traffic blog gua mencanak kerana seekor babi

apakata kalau gua ambik gambor gua dok mendakap mesra seekor babi kaler pink...kompom esok pagi lagi kuar muka depan paper berita hairan.."seorang ostad muda bergetah dare to death bergambor mesra dengan seekor babi"...kompom dalam sekelip mata...traffic blog gua mencanak..sebab seekor babi..agak agak boleh tak camtu

dah tu kalo yang jenis berdakap mesra dengan yang bukan muhrim..takder pulak nak kasi gegar satu malaysia..padahal..kalo gua mendakap mesra seekor babi..bukannya gua berdosa pon..tapi kalo dok berdakap geli geli..pegang pegang mesra dengan bukan muhrim..yang tu kompom2 berdosa..

gua bukan cakap boleh pegang babi..lu kasi bungkus itu babi dengan kain berbenang emas pon.pegang babi bukanlah akhlak yang molek..sebab babi tu kan najis..jagalah kehormatan kita sebagai manusia..takkan la kita nak meramas ramas najis..*taik idung bukan najis ye..tak salah kalo menggentel gentelnya

apepon..pegang mereka yang bukan muhrim bagi kita..adalah perkara yang amat amat tidak molek kerana ianya haram lagi mendatangkan dosa..dosa ye dosa..adapon pegang babi takder nye berdosa..

p/s
benda yang patut havoc tak pulak nak havoc2 





bukan sekadar omongan kosong

27 comments:

al_hakim said...

hurm..betul2..

Sunah Sakura said...

hurmmm...betul2 jugak...

NURUL AINI NORAZMAN said...

haha~btol la tu, mcm kes retis ritu pegang babi habis semua havoc kan..haha

nuruashia ♥ said...

"seorang ostad muda bergetah dare to death bergambor mesra dengan seekor babi"

eyyy ko ni tahu laa da abes bulan pose,, siap ckp pasal taik hidong plk hahahahah

chemay said...

kalau letak pic pelok2 pakwe/makwe.
tak kecoh lak kann.
macam2 lah manusia skrg
-.-

chiLleD...!! said...

betol..betol..betol..

Nur Farah Hani said...

tangan yangdalam gambar tu ke tangan ostad mude bergetah tu.. haha..

cukelat_berangin91 said...

yes!i like your statment..

cik pulau said...

betol weh..
aku setuju..
hehehe

SyASyA SaNi said...

haahahaha....dunia2!

ishiko said...

macam tu lah biasanya -.-'

::Cik Pija:: said...

fuhhh! ni kalo publish bsar2an entry ni mmg ngetop la kau ostad! terbaik! cikpija setujuuuuuuuuuu!

Gimi said...

stuju!!
cuma jangan digentel2 taik idung tu ye..

better pegang babi dari bukan muhrim tapi lebih baik elak dua2..

auny aizie said...

" gajah depan mata tak nampak , semut 70km atas bukit boleh nampak "

macam tu lah kiranya , haihh -.-'

Kalamhati said...

yg buat tu tahu hukum,tp buat2 tak tau..rugi wooo ada peluang pegang bkn muhrim tak pegang..pakwe n makwe berpegangan tgn di khalayak dah di pandang biasa..huhu menyedihkan

intan.maisarah said...

main angry bird, bisa buat aku jadi angry tgk babi tu gelakkan aku

Zul Fattah said...

terbaik bro.. aku sokong ko. haha.. aku dah tak couple dah.. haha..
ko ada couple ke?

aimie amalina said...

hahahhaa
betol!

Cik Eliza said...

wah ostad, HAHA...

fairuz said...

hai ustaz. kbai

FaKArePa!n said...

apsal peringatan psal taik idung tu kcik je ostad??

Muslimah Optimis said...

*taik idung bukan najis ye..tak salah kalo menggentel gentelnya...

ko memang suka korek idong ka.. haha.. yep aku setuju sangat dengan entry nnih. yang haram tetap haram

kiera'sakura said...

aku setuju entry nie..
manusia skang suka menterbalikkn hukum.. nauzubillah.. moga kita dijauhkn dri mcm tue.. amin

sergeant keroro said...

terbaik!!

MerLe said...

yup...
betul~

SoLy SoLicious said...

peluk "khinxir" dlm agry bird jelah

ina said...

true!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved