tak cukup lagi ka raya


"pose enam..eh2 engko dah habes dah ke pose enam..aku ada sehari je lagi..wek2..lepas tu aku leh raya dah"

apekehal pose enam ni ramai sangat yang deorang deorang yang suka sangat dok menghebahkan hebahkan kepada suku sakat..kaum kerabat..anak beranak..sahabat handai...kencing kamcing..dan sebagainya..padahal lagi molek nya kalo kita sembunyikan amal yang kita buat..bagitau ketika perlu je la..

ni siap kata nak sambut raya raya dah pulak..tak cukup raya lepas pose bulan ramadhan..siap havoc satu kampong lagi tu..nak buat open house sempena habis pose enam..apekepelik bebeno..dah azab bebeno ke berpuasa sampai tahap nak celebrate sebegitu sekali..

agak agak le ek..ada akai ada agama..cuba pikir sewajarnya..


p/s
aku baru ingat adik aku exam UPSR jgk..bukan salah aku sebab aku lupa..ni suma salah adik aku le..ambik UPSR tak cukup umur



bukan sekadar omongan kosong

15 comments:

Anum said...

macam2

Asakura said...

adik aku pun ambil UPSR jgk...hahaha

kau tinggal lagi 1 hari, aku 1 hari pun tak puasa lagi...tak tahu bila nak start...

aimie amalina said...

hehehee...
ate, udah deme nak gebang sane sini
cenggane..


p/s: maceh ostad.. atas teguran tadi..dah ubah dah..heheh =]

Hanis MY said...

ado jugok weih peseng gitu, kawe tok rajim jupo lg...

anok sdaro ado jugop 2 ore amek upsr..ganbatte ne!

Ieda Al-Habsyi said...

akak tak penah bt puasa 6. eh..tipu, sekali je buat, tu pon masa darjah 6 tapi takcukup 6 hari, 4 hari je, heheheh :)

Noor Fatin Nadia Ismail said...

Rajin betul update.. tapi, aku suka blog kau.. bgus la.. at least org tu puasa enam.. kita tak layak nak judge dia.. amal ibadat dia, kita tak tau.. yang boleh judge hanya Allah..

Razil Tahir said...

alaaaa... budak-budak.. memang cmtu...
jgn pikir sgt la... :)

ekabukanmakcikkau. said...

aku tak pose enam lagi ingatkan nak pose harini tapi terlajak tido plak muahahaa

[sutera kasih] said...

jgn smpai riak sudala..huhu


good luck adik awk yg upsr tu ^^

diana said...

menunjuk la konon nya dia banyak buat amal..
biasala..
orang melayu...
heheh

POSH76 said...

salam aidilfitri

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mereka nak bg tau mereka posa 6 lah tu..keh3.

moga adik jiji berjaya dlm upsr.

Princess Nur said...

akak belum stat pose nam...*uzur* huhuhu..eh? nk kena bagitau ke? keke

BeloG MTT said...

macam macam ragam manusia nie :)

NURUL AINI NORAZMAN said...

aku puasa tak bgithu org pon,.dgn slumber mmber makan depan aku,.sbb egt aku tak pose,.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved