji.hee

Sunah Sakura said...

banyaknye kekotoran aku...

ko, banyaknye ketypoan ko...

liyana said...

owh ic

Faaein Talip Roy said...

Baik ostad..

Anisa Hang Tuah said...

bersihkan diri :)

Afikah Aziz said...

bersihkan diri,sucikan hati keh3x

Atiqah Wadiah said...

insap2..haha~

Niena Pengembara Ilahi said...

Alhamdulillah :D

Abu Huzaifah said...

bersih kan diri mu.. :)

FasiHaH SupiaN said...

sungguh, ramai yang mendambakan BERSIH sedemikian rupa...

Iffah Afeefah said...

betol bersih bukan bersih kan diri pakai sabun

haikalblank said...

yeah, cantik. payah woo nak membersihkan hati. entahla.

Diana @ bilakukatacinta said...

pagi-pagi bersihkan gigi..baru bercakap..nt busuk../.hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

bkn mudah nak jd bersih..tq jiji~~

amir aizat said...

cool lah entry ni!

d_LA said...

baru aku sedar, baju aku byk x basuh kasi bersih lg..

ji, send address kat email aku..nk bg kad jmputan kawen ni..haha..

kertaslukisan@gmail.com

htr taw..

Syazwan Che Deraman said...

nice entry bro..!!

Cik Eliza said...

like !
haha..

geli tgk gigi tuuu

Подтверждаю said...

as salam..
okeh~
sental kaw2~
bersihkan hati

=)

Hansyirah Takezur said...

Innallaha yuhibbu wa yuhibbuljamal...

tapi aku pelik,.. asal BERSIH suma dibesarkan hurufnya? =.=''

Puteri Iqa Izyan said...

aku tak tau ape pon psl bersih ni. *sadis*

p/s: bau rumah baru laa~~ nice bro ^^_

intan.maisarah said...

jiji..
aku rasa BERSIH sekali baca tulisan ko ji

bersama kak Es said...

Jom BERSIH :)

risa said...

tangan yg bagi penumbuk tu tuju kat sape eh? hehehehe

**alololo dak mia nyanyi lagu pon ujung2 jugak..lalalala

bedpet said...

entry yg memberi keinsafan. huhu

cik pulau said...

mandi bersih2..
lalala~


bersihkan diri sebelum suatu saat bila orang lain yg mandikan kita, menyesal pun dah tak guna..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved