berjubah..kuno ke???

bile dengor bu nyi pak ostad pakai jubah..terbayang..jubah..serban besor..ade pakai celak sikit..tak kurang jugak ada sore sore cakap pakai jubah ni nampak cam tak berapa nak stylo..pakai baju melayu la baghu nampak segak..pakai jubah hape keyylasss gitu..tak kurang jugak ada yang takut dengan mereka yang berpenampilan berjubah..takut nak masuk dekat..kang tak memasal free kena dengor ceramah..

okeyhh finee..aku memang antara manusia yang suka berjubah..tapi bak kata pepatah putih..dont judge a man from his dressing..kat arab saudi..trend berjubah dah jadi macam stylo gaban gitu..dengan jubah pon boleh jugak kasi nampa gempak ape..tak canya tanya INCHIK HJ..die la yang tolong promote jubah jubah terbaek dari ladang saudi untuk aku..memang stylow la weh..dah dia kata aku beli baju raya untuk die.ni hamik nak sekali die bagi 3 jubah raya untuk aku..memang betol betol terangkat la weh..



amacam..ade berani kata dressing jubah tak stylo????

p/s
sedang berusaha nak kasi body mantap cam patung kat jubah tu jugak



bukan sekadar omongan kosong

37 comments:

H.J said...

:)

nuruashia ♥ said...

gud2..hensem what laki pakai jubah :)

laskar pelangi said...

mmg nampak laki pakai jubah fuh! terpikat..muka plak suci je~

Muslimah Optimis said...

aku pon suka PAKAI jubah...

Fyqa said...

cool ok
:)

ir prof dr alia rosli said...

nak gak baju raye.. taknak bagi pon :(

Umie Artoqiemie said...

hensem klo pemuda pakai jubah jewah..

Kalamhati said...

semak n stylo sgt doh gini..sapo hok kato kuno tu..meme kuno..hehe

IFA Athirah said...

jwpn utk ps:suh anak murid (luqman) hng jadi instructor.haha

Afuan Shah said...

lawa kaler jubah yg akhir tu skali...hihi
btw..segak la org pakai jubah..
jubah tu pakaian tradisi org arab..
baju melayu pakaian tradisi org melayu...
:)

Iffah Afeefah said...

okeh mmg best

y wane gelap tu cm smart

ayah aku pakai putih je

tetap macho dhati aku ecehhh

reenapple said...

ayah kita pom pakai jubah ... tapi tak pakai serban.. okey je...

diana said...

pakai jubah lepas tu
dengan serban,kasi janggut
nipis tu..
erm....suka!!
gatai sekejap..
hahahahh

Lea IsNaw! said...

gile cool jubah tu

Mra Mastura said...

lawa la!
aku suke laki pki jubah gak ^^

Asyila Zainuddin said...

suke yg ade kaler oren2 tu.. lawa.. :)

::Cik Pija:: said...

suka lelaki pakai jubah. nmpak manis+berkeyakinan+sopan wahahahahhhh!

mcm imam muda ^_^

cik xeyrah said...

lepas solat jumaat byk je lelaki pkai ubah masok tesco! haha...cantik ja.

i'm ezza haniza said...

i loikeeeeeeeeee :)

Nur Farah Hani said...

ha?? jubah ke tu?? tak cam jubah pun... warne warni gitu.. ;p

Alisya said...

smart2..mane ada pakai jubah kuno.

Luqeem™ said...

nnti nk minta HJ belikan satu..hee

cik pulau said...

korang hadiah la memasing jubah sorang satu.. haha..

motip nak mantap macam patung??

Syakir Rahman said...

tp mmg stylo la jubah mcm ni drpd jubah2 biasa yg aq tgok.... =D

Cik Bell said...

okeh pe berjubah..suke je :)

izfanora said...

stail tue.. suker lah gadis2 tengok..

**::CIKNUURUL::** said...

suke komen H.J :)

Ummu~Ishak said...

hang pakai pe pun kacak deknon oii

Amirah Adnan said...

haih.. kang tak pepasal aku cair tgk ko berjubah

Sunah Sakura said...

perghhhhhhhhhhh! stylo nkooo! ni buat aku nak gak tempah jubah kat hj ni!!!

akoo pae said...

wahh gle smatt..festime tgk jubah gtu..huhu

*hj bg 3jubah skaligus??
untunglaa~

aimie amalina said...

hahaha
bab merapu meraban..bg kat die la..hihihi

vampire's lovex said...

pehhhhhhh memang stylo !!



rasa nak ngorat ... haha

Suhaili Sarif said...

errr ingatkab baju navy tadi
smartttt


x suka org laki pakai jubah lengan pendek

pengemis Cinta~ said...

kat saudi je pemandangan normal lelaki pakai jubah, kat mesia kebanyakan stereotype. mentaliti yang gawat.;)

Qaseh dalia adelia said...

ok bg adiah jubah kat si dia haha .. yang first tu apsal tiap kali tgk mcm baju tudm huk2

sergeant keroro said...

wah wah, HJ bak aku satu, jiji leh dapat 3.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved