senaman sebelum berbuka menyebabkan gemuk gedempol

oit..ade terbaca dak surat kabor ini hari..ade berita cakap pasal.due tige jam sebelom berbuka..kena rehat..takleh nak buat ektibiti berat..apatah lagi ektibiti haramjadah yang boleh mambatalkan pose anda sume...memang mentibang bebeno le sape2 yang berbatalkan puasanya dengan penuh kesengajaan..

terpikir secara series dan secara mendalam..betol ke memang takleh nak lakukan ektibiti berat sebelom berbukak..die kata..kalo buat senaman ke angkot tayor trailer ke..memikul seekor tenuk ke..dan macam2 lagi ektibiti yang boleh menyebabkan perpeluhan..air dalam body akan berkurangan..jadi kadar metabolisme(korang paham ke ni) jadi rendah..proses pembakaran lemak pon jadi slow2..tambah2 pulak..kalo geng2 yang senaman sikit pastu ngadap blog..sambung balik sikit pas tu blog balik..

hisy..pehal aku rasa laen jer teori tersebut dengan amalan ketuanan melayu yang aku dok amalkan selalu..mane ade aku jadi gemuk sebab senaman sebelom berbukak..aku akan jadi gemuk kalo aku melantak gaban masa berbukak..



bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

KuNanGKuNanG said...

ostad ni sy tengok xde potensi pun nak gemuk..jgn risau..lain la sy ni..terlebih suda..hahaha

SoLy SoLicious said...

kalo memasak pulak, aasshaanneee ustaz? hee

sergeant keroro said...

ostad tak gemuk, HAHA

nurAMALLINA said...

aku rasa aku gemuk la

Qaseh dalia adelia said...

tak paham ..
sebab kita xde tenaga kot , betul dah ye kabo tu hehek ..

Lea IsNaw! said...

mcm tak betul je teori tuh
betul ker? hurm

Iffah Afeefah said...

mungkin da bersenam tenaga bnyk digunakan

pastu makan berlebihan

jadi gemokla

belogkiter said...

tak larat lah nak senaman masa bulan puasa ni

cucu umie said...

haha..rasenya bro dah xboleh gemuk kot..aishh lelaki smpai 21 if and only if after seseorng itu berkahwin.. itu shje..

Niena Pengembara Ilahi said...

kalo senaman jejari.. yakni blogjogging xpe kan? ke gemuk gak jari tangan tu?

cik pulau said...

ape salahnya kalau gemok.. hahaha...

Eyka said...

btul...klu makn terlebih mcm perngai eyka yg nak makn je kjenyer..kompem gemukk...huhu-.-"

Eyka said...

btul...klu makn terlebih mcm perngai eyka yg nak makn je kjenyer..kompem gemukk...huhu-.-"

Eyka said...

btul...klu makn terlebih mcm perngai eyka yg nak makn je kjenyer..kompem gemukk...huhu-.-"

Nur Farah Hani said...

haha.. sokong ayat last.. tak pernha dengar jugak bersenama before buke leh jadi gemuk.. uhuhuhu

Diana @ bilakukatacinta said...

buleh gemuk lah..senam-senam..angkat dumbell bukan main tak ingat...pstu mulalah berpeluh..kelaparan tahap gaban...Allahuakbar jek...terus teguk air..melantak mertabak 2,3 keping...Lapar lah katakan..nak refill energy... Hari2 buat...boleh gemuk ape

Hanis MY said...

sejauh mana kebenarey dio ni...

akok 2 riya!

alien said...

mmg le bile ayo dalam badan kurang kadar metabolisma membakar jadi kurang.. sbb tu bile bersenam kita digalakkan minum banyak ayor..

time buka tu jgn le melantak ta hengat.. keh2

jgn caya sgt berita2 skang
kahe3

kalau senam2 waktu biase tapi melantak tak hengat sama je efek dia.. baik ta payah senam buat penat je..

Feza said...

betul ke boleh gemuk. nk try la.

aimie amalina said...

hahaha
ye..yg ayat last sekali tu aku sokong..=p

izfanora said...

mcm xgemuk je tuan tanah nie.. :P

teori boleh pakai ke? klu boleh, mmg nk try lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved