tips untuk awek kenal lelaki

waaa aku tengok engko makan depan awek kemaen sopan santun lebih lemah gemalai dari penari zapin..

aku tengok engko jalan depan awek kemaen melangkah syahdu..sampai meleleh leleh air hidung aku nengok engko jalan..dah ghupe penunggang kuda kepang..

depan awek kemaen pulak engko mencemar duli mengutip sampah sarap yang tersepak dek kaki..siap tolong doa bia tuhan kasi hidayah lagi kepada pembuang sampah..waaa..tersentuh..

bila nak date kemaen engko trim segala bebulu yang ada..sampai licin idong engko kerjakan..filter tu bhai..

engko bila berkomunikasi dengan awek..pergh..tak berbau pon mulut..murni je baunye..

engko bile dengan awek..laju pulak engko nak bersolat..sampai waktu dhuha pon engko pi hentam solat zohor..


kalo nak kira banyak lagi aku nak gitau ni..senang citer...kenapa depan awek engko tetiba jadi manusia lain..depan aku engko kekadang tak macam manusia..ada ghupe beruang...macam mana awek tu nak terima diri engko tu seadanya..kepada awek awek..nak kenal lelaki..cuba cuba jugak kenal dia melalui member karibnya..percayalah..perkara ini benar sebenarnya..

 



bukan sekadar omongan kosong

38 comments:

Iffah Afeefah said...

Erm kalo nk knl don kne cr membe diela ni haha

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe.. yg solat dhuha tu xtahan nye...

Sunah Sakura said...

aku setuju

Maya Lisa said...

haha ! betul tuu !perempuan pun same je ~~ tanya kawan die dulu....

yad'z said...

hahahhaa... ok kene kenal dengan membe ko lah ni kalau nak kenal ko. ehehehhee =P

Paris Lipton said...

betol. propa je lebih, dpt yg lain blah....



oopsss

keyna kina said...

awal2 laki memang camni . aikhh ? haha

cimOt said...

sebab tu jgn hipokrit..be urself..takyah nak jadik someone else..

miss inna said...

jgn jadi plastik. girls and boys!

[sutera kasih] said...

patutla dia xnk bg kenal kawan2 karib dia dulu..rupanya sebab ni mungkin haha..

Princess Nur said...

hehehe....anak sapa la camtu ek? ;P

nur said...

Tapi kan nanti kot kot kawan karib tu pulak sapu awek/ pakwe dia camne lak tu?,, hehe

budakijaupendek said...

hehe
nak cubalah!

Lea Isnawi said...

haha.plastik tu sume
dh kawen baru taw cmne

puteri ain said...

sgt2 betul :)

~Nana 귀여운~ said...

kalo haku, test je tengok baran ke x, jahat ke x....kalau die start nak pukul2 tuh..krim salam la jawabnye aku nak terima ..huhu

kiera'sakura said...

klu member pn jenis cover member?

diana said...

mak akak kata kalau nak kenal seseorang kena tanya musuh dia..
hehhehe

Rtp Farra Arisha said...

indah kabar dari rupa ya? (eyh, betul tak proverb tu)? hehe.

Hanie_Dew said...

kesimpulannya entry ni maksudnya. tekel member raapt lelaki tu dulu untuk kenal dia. untung2 member baik tu lagi baik dapat la kapel ngan memeber baik tu.

yana,, said...

sesungguhnya kenyataan yg benar itu susah nk diterima,,

SyASyA SaNi said...

serik TERkenal dan TERkawan dgn laki yang hipokrit~duhhh

Titisan Hujan said...

btol sesangat

Mamachia said...

betul, betulll..jangan nanti menyesal pula bila dah di bagi nasihat...

fRaMe+LenSeS said...

nak setuju leh? ahahahahaha. :D berlakon sokmo kan depan awek

Liyana Zahim said...

Weh buipren aku tadek cmtu pon weh.. Takde sopan santun, rumentik2 pon.. Aku je dok tggu die jd jln syahdu2, ckp bek2 tp haram.. Hahaha.. Lau die cam yg di ats aku wat knduri doa slmat! Ade ek laki cani? Mule knl je kot..

Rozuan Ismail said...

tak ikhlas langsung.buat semua tu sebab awek

ch000tz axoera said...

sikap yang tak tahan lama tu....hiporikaaaaa! :D

Tasha said...

siyes,kalau dgr citer dr member dia...

blh nanges,gler x jujur...haha

unieMARKS :) said...

silap hari bulan sgkut kat mmber pulak yow! hahaa..

Zul Fattah said...

aku tibai je.. laki ke popuan ke.. sama je.. aku cuma hormat org yg lebih tua dari aku.. dan kasih kpd org yg muda dr aku.. aku dah tak jahat cam dulu lg dah

Paradise Gal said...

rupenye lelaki pon main skill cover-cover ek. ingat kan pompuan je.

Kalamhati said...

btul tu..satu lg ada ustaz kata, nak tau lelaki tu jaga solat ke dop..kena tgk waktu maghrib, tgk dia gaduh nak solat ke dia relaks jah selamba badak..

sergeant keroro said...

lau member alien?

FaKArePa!n said...

ostad macam ade pngalaman je.. hehe

MerLe said...

haha..ko ckp psl sape ni ji? tapi mmg btul..klu jmpa cm org terlebih sempurna, jgn mdah pcaya... selidik dulu..jgn smpai mnyesal... pape pn,tade org yg sempurna.. jd diri sndirilah yg terbaik..

cik pulau said...

dio pakai topeng zombi kot wehh..
tu jadi lain... hahhaa

asnizaziz said...

lelaki selalu nak nampak sempurna depan aweks je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved