kasi pikir sikit

ada pernah dengar tak orang cakap lailahaillah tak sampai last part..yang sebut separuh memang ramai.boleh  kata kebanyakan la..aku dok perati yang muda yang tua pon berlambak dok sebut tak habis..

la..makna dia=tidak ada
ilah..makna dia=tuhan
illa..makna dia=melainkan
Allah..makna dia=ALLAH..

gabung semua makna jadinya..tidak ada tuhan melainkan ALLAH..
tapi ramai dikalangan kita..sedar tak sedar..biasanya kalo mase nak  mengeluh ke..nak melenting ke..ada yang sebut..sampai ILAH je..pasan tak..kalo sebut sampai situ je..takke makna dia jadi TIDAK ADA TUHAN..

takder la sampai terjatuh hukum syirik..tapi apakata kita berhati hati dalam melafazkan kata menuturkan bicara..bukan kah itu yang terbaik..



bukan sekadar omongan kosong

14 comments:

ijA said...

betul tu..terima kasih bagi tahu..

~Nana 귀여운~ said...

saya sebut habis..LA'ILA HA'ILLAALLAH MUHAMMADAR RASULULLLAH.:)

Titisan Hujan said...

mende cenggini biasa yg seringkali terlepas pandang kan

maceh ats peringatan ^^,

Iffah Afeefah said...

Erm aku sokmo dgr y tue je ckp


ermmm ko ksiankan pempuan? Xphm aku komen tu

Tulus Sweet said...

kalau innailillah?

Bella Bell said...

dulu pn aku selalu sebut tak habis.. lepas tu mak aku tegur.. dn sekarang ni, mmg aku akan sebut sampai habis.. :)


err.. kalau astaga tu cm ne pulak ea pak ostad?

Syazwan Che Deraman said...

aku perasan.
ramai yang tak habis sebut.
mungkin aku termasuk jgak kot.
timo kasih bos.

Anisa Hang Tuah said...

ustaz.astaga pulak cmne?

Enh Ear said...

;) tq.. lepas ni kena beringat...

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?42114896db30788b5b9a9f4242548869

kiera'sakura said...

btol tue jiji..

aku pn kdang2 bedesing tlinga org yg sebut x sempurna nie...

fathiahRAIHANA said...

yg jd pakai aci sebut tu sbb tak try nk paham kalimah tu ..

thanks ingtkan ^^

Niena Pengembara Ilahi said...

a'ah.. ramai yg xabis disebuty, bla tegur dia ckp lam ati

Muslimah Optimis said...

aha ustaz aku ada cakap..kalimah tu sebelah kafir sebelah islam.. kalo nak islamnye kena sebut habis

**::CIKNUURUL::** said...

xbest la sebut cenggitu,.sebut penuh2 la baru feel,.hehe,.berhati2 dalam bicara anda,.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved