melayu mudah melatah..hentah hapa hapa hentah

aku rasa orang melayu kita ni memang cepat bebeno melatahnya..takder melatah yang style opocot opocot omak engko terkentot bunyik die prutt pruttt..bukan melatah tu yang aku nak maksudkan..tapi melatah kalo ada isu isu hot hot..panas panas..kompom meleleh entry dok havoc pasal isu howt tu..

tak salah kalo nak kasi havos havoc isu panas panas ke..isu geli geli ke..tapi apepon..kena pastikan apa yang nak di war warkan tu..benar dan benar benar benar kebenarannya..dan sahih sungguh kebenarannya..baru la ye kalo nak havoc2 pon..yer tak..kang berita tu tetibe tak berapa nak sahih..takke menebal jugak muke..

ni sekadar pendapat aku je..ape apepon yang nak dihebahkan kepada orang ramai..hendaklah dipastikan dulu..sahih ke idak..benar ke idak..dah memang kompom kompom ke idak..amacam..



bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

syarifahsidrus said...

kena kaji dulu baru judge...

MerLe said...

betul..betul..betul... aku stuju ji

Dang Intan Duka said...

selalu nya org akan ikut org lain klu nk sebarkan crita..
mcm tunjuk pndai dan taw sume crita sebelum org lain..


peace

Iffah Afeefah said...

betol

cm isu halal haram

laju je percaye bulat2

Sunah Sakura said...

ni mesti ko dapat idea dari entri aku ni kan...ko kene bagi sikit duit nuffnang ko kang...hahaha

hiro said...

betei sangat le tu..

Titisan Hujan said...

tu yg pentingnya prasangka baik
kn

chiLleD...!! said...

manyak betol cakap lu...

NURUL AINI NORAZMAN said...

aku pernah kene waktu aku buat entri yg fb akan ditutup tu,.malu jgak la..owg havoc aku pon nak havoc sekali salah,.=p

meaw said...

ikut napsu mang gitu,hehehe.... kalau boleh sebelum berkata-kata fikir dulu :D

Adylia Qarissa said...

opocot...eh...silap melatah sini lak..hehee..jangan marah tuan rumah..nanti raya mintak maaf :)

laskar pelangi said...

betul tu..memang manusia sekarang tak fikir panjang..last2 baru nak nyesal..ye dok?

Paradise Gal said...

dulu sy pon cepat melatah. kini tdk lagi :D

ILA HonEyBuNNy said...

apa pun..kita ada akal Allah berikan...so fikir dlu n kaji...ye dok?hehe

Rtp Farra Arisha said...

iyalah, i notice that too. tak sepatutnya berlaku perkara seperti itu..yup, as we know, different people got different mind..so, the most important,think first before talking or doing something!! hehe..

gedek! said...

ilustrasi atas tu dari mana?

Razil Tahir said...

standard la...
pantang ada cerita baru...
mula la nak bikin hot, nak tunjuk sape yg dapat cerita dulu...
pastu, tambah rempah@gula@garam nak kasi berperisa sket...hm...

xde keje laen...

Muslimah Optimis said...

cool saja

**::CIKNUURUL::** said...

aah ye,betol tu pak ostad,.


ermm,.penat weh,. :(

kechixx said...

setuju;)

diana said...

tau tak kenapa dia dengar2 terus disebarkan??
sebab dia nak orang tau yang dia tu
lebih pantas dari suratkhabar..
kiranya dia ni uptodate la...
hehheheh

izfanora said...

sebab tue kita kn sentiasa berperasangka baik.. :)

kdg boleh jadi fitnah pula yer.. minta jauh lah..

cik pulau said...

err..
okey.. baeklah...
pasal isu ape ni?? tetibe.. haha

akoo pae said...

oke.noted.
hee

sergeant keroro said...

setuju, melayu memang camtu. mostly.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved