kubur masing masing kan

engko bila ditegur melenting..nak marah..rasa meluat..padahal tu teguran kebaikan..pehal pulak engko takleh nak terima..siap sound lagi..suh jaga tepi kain senirik..tu ok lagi..ni siap sound dah kubur masing masing..apekesah engko nak tegur aku bagai..

hoiit..kalo engko dah mati nanti..boleh bangun mandikan diri senirik..pas tu leh kapankan senirik...boleh pulak merempit kekubur..gali kubur senirik..takper la jugak..ni bila da mati..dok menyusahkan yang idop dah pulak..yang mandikan engko..kompom2 ada jugak pak ustad dok mencelah sorang..nak ikat kain kapan engko..family engko nak jugak pak ustad..nak semayangkan mayat engko..haruslah pak imam yang selalu bagi teguran masa tazkirah ke ceramah ke..nak usung engko ke kubur..ada la family engko yang selalu dok nasihat engko..


engko oit..ni2..agama tu nasihat..kalo ada yang menegur kearah kebaikan..jangan cepat melenting..sekalipon kita berada diatas..dipuncak dunia..kalo ada yang menegur..renung dan ambik teguran tu..jangan cepat nak hangen satu badan..cuber optimiskan kepala otak engko..

kalo tetiba ada blogger buat entry mengena atas kepala diri senirik..ada je pembaca yang terus tinggal blog tu..ade kewww????



bukan sekadar omongan kosong

14 comments:

SoLy SoLicious said...

org kate kena "open mind" jgn mudah melatah...

elinADNAN said...

tawu xpe...dah kene tegur paham sendiri dah lahh..pastu berubah lahh..neyh nak lagiii tegakk kan bnde yg salah...

FasiHaH SupiaN said...

hmmmm dy ingat dy bleh mandikan diri dy sendiri agaknye

tinta hatiku said...

sikap kebanyakan manusia sekarang ni la tu... kat sini pun bersepah2 ni ostad weh...

chiLleD...!! said...

err..slalu cmtu lah kn..tmbh2 kalo bab agama..

Mr feckry said...

sebab kubur masing-masing le kite kene tegur menegur..pasal soalan dalam kubur ade juga pertanyaan pasal ikwhan muslimin..

Diana @ bilakukatacinta said...

ingat mengingatkan tu dah jd tnggungjawab kita..to those yg terasa...tersindir tu...please lah bertenang..menerima teguran. Bukan apa, jgn lah sekali menegakkan benda yg dah tentu salah

nuruashia ♥ said...

mcm2 laaa..mnusia kn..tp mmg melenting sbb xleh trme kesalahan n klmahan diri sndiri..ostad aku penah gtu yg org yg ske ckp kubur lain2 ni adalah org yg xpenah redha dgn ape yg die alami..

Luqeem™ said...

mnusia ada yg boleh terima tguran..ada yg x boleh..

diana said...

orang salah agak susah nak terima teguran..
kenapa ye??
adakah kerana cahaya dihati
sudah hilang sinarnya..
yang ada hanya kegelapan...

aimie amalina said...

=)
thums up!
ade jek..mgkin kite je x tawu..

kiera'sakura said...

org menegur tue sbb sayangkn kita..

Muslimah Optimis said...

aku suka entry neh

sergeant keroro said...

darah muda, tu yang nak melenting.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved