eh dah berbuka puasa eh

pestaim sambut ramadhan dengan blog..sumer benda rasa cam nak citer dalam masa satu hari..over exsaited+overdoss pulak rasanya..dedulu masa time belum lagi berbulu..maksud aku masa kanak-kanak..punyer la liat jugak rasanya nak berpose..kalo abi ngn umi tak janji nak bagi upah nanti hari raya..hareeemm jugak rasanya nak berpose dengan setulus ikhlas dari hati..maka macam macam cara jugak dibuat agar puasa itu terbatal dengan seniriknya..

-cuba korek idong dan telinga sampai tenggelam due batang jari dalam rongga rongga tersebut depan umi dan abi..dengan harapan mereka sedar bahawasanya puasa aku dah terrrbatalll....cara ini juga boleh digunakan untuk mereka yang bermusafir dan tiada bekalan makanan..jika hendak mengambil pahal suant berbuka awal..koreklah rongga2 yang berdekatan dengan korekan2 yang cukup dalam..

-buat muke monyokk...lepas tu buat2 keracunan makanan mungkin disebabkan murtabak yang dibeli dibazar ramadhan semalam dan tiba2 je buat muntah..kalo umi nga abi tanya pehal tak puasa..jawab je la tadi dah muntah...

-mandi sungai ataupon berendam dalam tab..pas tu cube jugak untuk kentut dalam air..yang ni member aku ajor..sebab kalo dah terkentut..maka ruangan laluan angin tersebut akan sedikit terbukak dan ianya akan membenarkan air untuk masuk kedalamnya dengan penuh kesengajaan..

dan aku yakin bahawa macam macam lagi taktik taktik kotor untuk membatalkan puasa pada satu ketika dahulu..sekang ni dah tak buat dah keje2 lahanat camtu..dosa..ekekeke



bukan sekadar omongan kosong

22 comments:

Anum said...

hahhahhahhahhahha

i'm ezza haniza said...

oiiiiiiiii....korek idung!

UNA budak BAEQ said...

aku baru je pas korek hidung depan ibu aku . lalalala


siyez dulu time puasa salu muntah aku taktao tu taktik ke hape . hahahaha

alexa yussida said...

kentut dalam air???

hahaha mace2 mu nih ji!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hahaha...lawak la cara kentut dlm air tu.selamat berpuasa jiji

^baju kurung^ said...

hahaha.. mmg xleh bla r
slmt brpuasa ostad :)

*itu header bru tukar blik ea.smat

Aimifiqa said...

selamat bpuasa :)

Suhaili Sarif said...

saya pun 1st time puasa as a blogger jugak.hehe

amboi kreatif btul dia ngelat puasa .hehe

Iffah Afeefah said...

cis pengotor la part kentut tu

errr tjuk entry seo ni

**::CIKNUURUL::** said...

uisshhh!!,..ni blog jiji ke?,.ahaha,.aku tau aku dh trlmbat bape hari kn nk tgk header ko yg cun tuh!,.wee,ko create sndri ke?,.walawehh,mantop!<.kning hitam!,.hehe,.


haa,tu je aku nk komen entri ni,.haha,.slmt brpose,.jgn lupe korek idung pas buke nnti,.ahaks!,.pengotor ko ji,sume nk cite,.adess,.

Anisa Hang Tuah said...

salam ramadhan ustaz.
semoga dapat byk kad raya dr student

sergeant keroro said...

uit, ajar taktik kotor time bulan pose.

haha XD

Sunah Sakura said...

ishhh, ape ajar benda2 camni ni ostad... :p

Lea IsNaw! said...

ish ko neh...
kalo budak2 bace, die ikut step ko neg cmne..
haaa...kan dh dosa ajar org tak pose..ngeh3

~eZmALiZa~ said...

busuk betul taktik busuk ko tu jiji.hahaha =D

diana said...

kalau masa kecik dulu tak berani nak batalkan puasa sendiri sebab nanti time buka posa kena duduk jauh2.tak boleh berbuka sekali.
sekali tengok pinggan semua dah kosong..
rugi..
hahhaha

cucu umie said...

ayie xberani nak btalkan pose grenty ayah perasan yg anak dia xpuasa..haah

MerLe said...

hehe..hebat tul pengalaman ko ji.. aku terpukau ngn header ko..lama x berblogwalking,ko dh wat make over rupenye..smart...

Faaein Talip Roy said...

macam2 tipu helah ko yer.. hehehe..
dah besar2 ni ko buat cam tu gak ke?


p/s: perghhh.. header cunnn sehhh...

Ieyqa Adam said...

hahaha, senget!

samat berbukak laa ji. :)

SiS NaD said...

Salam Inchik Jiji....

Sekarang semuanya berdosa sebab dah akil baligh... :D

Phat said...

selamat berpuasa bro..
aku follow sini

Jemput dtg blog aku ye

http://phatthegreat.blogspot.com/2011/08/hari-kedua-berpuasa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved