bila last korang guna

..dah lama tak guna telepon besi ni..last guna tahun 2005..tu pon guna buat letak air bandung..bukan buat telepon..

pernah jugak guna buat telepon anak dara orang..last2 terkantoi ngan apak dia..apak die polis kot..

pernah digunakan untuk menelepon pejabat sekolah sambil2 menyamar sebagai apak sedara untuk meminta kebenaran membawa pulang diri senirik..

dikala geram dek kerna kebangangan telepon jenis ini kerna suka bebeno menelan duit syiling sekepal jugak gamaknya..maka jejari runcing adi adik junior diperlukan bagi menyelok balik tempat kuar duit syiling..untung2 dapat syiling lebih..leh beli tam tam...

tak kurang jugak ada geng bingai yang menjadi penunggunya..

lagi bingai jenis yang suka buat panggilan hangit.aku pernah buat ke tak ek???rasanya semalam je baghu kenakan member..maklom la..aku mana ade henset..



bukan sekadar omongan kosong

45 comments:

nurAMALLINA said...

last aku guna masa tingkatan lima. 3 tahun lepas.

Faaein Talip Roy said...

lama sehhh tak guna peti besi ni..

kantoi tepon awek.. padan muke ko.. hahaha..

Faaein Talip Roy said...

p/s: link blog aku tu dah bertukar.. so bolehlah ko delete link blog aku dari list blog ko.. spread to others.. hahaha.. =P

Faaein Talip Roy said...
This comment has been removed by the author.
sergeant keroro said...

haha, android mana pegi?? :P

d_tieah said...

Selalu pakai masa kat sekolah.. Nak call bapak minta amik.. Hahaha..


Entry Terbaru : Isu Murtad dan Siapa Hajjah Sitt Al-Wuzara?

Sunah Sakura said...

yo lahhh..henset takdakkk..htc adaaaa...

dulu masa sekolah rendah, kami guna tepon ni buat kol ke balai bomba.. kecoh satu sekolah nkooo... satu kelas kitorang kene pulau!!

kHaiRunNisSa iRnA said...

last pkai time kat pusat latihan ....hanphone kene amik dgn jurulatih .....beratur kat public nak kol tunang /pakwe/ mak ayah

Ainul Hayat said...

da lama gile x gune. dedolu time aku mula jejakkan kaki kat menara tm ni (tempat aku kerja) aku tertanya kenapa takde pablik fon kat menara nih? lama2 baru aku faham....

yad'z said...

hahahhaha......
tak menahan buat letak air jek.. hahaa... ha,ah.. dedulu selalu ade orang koling2 aku gune public.. die siap kate dah bekal 10 hengget duit syiling.. same ar dok... kantoi dengan bapak aku.. poliss jugakk.. hahahahaa

IeRa said...

hahaha
da x ingat da..
ade la 3-4 taon lpas kot~
;P

erysweetie said...

last guna of cos mase zaman sekolah... bape tahun eh? err...7 tahun lepas. aiyok.

Faaein Talip Roy said...

p/s: nampak kewanitaan eh? err.. nanti aku nak tukarlah.. cam tak kena ngan nama rockers aku tu.. hahaha..

word verification tu.. layan je lah...

SoLy SoLicious said...

errk.... 2,3 tahu lepas kot.. huhuhu

Lea IsNaw! said...

a'ah la..dh lama x guna menda alah neh...
dulu jadi bf aku
skrg dh clash..keh3

izfanora said...

nipu sgt lah xder tepon.. :P

cucu umie said...

rasenya mase dekt asrama shje last 2005..huhu

Atiqah Sa'ahiry said...

kenangan long time ago..lama dah x gune phone ne..hahahaa

Amirah Adnan said...

aku pon taktau bile aku last gune

piNky LuCiA said...

dulu guna untuk bergayut. hehehe

~nsar~ said...

ches nyamar jadi bapak sedara untuk diri sendiri tu yang tak tahan..

HZQH said...

last masa 2008, kat sekolah. hahaha

My Name is Mar said...

waktu skola menengah kottt...
da besar ni nak guna tapi byk public phone rosak-_-"

Iffah Afeefah said...

haha aku bru je gne

tepon sunah mse nk g sedenak=)

alexa yussida said...

last guna masa form 4 dlu..public phone yg dalam area aspuri..call rumah smbil nanges2 sbb homesick!haha

gath kt 4 season?bile?roger2 kat fb la deh

James Alexander said...

ini kalau di tempat aku, orang panggil menatang ni tabung kecemasan di luar rumah. hehehe...

bohong ye jiji kata x de henpon...

unieMARKS :) said...

last? tak igt pulak

FaKArePa!n said...

masa zaman sekolah lah..mase tu mane leh bwk hp..nanti kena rampas..

fatin syahirah :) said...

cehh. takde henset konon. haha. aku last guna masa form 5. fon kena rampas ngan warden. muahaha. TERPAKSA

Hanis MY said...

haha wak sakut air bandung..naka laa... kawe guno lagi loni maso kelik cuti takdop enpon, gunolah public nih tapi payok nok jupo hok beroperasi, byk hak kong... mujo dok kimkom

Asyila Zainuddin said...

haha.. last gune form4.. masuk form4 dh berani curi2 bwk henset.. tak gune dh la.. ngee..

Rtp Farra Arisha said...

alaah, arisha pun belum pernah guna telpon besi tuu!! hahaha.

Amirez said...

tahun 1999 dulu kot last guna tepon besi ni hehe

aimie amalina said...

hahahha
sengol!
bile last gune eyh
kat matrik kot..2007 =)

Elyana Ahmad ツ said...

dah lupa bila last guna public phone nei.haha

diskopi said...

Mohon singgah untuk menyampaikan berita baik!

Bersih 2.0: Merakam Semangat Zaman/Capturing The Spirit Of The Times – Pertandingan Menulis Esei dan Cereka di dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

Lebih daripada RM6,000.00 untuk dimenangi + buku-buku + tshirt diskopi super kool edisi terhad + peluang untuk karya anda diterbitkan di dalam bentuk buku!

Kalau anda berminat untuk terlibat di dalam usaha bersama merakam semangat zaman dan memenangi hadiah-hadiah tersebut, check it out - butiran, syarat dan peraturan pertandingan ini kat:

http://diskopi.wordpress.com

Anda boleh juga download poster pertandingan menulis esei dan cereka ini dalam jpeg file dan meletakkannya kat blog, website atau facebook anda supaya kawan-kawan anda yang lain juga tahu tentang peluang baik ini.

Tolong war-warkan tentang pertandingan ini kepada jaringan dan kawan-kawan anda yang kat online mahu pun offline.

Terima kaseh.

bibi bibo said...

last gune time form 4 kot , hmm x igt laa

liyana said...

pernah digunakan untuk menelepon pejabat sekolah sambil2 menyamar sebagai apak sedara untuk meminta kebenaran membawa pulang diri senirik..

yg ni yg x thn..haha

last gne mse f5 kot

tomatokering :) said...

bile ko tepon aku ???

^baju kurung^ said...

f5 last guna. n bru trjumpa blik kt sklh adk ak mggu lps. menggamit memori btol~

i'm ezza haniza said...

aku last guna masa 3 tahun lpas! grrrrrrrr.....

Maryam said...

last guna pagi tadi. tu pun sebab nak pesan suruh tunggu kat nilam puri gara-gara pegi kl 4 hari tertinggal fon kat rumah tapi bawa charger dia. haha!

cimOt said...

nak no tepon!!!

asnizaziz said...

yela tu takde hensett XD

kiera'sakura said...

aku pown x ingt ble last aku guna...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved