makin sikit dan makin sikit

yang ni cekau dari fesbuk awek mane hentah

Nujum Masai : Jika tuan bijaksana, marilah jwb soalan hamba.
Pak Belalang : Silakn Nujum Masai.
Nujum Masai : Apkah 1-banyak2, 2-sikit2, 3-kaddang2, 4-jarrang2?
Pak Belalang : Itu senang saja. Jawabnya Terawih!!
Nujum Masai : Jelaskan.
Pak Belalang : "1- Baanyak2" bermaksud minggu pertama byk orang dtg terawih. "2-sikit2" minggu ke-2 sudah sedikit org dtg terawih. "3-kaddang2" pd minggu ke-3 kadang2 saja org akan dtg tarawih, & "4-jarang2" pd minggu ke-4 jarang2 jumpa org dtg terawih..
tapi kat masjid aku jadi imam punya la pelik ragamnya
minggu satu punya banyak sampai melimpah..
minggu due sedang sedang
minggu tiga kurang..
minggu empat melimpah ruah balik..sampai tak muat muat..
masjid korang pergi semyang ape cer..
selamat berbuka pose la...



bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

Cik Bell said...

ceh.igt jwpn lain tadi..haha..kreatif2..ubah kpd terawih .:)

mungkin depa smyg terawih anak beranak kat umah la tu kot ;)

laskar pelangi said...

macam betul jugak tu kan..realiti zaman skunk...selamat berbuka puasa jugakk~

aimie amalina said...

hayoooo
moge kat masjid sini berterusan sehingga ke ahirnye
camat buke!

cik pha said...

tak pelik tuan..manusia lebih melebih2kan dunia dari mengejar untuk membawa amalan kesana

tomatokering :) said...

bese letewwwww . realiti konspirasi . errr

Asyila Zainuddin said...

haha.. pernah gak jumpe kat fb PASUM.. ngee..

i'm ezza haniza said...

cisss..adat la tu,10 malam terakhir ramai balik kat msjid..tengah2 semputttt...heheheeh

FyzaLovato said...

kdg2 tok imam pon xmenyempat nak habiskan bacaan. hoho. kalut semcam je.

NURUL AINI NORAZMAN said...

yg melimpah balik tu sebb nak dpt mlm lailtuqadar la tuh,.hahahah
nmpk effort mereka kat situ =p

Syakir Rahman said...

so mksudnya jawapan blalang tuh salah...haha...masjid tmpt aku pon bile 15ari terakhir akan ramai balik...

Ain Zulaikha said...

sama lah, mungkin minggu akhir tu semua orang nak kejar lailatul qadar kot.. huhu

asnizaziz said...

jwpn sama seperti semua di atas..huhu

Iffah Afeefah said...

aku rase org balik kg

memula tu org kmpung rjin

pastu mkin bizi wt kuih

pastu sopping

pastu anak cucu blik jdi penuh

PS: Masjid aku cm teka teki tu

Amirah Adnan said...

anak branak dah balik le tuh

akoo pae said...

haha plikla tmpat ko..
agaknye ramai org kg kat situ kot.
so, bile da nak raye,rmai blek kg, jd la pnuh msjid tu.huhu


tmpat akoo descending order laa.cm bese

MerLe said...

aku rse kt msjid kamu tu mcm ni :

minggu 1 awal sO ramai la gi..tengah smgt lg
minggu 2 ngn 3.. mula ngn urusan lain dh..wat kuih la..jahit bju la..jhit langsir la.. ::kot la::
minggu 4... anak cucu spupu sepapat blik..ramai la blik kat msjid...

aku agak je la..

kt surau ipg aku rasanya maintain je..penuh sokmo~

Lea IsNaw! said...

kt sini dh makin berkurang
org sebuk g beli baju raya
takpun sebuk nak wat kueh raya

puteri ain said...

masjid sini rmi org :)

Puteri Iqa Izyan said...

Alhamdulillah. setakat ni penuh lagi =)

James Alexander said...

minggu akhir minggu super bonus... mustilah ramai sampai melimpah ruah...

Luqeem™ said...

waktu last last ni, masjid kt bndar tu x ramai la. sbb suma balik kg..

tp ada je yg jnis dh leka sbb nk dkat dgn raya..siap kn raya..

amirah said...

semacam la masjid sini pon..awal dan akhir ja amik..hehe

adrinaqamarina said...

rindu woo nak terawih kat kampung sebab balik terawih tu boleh main main kat luar rumah, ada pelita sume~~~


tadi ada awek kat fb aku pon post cenggini jugak, adakah aweks yang sama? hahaha

cik pulau said...

sama wehhh..
agaknya malam2 last nak kejar lailatul qadar..
tu pasal ramai balik minggu last.

Ajeyy Rawk said...

salam ziarah :)
jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

K O R I E said...

apa ni..
xpham~ hehe.. slamat berbuka puasa k

Qaseh dalia adelia said...

bukan no plat ke hehe

penghujung2 ni makin ramai ..awal2 sikit

liyana said...

haha,,btula tu...
nak hbs ni rmai plak..
ko imam kt mne?

Sunah Sakura said...

lailatul qadar beb...

izfanora said...

kejar 10 malam terakhir..

untungnya dah jadi imam..

sergeant keroro said...

cari lailatul qadar la tu, hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved