family guy

bile time maen futsal.aku jadi cam terharu weyh tengok member2 yang dah kawen..dah berana pinak..dok bawak anak die sampai ke court futsal..pas tu kalo anak meragam mase bapaknye dok tengah bernafsu maen futsal dalam gelanggang..laju2 je si bapaknye kuar memujuk anak dengan macam macam care..ade yang tampor anak gune stoking yang dibasahi peluh.ade yang kalo anak melolong meraung raung..die terus je suap anak die dengan minuman bergas 100plus..padahal anak tu baghu je masuk setaun jagung..mau busung perut budak tu..

dan yang paling takleh blah..kalo tetibe bini SMS.."abang dok kat mane tu tak balik balik lagi ni.."..macam2 jawapan member aku kasi.."dok tengah beratur beli berger la bi"..."dok tengah mengurut batin ni".."dok tengah beratur nak bayor zakat le"..macam2 le..yang paling takleyh blah..siap rasuah anak suh berpakat taknak kasitau bini..rasuah lak dengan sumi2 jer..ceyt..

ape pon..aku tengok member2 aku tu..deorang cam suwitt...bagi aku kiut kot bapak2 cenggitu...family guy le kirenye..ape pon family totap dihati..
Lelaki yang hebat adalah lelaki yang mementingkan keluarganya lebih dari segalanya...



bukan sekadar omongan kosong

29 comments:

Eera Shera said...

rasuah anak ngan sumi..cett

siti kektus said...

haha, ajar nak yg bukan2 pulak ea.

bini dok risau sebenarnya.;)

♛ Azie Azra ♛ said...

aku mmg sokong 100% ah! kan dlu pernah aku bt entry pasal family man..huhu..nak sorg..

sergeant keroro said...

betul tu, hehe. ko bile jiji? :P

FasiHaH SupiaN said...

ostad jiji tu cecepat lah berkeluarga.hehe

liyana said...

haha..siyes sweet..entry pun sweet

Alexandriana Alia said...

aku pernah tengok kawan maen futsal, ada si ayah ni giler terer main futsal, asyik score je, anak dia umo 2 tahun tak kurang hebat melalak kat luar, kawan dia dukung. ekeke.

Alexandriana Alia said...

aku pernah tengok kawan maen futsal, ada si ayah ni giler terer main futsal, asyik score je, anak dia umo 2 tahun tak kurang hebat melalak kat luar, kawan dia dukung. ekeke.

senyumSOYA said...

stoking tu yang kureng sket..
tapi cuweet la.. family first~ heheh

Liyana Zahim said...

Sumi? Wujud lg ke natang tu? Hahahhaha~

Sunah Sakura said...

sabda Rasulullah s.a.w...

"Sebaik-baik kamu adalah yang terbaik terhadap keluarganya dan aku adalah yang terbaik daripada kamu terhadap keluargaku. Orang yang memuliakan kaum wanita adalah orang yang mulia, dan orang yang menghina kaum wanita adalah orang yang tidak mempunyai budi pekerti." (HR Abu Asakir).

Mawar Berduri said...

lelaki yang hebat apabila mementingkan keluarganya dari segalanya..


sokong!

Faaein Talip Roy said...

sweet gila la dapat ayah cam tu..

adek jiji bila lagi? hahaha..

James Alexander said...

family man cmtu la yg terbaik...

cik gege said...

tampo anak dengan stoking berpeluh..hahhaha.. x leh blah statement tu...=)

Rtp Farra Arisha said...

aishh apa nak jadi, boleh ke camtuhhh? haha. kasian bini kat rumah tuhh!

Bella Bell said...

hahaha.. aku selalu rasuah adik aku beb bila aku nak keluar dengan kawan2 aku.. haha!!~

Cheq Sue said...

cepat2 la kawen ji...jadi family guy atep

workshop girl said...

hahahaha taw tak pe...heheheheehe :)

AKU_ceriteraKU :) said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

vah! so maness~~ (^o^)
gua sokom lu lg la bro!

seqian,wassalam~

diana said...

betul...
tapi kamu percaya tak ada tau suami yang memantingkan kawan2 dari anak bini..
itu jenis suami yang masa bujang bila orang tanya kekasih dengan kawan sapa yang penting??
mesti dia pilih kawan..
lelaki gini jangan le buat suami..
tak layak..

Rozuan Ismail said...

erk.menjadi lagi ke rasuah anak ngan sumi?budak sekarang ni warna duit kertas pon diorang dapat agak.nak 10 hengget je

Faaein Talip Roy said...

p/s:
apsal plak ko muda 2 tahun dari aku.. bukan ko lahir tahun 1988 ke? aku tue setahun je lah dari ko.. jangan nak ngade2 ko mude bertahun-tahun dari aku..

apa2 pun.. aku tetap kakak.. sila panggil aku kakak lepas ni!.. ayat seruan ni.. hahaha... hmmm..

Puteri Iqa Izyan said...

hahahaha... nnt giliran ko la pektis.

ghost writer said...

nampak gayanya kau kena kawen cepat bro..haha

sori aku lama tak hadap blog ko,ye lar aku baru jer on blog.

✿ gadis biasa ✿ said...

@jiji
aboh kita pernah sebut ayat kamu yg last tu
:)

Iffah Afeefah said...

jeles le teww

kawenla cpt2 ji...

pi pinang si pelangi tu

Подтверждаю said...

as salam..
hehe.maka, kawen la cepat2

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved