ingat laki laki tak pandai berhias rumah ke..

"ahkak..hurm kiut le shawl ahkak..mengerbang gitu...ahkak dah kawen ke???"

"hurm asal ko datang je salu je nak menggeli..ni pehal lak jiji.tetibe datang kedai akak..salu nak nampak bayang batang idong engko pon susah kemain..sombong le konon mentang2 dah keje..."

"takder la kak..nanti kang akak dah kawen..dihempuknya kepala saya dek laki akak..dok menggeli dengan akak..ni saya datang ni ade urusan nak melorongkan sedikit rezeki tuhan untuk akak ni..ni saya ditugaskan pihak sekolah nak suh cari pepohon pepohon nak menghiasi halaman pejabat sekolah ni kak oit.."

"jadi pokok apenye yang ko nak nak hias halaman pejabat seklah engko tu"

"kalo buleh le kak.nak le pepokok yang murah2 je..takder mahal gaban..bajet pon kureng ni..murah tapi lawo..cam buluh betong ke..pokok serai ke..pas tu pokok cam pokok kelapa renek2 tu ke..takpon pokok duit syiling ke..bla33..."

"oit banyak jugak yang ko tau ni jie..dah tu ko nak hias2 camne jie..ko reti ke..???"

"hamboi kak..ingat laki2 teruna cam saya ni tak reti ke pasal pepokok hiasan ni..nak hias2 tu lagi la senang ke..bukan susah pon sekang ni kak..akak gugel je pon.."


"aku dah agak dah..kalo dah laptop engko asyik terpikul atas belakang engko tu.dah ghupe cengkerang kekure dah aku nengoknye...menggugel je la engko tau.."

 



bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

s.y.a.r.q said...

google mmg terbaik!!!cari je nak hapeee :D

Ain Zulaikha said...

hehe jangan pandang laki sebelah mata yek, ayah pun reti gak pasal hias pepokok ni hehe

*Miss Geli^ said...

berkali kali sebut nama ahkak ni?

puteri ain said...

lama betul tmpt air tu . hehe

ani said...

as salam...sori la tersalah segmen, just nak kasi tahu...

http://aqilaqilahduniaku.blogspot.com/2011/07/hadiah-ga-dari-kak-es-nesloo.html

Cik Eliza said...

ayah sy yg buad rumah, hias , beli perabot.

yeahhh! haha!

Eera Shera said...

yela..gugel je la kan..semuanya di hujung jari kan..

sergeant keroro said...

pakcik google, semua ada XD

cik gege said...

bab nk menghias laman pejbat pun cikgu buat. bgus betul..=)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kalau google cpt sket dpt maklumat

siti kektus said...

maklumat di hujung jari la kata kan, haha

FasiHaH SupiaN said...

haih jangan, bapak aku tanam pokok confirm hidup, kalau aku, aduyaiii mengalah je laa, tak tau pe masalah..

mama comel said...

suami saya kalau hias rumah lagi expert dr saya..so jgn pandang lelaki sebelah mata taw! :)

Mawar Berduri said...

kalau laki aku tak reti hias rumah, aku tak kisah. asal jangan reti nak semak rumah da la.

James Alexander said...

bab tumbuhan, pokokan dan bungaan mmg aku fail...


kalo ko terer lagi berjaya, ko mmg berbakat jiji...


aku nengok google berpuluh kali pon lum tentu pandai nak hias pokok2 ni...

diana said...

ramai la lelaki yang kerja hias2 taman ni..
kat tv pun ada..entah apa nama rancangan tu dulu..kat astro..sekarang tak de dah rancangn tu..

Rozuan Ismail said...

haha.macam cengkerang kura2.HUHU

MerLe said...

betoi3~ laki ngn pompuan ada cara tersendiri.. kreatif tu tetap ada.. yang takde mungkin kerajinan je.. hOho~

Iffah Afeefah said...

ala dunia hjung jri

pe dehal kan ji

kiera'sakura said...

rupa cengkerang kura-kura.... hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved