tu la engko..

bertangguh tangguh..sape suke amalan bertangguh..tak ramai yang suke..tapi sedor tak sedor kekadang kita senirik dok amal jugak perbuatan bertangguh tangguh ni haaaa..kekadang aku pon suke gak bertangguh..bile time takder pon..mule la tangguh tu la ni la..last2 mule la kelam kelibut...

umi selalu pesan..buat kerja jangan betangguh tangguh..buat sampai habis...jangan berenti separuh jalan pastu mule la rasa nak buat esok le lusa la...nanti kang sumer benda tak menjadi seperti yang dikehendaki..

esok..lusa..minggu depan..nanti2 la..itu antara kata ganti melambangkan sikap kita yang hendak menangguhkan sesuatu...kita hanya boleh bersuara tentang masa hadapan..dan itupon jikalau masih sempat..entah2..seminit due lagi dah 'sign out' dari kehidupan dunia..huk aloh..kalo le kita dok tengguh kerja2 yang merupakan amanah dari manusia maupon dari PENCIPTA YANG MAHA ESA..tak ker menjadi bebanan kepada di sana nanti..

p/s
bersikap tamak le untuk merebut ganjaran2 dalam bulan ramadhan akli ini..jangan bertangguh2 lagi..kot2 tak sempat nak tamak tahun depan..



bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

Umie Artoqiemie said...

ni umie artoqiemie nak pesan. jangan tangguh puasa !! jangan tidur lebihh. selamat berpuasa.

sergeant keroro said...

tak sabar ni bulan puasa XD

Hanis MY said...

tulah jange duk tangguh2 timo kasih tulum ingat kawe ji weh...

yad'z said...

insya Allah^^ ........

Faaein Talip Roy said...

perghh... terasa aku tetiba...
thank's lah mengingatkan.. hahaha..

akoo pae said...

huhu akoo tergolong dalam org yg suke tangguh keje laa..
dushh~
oke.lpas ni nak ubah skett supaye tak maen tangguh2 da..
=)

nurdani said...

sikap suka bertangguh ni memang bahaya.aku pernah buat dulu.heheh.

diana said...

bertangguh2 lama2 jadi malas nak buat..

Dang Intan Duka said...

huhuhu..
kena ubah b4 msuk ramadhan..
insyaallah..
huhu

peace

Asyila Zainuddin said...

masa sekolah dulu suke je tangguh buat homework.. haha.. masuk u dah xboley wat camtu dh.. ngee..

Iffah Afeefah said...

aku slalu tngguh2

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tak baik tangguh2

Kalamhati said...

ambo stuju tu pok ji weh..hehe

FasiHaH SupiaN said...

betul2..lagi2 dalam melaksanakan yg wajib

ghost writer said...

aku memang selalu sangat bertangguh nih...masa dibagi keje tanya dulu bila nak benda nih siap.kalau lambat lagi boleh lar aku rilek jap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved