untuk akak misi dan doktor

akak misi dan doktor doktor..saya nak tanya ni
kenapa bile saya pergi sepital itu hari..dengan dressing seperti gambar di atas..saya seperti diperkotak katikkan..padahal saya jugak orang awam yang memerlukan perkhidmatan dari akak misi dan jugak doktor2..
biorpon cara pemakain saya tak der la kpop sangat..tapi masa tu muka saya tak berapa berbulu.saya dah trim kot jejanggut dan jejambang..

  tapi keadaan menjadi lebih baik pada suatu hari itu..bilamana lepas kerja saya pergi ke sepital nak melawat member saya dengan dressing seperti gambar yang kedua..maklom la lepas kerja..dan akak misi pon kemain lagi ramahnya..tanya saya kerja sektor mana..dah berpunya ke..doktor pulak siap kasi explain pepanjang lagi pasal penyakit member saya..siap eplain penyakit orang katil sebelah member saya lagi..

kenapa perlu memilih bulu dengan memandang pakaian???
lain kali saya akan gabungkan kedua dua style dressing tu..jadi cam ni ..

nak tengok camna pulak reaksi awak awak sekalian..
tambah ada jambang sikit sikit..dah kata nak pilih bulu kan..

p/s
hari ni baru perasan..aku takder pon bergambor dengan baju kerja..



bukan sekadar omongan kosong

44 comments:

Anum said...

cuba kasi satu gambar
hehehhehe

Cik Eliza said...

bhahaha!

semart seyyy kalau pakai bju kemajaaaaaaa!

Cheq Sue said...

kena nyemat sokmo la tu tandanya...

nurdani said...

hahahah. memilih bulu betol akak misi n doktor ye

MiSs NoRmaLa NorFiqZ said...

nak test market la 2...

aziekz said...

org sllo mmandang pada gaya pemakaian,,
aritu,,aku pkai sempoi g bank,,tnya,nk wat loan,,diorg jwab tak nak jwab je..siap tnya kje ape..tahu ar..tak mmpu wat loan..grr..tp jgn la pandang pelik,,ish

aimie amalina said...

errrrrr
ade juga misi2 doktor camtu
aiyaaaaaaakkk
ape la ko ni..amik la gambo sekeping wat kenangan peribadi
cececeh..hahahah

EYQASARA said...

hahaaa.. misi nak ngorat la tu... kikikiki...

EYQASARA said...

erk?: terfikir plak.. tu lelaki.. klu pompuan rupe mcm mane plak yg dorg nak lyan elok2 eah?? -.-"

yana,, said...

akak misi pun nak jual minyak jgk kt tmpt krja,,

Fatin Mraz said...

HEHEHE!
part doctor sampai explain patient sebelah tu mmg lawak ler..
:D

Hanie_Dew said...

baru perasan ke yob.

pix kedua tu ohsem.

**okeh ciri ciri ko lengkap untuk calon suamii mihtali nanti aku rekemen kat knegkawan aku yang single mingle.wokeh.seeetttt..

Ujie said...

kalau nak berurusan dgn orang gomen,kena pakai cun-cun..baru diorang hormat & layan.

setakat pakai t-shirt & jeans memang susah la..

Amirah Adnan said...

aku sokong.. mmg betul pon sgale doktor dgn misi cenggitu..tak kate dorang..mane2 pekerja sektor kerajaan mahupun awam pilih bulu gak..

nasib baik aku tak macam tu.. hihi

Ainul Hayat said...

Bukan saje misi dan doktor kat spital berperangai sedemikian. Cer ko pakai sempoi2 pastu masuk butik2 atau shopping mall, kompom salesgirl tu tak layan. Kalo ko nyemat sket baru melompat2 nk layan. Metoila manusia ni tgk rupa dan penampilan dulu...HUH!

H.J said...

.........

Sunah Sakura said...

bukan dulu nkoo punya pic profile blogger pakai kemeja ke?

Bro ahmad said...

baju mesti sesuai dengan tempat dan suasana kan..

Hanih Borhan said...

layan org ikut pakaian...xpatut macamtu kan...

ada org bley anggap layanan yg b'beza macamtu sbg p'hinaan & merendah-rendah kan...

wallahualam...

FaKArePa!n said...

amboi.. kemain ostad dressing..

akoo pae said...

huhu yeke?pasaan ko je kut

Umie Artoqiemie said...

meh umie shoot ostad dengan baju keroje.. kompem hensem..

Rozuan Ismail said...

ko jadi ostad ke ji sekarang?

Ct Aja said...

len kali pi paka kain pelekat jo... dah tau pakai kan...kikikikiki

FasiHaH SupiaN said...

macho lah katekan.hehe

Faaein Talip Roy said...

memang betul camtu.. tengok orang tu tak semart.. tak layan dengan baik der..

Eera Shera said...

tak profesional betol la

diana said...

misi2 memang gitu...
nak takel yang pakai kemeja dan bertali leher je...

IFA Athirah said...

situasi ko brlaku sama mcm si luqman.heh tol la misi2 ni.gewwdiks!

Elyana Ahmad ツ said...

manusia memang mcm tue ji.suka pilih2 org.mencik.

ahmad luqman said...

wow!pak ostad ku pkai mcm taylor lautner tu muehehe

Kalamhati said...

pasni try gi pakai kain pelikat nga baju melayu pakai ketayap plop..tgk pe reaksi depa..hehe

cik pulau said...

hahahhaa.. siye ke mu jie..
misi wat gtu deh..
hahaha

nuruashia ♥ said...

misi pon ade ke laye gitu??? ouchhh..ingt org kaunter je...banned lalu ji ahhaha

NURUL AINI NORAZMAN said...

hahaha mmg dasar manusia cenggini kot,.suka layan ikot kasta,.


lamo den tak sggah sini,.busy la sem baru ni,.=p

qasehraihan said...

ha tau pun..ko asek tshort ituuu je..pekehal??hehe

PENCONTENG said...

Ini aku ada baca kat twitter;

Don't judge a book by it's cover, but still the cover is important, people don't buy a book with a bad cover.

setuju dok ostad? :))

Iffah Afeefah said...

Bkn spital je. Weh cptla amik gambo pkai bju kje lak

Jue said...

Gaya itu mutu keunggulan, x gitu..sabo je la. Aku pun pnah kena

Sara Ali said...

pe lagi,,
letak la satu pic , mana la tahu,,
sebijik ke tak mcm pic yg agak smart jgk la kt atas tu..huhuhu

kiera'sakura said...

aku slalu je bergambo ngn bju keje.. almaklumla bju kurg... :p

tinta hatiku said...

ostad... cuba try g spital pakai dressing spt gamba ke 3, dn panjangkn lagi bulu2 di muka dn kawasan2 yg sewaktu dgn nya. tengok ape respond misi2 dn doktor2...
hehehe...

Paradise Gal said...

cube pakai macam supermak.. diorang pilih bulu tak?

adrinaqamarina said...

aku marah betul sape yang dok buat camtu, nak keje keje elok3 la.


hahah emosi tetiba :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved