bengong

nutella lagi best dari choki choki
Bengong can be describe as a word of error in order to express someone's feeling about something is not right. This word actually derived from Kelantanese dialect which usually used to express inappropriate of circumstances occured.As this is a malay word so it is appropriate to make example in Malay sentence...
contoh ayat..
bengong sungguh..ataupon..sungguh bengong..ataupon..takker bengong namanya tu..ataupon..tu bengong namanya..

dah tu kalo bingai hapekemaknanya pulak..

p/s
bengong sungguh mereka itu..sanggop menikam kawan mereka dari belah belakang..kalo b erani tikamlah belah depan..



bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

izfanora said...

meluah perasaan ke?

klu tikam depan2, berani mati ! hihi..

Anum said...

betul2
nak tikam, tikam depan la kan

kiera'sakura said...

aku bengong2 bce entry ko nie jiji...

hahahahaha :p

cik pulau said...

ohh..bengong molep dio tu..
errr..larikk,,,

Diana @ bilakukatacinta said...

pe kena mengena bengong ngan menda nutella tu??

bersama kak Es said...

nutella mengong sebab dipamer di siang hari .... HAHAHA

diana said...

kamu nak marah sapa sebenarnya ni???

alien said...

berani tikam belah tepi plak la

Atiqah Sa'ahiry said...

nutella sedap dari choki2 tetpi lagi mahal dri choki3..sebab tu sedap..

tikam belakang org tak nampak kot..hehee

Nur Farah Hani said...

haha..
banyak sangat ayat ebngong so saya pun da bengong skang.. heheh

Afuan Shah said...

apakah yang cuba diterangkan..
tp serius..nutella best lagi...nutella mahal lagi..ahah

Ainul Hayat said...

tak pernah makan nutella.

Ieda Al-Habsyi said...

kalo tikam depan kene pakai topeng badman lah

apik pehe said...

oi..saper yg tikam ko?habaq mai kat aku..hehehe..

weh..blogger mana yg buat event bukak poso?pm la kat pesbuk aku weh..huhu

d_tieah said...

Bengong gak dengan entry ni.. Hahaha..



Entry Terbaru : Rusuhan di London dan Video Pelajar Malaysia Cedera

Munna said...

oh...ayat kelantan rupanya =)

Iffah Afeefah said...

bingung sungguh membaca entry bengong ko ni

sape la tu

Eyka said...

kalau nak tikam awk dari belah depan..agak2 boleh tak? haha:P

#erk..bai :P

Niena Pengembara Ilahi said...

klo berani jgn la tikam guna pisau, bagi la penumbuk dlu... baru tikam..

keta viva je... xmmpu bli lancer..

cucu umie said...

sape yg berani bro tikam bro??

asnizaziz said...

apa kaitan kebengongan dengan nutella?huhu

James Alexander said...

ni musti kes member membengongkan diri dengan nutella di bulan puasa. ye dak ?

Lea IsNaw! said...

errr apa kaitan dgn nutella?

Maya Lisa said...

kesian nutelllllaaa ^^

Anisa Hang Tuah said...

nutella sedap kottt

sergeant keroro said...

lau tikam depan kantoi, haha

fatin syahirah :) said...

choki choki. nutella. bengong. bingai. tikam depan tikam belakang.

perghh. kaitan yang ada tidak aku fahami. haha

qasehraihan said...

apa cer ni ostad???
dahla dtg kentut kat fb kita..sbb mkn nutella a ni ek..hakhak

NOOR FATIN said...

kalau tikam kat depan, mati la..

maCy said...

ji. kite kawan kan.

reenapple said...

bengong betul... hahah

fairuz said...

bengong bagi aku ialah bengom. kbai

syarifahsidrus said...

bagi makna in english lagi tu..hahaa,,,

apa kaitan dengan gambar atas tu pulak ??erkk

Qaseh dalia adelia said...

engom aku bc entry ni

aimie amalina said...

kepale ting tong..hehhee =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved