sambutan hari raya

sambutan raya ala kadar..dedulu rasanya macam pernah selalu buat jugak..

-malam raya kononnya bizi..mata kejang takleh nak tidor..sumer rancangan tibi nak tengok jugak biorpon iklan raya je berlambak..tidor lewat ataupon tak tidor langsong..sambil sambil melakukan ektibiti luar biasa..seperti menibai nyamuk dengan raket letrik ataupon melantak rendang tokki yang super power..

kalo tertidor pon..bangun seawal mungkin..pas tu memang dah tak tido balik dah..excited tahap mentibang mengawan..maklom le nak beraya..nak testing baju raya..

-untuk merasakan keafdhalan dan menambah pahala...bukak jer tibi satu ke..due ke..tak pon tibi tiga..kompom ada alunan takbir raya dari mawi.takpon dari arwah ustad asri rabbani..duduk bersila depan tibi..ikut je takbir raya tu sambil menguyah tempeyek..maupon semperit..

-mandi sunat hari raya..alang alang mandi tu niat je mandi hadas besar terus..guna sabun dettol yang ada macam berangin angin gitu..sejuk sejuk rasanya..dah siap mandi..makan ala kadar sunat sebelom semayang raya katakan..pas tu pergi semayang raya..

-mase khutbah..tokyah dok menggatal kepala nak tersenggok senggok bior dah mengantok tahap jadah..


- siap semayang raya..maniskan muka bersalaman dengan para jemaah..yang mana pakcik2 yang ada anak dara lagi tu..salam lama2..kalo boleh cium tangan je terus.cium dahi...tu lagi afdhal..kot2 terjodoh dengan anak beliau..

-balik rumah..kalo ngantok je jugak..tido jer terus..sapa suruh tak tido malam semalam..

p/s
what kedehal..ramai blogger mintak cuti raya..



bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

Cik Bell said...

aku selalu tido lambat time raye..sejam nak subuh baru tido..hahaha..
blOgger harus cuti ker? ;p

Far8 budak baik said...

kn kn..dengar takbir raya..
syadu habis..
mlm raya tu lagi bertakbir..
wahhh cam leh dapat jodoh je..
haha!

Far8 budak baik said...

wehh header baru..stylahhh

Amirah Adnan said...

awal gile ko bgn apdet entry -.-''

mlm raye wat2 bizi la besttt

sergeant keroro said...

standard la cuti blogger, ko tak cuti ke jiji? :P

Asyila Zainuddin said...

malam raye sibuk iron telekung.. ngee.. sbb esoknye nk pakai..

ijA said...

selamat menyambut hari raya..JIJI YU...

Urzain Hussain said...

tersengok-sengok dengo khutbah tuh kes makan banyaklah tuh time pagi..
lomang rendang sume sapu..hehe..

ir prof dr alia rosli said...

samat hari raya azizi :)

FaKArePa!n said...

mentibang mengawan la plak..hahaha

nuruashia ♥ said...

ahahhaha..takbir raye smbil kunyah tempeyek ke rempeyek ji?? hak9!~

**::CIKNUURUL::** said...

macam2 la word baru aku blajo kat blog ko ni ji,.mentibang mengawan la,salam lame2 ade jdoh la,.erkk!,.haha,..weh,malam raye aku melantak rndang ape seme,..sebab esoknye,cnfirm abes,.org lain bedal,.btter aku g bedal awal2 dulu,kih3,..


asal awl bebenor update ni?,.nsib laaa ade glongan kami2 yg kudus ni kutip ilmu d wktu subuh,.hehe,.


bai ji,aku nak balik kmpung dh,.doakn aku selamat ye ustaz azizi,..:)

ijA said...

iklan

http://umealong.blogspot.com/2011/08/conflakes-milo-jom-cuba-yang-ne-pulak.html ne gambr conflakes milo atau pun klik je link 1, resipi dari link 1.

cik pulau said...

hahaha.. malam raya aku kena buat kek dngan iron baju untuk satu umah..

selagi tak settle, jangan harap ler nak tdo.. hahaha..

KuNanGKuNanG said...

hahaha..paling xtahan bab mandi sunat raya tu.siap suruh mandi wajib lg tu...kui3

farhana yusoff said...

cerita bab raye penim dok pikir kb mesti jem..huaaa~

Cik Eliza said...

aww! selamat hari rayaaa~

erysweetie said...

kek ngn besekut tak buat lagi.

ayoyoyo...

eid mubarak =)

FyzaLovato said...

malam raya jadi org paling busy. babysitter .sabor je la.
selamat hari raya. :)

Dang Intan Duka said...

salam lebaran dari dang..


peace

anisumbrella said...

cuti raya diluluskan ., haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved