menguap dibulan ramadhan dan fadhilat tarawih pada malam tertentu adalah palsu...

huwarghhhhh..."mengantoknya aku jiji weyhhh..meh tolong dodoikan aku leh tak???"

"hammboi..buruk bebeno rupa paras engko menguap ghupe ahh Soo apek kedai letrik ..tak reti-reti nak tutup mulut masa menguap ke??siap nak suh dodoikan lagi."

"bile lagi nak menguap tak tutup mulut..setan kan takder bulan ramadhan ni..ape lagi yang nak masok dalam mulut yer dakkk..."

Menguap adalah dari Syaitan. Maka apabila seseorang dari kalian menguap, tahanlah (dari menguap) dengan sedaya upaya mungkin kerana sesungguhnya apabila seseorang itu menguap sambil berbunyi “Haaa” maka Syaitan akan mentertawakannya.” (Hadis Riwayat al-Bukhari)

p/s

fadhilat terawih pada malam tertentu adalah palsu?




bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

Qaseh dalia adelia said...

kalau tahan menguap mesti kembang idung hek2x..

Iffah Afeefah said...

mknenye kene tahan la wlpun tak de setan eh?

haha
asl lambt je loading ko punye blog..ce ko timbang die

Anisa Hang Tuah said...

bila nguap,tutup mulut.

Asyila Zainuddin said...

fadhilat terawih tu betui2 palsu ek?

Hanis MY said...

bilo nguak keno kato gapo ji?

UNA budak BAEQ said...

hahaha asal mcm terasa je nih . aku br nak ingat takmo ttup mulut kalao nguap time puasa . haha

aah yg pasal fadhilat tu aku ada dngr ceramah gak pastu aku ada baca artikel kat jakim . siap ada tulis kat blog lg . hadis palsu katanya.

H.J said...

sedak nguap atas katil mum ji..di bawah naungan kipas..hak3

tulus sweet said...

tak kira. janji aku puas. haha

tulus sweet said...

tak kira. janji aku puas. haha

Asyila Zainuddin said...

haha.. baru perasan ade link.. tq2..

roq said...

menguaplahanda kuat2...tap kaver mulut la....bau budu makn budu tadi....hahah

singah2 la sini ye.....

cucu umie said...

yg fadhilat pasal terawih tu ayie ad bace and memang ad certain palsu.. kalo yg menguap nie..thnkx sebb bgthu..

Edy Ramanov said...

nice entri. edy dah folloa kat sini dan dah letak blog ni dalam bloglist edy :freshies hebat. jgn lupa singgah ke blog edy ya. tq. selamat menjalani ibadah puasa

Sunah Sakura said...

yup, fadhilat tu palsu... cukuplah kita buat amal dengan kelebihan Ramadhan... bukan kerana setiap malam itu berbeza2 fadhilatnya...

Cik Eliza said...

hahahhahahhahaha!!

ngantokkkkkk!

sergeant keroro said...

fadhilat tu palsu, tak dapat disahihkan kebenaran hadisnya :)

ghost writer said...

memang nikmat kalau dapat mneguap dengan bebas.haha

sori lambat melawat.gua tenat.

laskar pelangi said...

kan manis menguap tutup mulut ;)

SoLy SoLicious said...

ha... ternganga lagi.cepat ttup mulut..heee

kiera'sakura said...

xkn sesekali aku izinkn setan tue ketawa

aimie amalina said...

sile sediakan mask bile2 time bole nguap..hehehe

cimOt said...

pakai purdah la cani..

James Alexander said...

oooo... cenggitu...


thanks pak ostad...

izfanora said...

ilmu yg baik.. tq.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

heheh..

okeh..nak tutup mulot la menguap....mmg tutop mulot n xbunyi pun.ehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved