apa yang perempuan nakkan sebenarnya

ada sorang member gua..baru je dapat cekau sorang awek..baik je awek dia..comel gitu..member gua ni jenis stok laki yang elok..molek..bak dan sebagainya..solat tak pernah tinggal jemaah...dia la bilal..dia la imam..dia jugak kekadang jadi siak masjid..suara pon ada ala ala imam pencen...kiranya complete pakej la..tu tak kira kehebatan didapur lagi tu..tapi pada satu hari awek die berkata..

"awak terlalu baik la untuk saya..saya tak sampai ati..kita clash ek"

sentap jiwa raga member gua..tanpa berpikiran matang dan panjang..member gua tetiba jadi 'budak nakal'..tetiba jadi suam suam lebai..dan pada satu hari dia dapat pulak cekau awek baru..maka hidup dia kembali hepi dan ceria..dan pada satu petang yang damai awek die berkata....

"awak dan saya tak mungkin dapat bersama..saya tengok awa tak dapat nak membimbing saya sebab diri awak pon goyang semacam je saya nengoknya.."

member gua frust menunggeng sekali lagi..

aku tergelak kesopanan bila dengar kisah ni kat radio tadi..kesimpulannya..cuba lu orang yang kasi kesimpulan..apa yang dapat disimpulkan dari kisah sedih lagi syahdu ini..hadoiiii....nak sambung gelak..



bukan sekadar omongan kosong

46 comments:

Anisa Hang Tuah said...

bwahahahah..nak tergelak

Faaein Talip Roy said...

simpati pada jejaka itu..

laskar pelangi said...

jadi baik pun kena reject..adesss! pelik benor...=D

embun aRoRa said...

manusia tidak pernah puas hati..

Eera Shera said...

kesimpulannya, jadi la jahat.baru awek suka.hee

Niena Pengembara Ilahi said...

sbb tu hidup ni jgn bergantung pda cinta sesama manusia.. xguna kta nk musnahkan diri hnya krana org lain

Hishyamuddin said...

haha..kesian..jadi baik pon salah..

KaK LimAh Si SupiR said...

ahaha..xleh nk ckp ap..naseb dye mcm tuu, nk bwat mcm mane :P

cik pulau said...

aku pn suko gop neh..
adehh,..

Ameena Muktar said...

bukan jodohnya lagi. dengaq jugak mase kat opis tadi. haha....

perempuan bukan mencari kesempurnaan tetapi melihat ketidaksempurnaan untuk saling melengkapi.

ostad boleh la gelak2 sebab dah ada pelangi....haha

Ameena Muktar said...

bukan jodohnya lagi. dengaq jugak mase kat opis tadi. haha....

perempuan bukan mencari kesempurnaan tetapi melihat ketidaksempurnaan untuk saling melengkapi.

ostad boleh la gelak2 sebab dah ada pelangi....haha

cik pieja hut said...

err tak paham .

momoi mee said...

huhu..manusia2..

Nur Farah Hani said...

die silap pilih tu.. gaye tak kene ngan mase n perempuan tu.. huhu.. better be diri sendiri jerk la.. baru tak menyesal.. huhu..

budakijaupendek said...

lain perempuan,
lain ragamnya. huhu

Iffah Afeefah said...

Aku sambg glk jgk

ekabukanmakcikkau. said...

terhape hape mamat tu, takkan sebab perempuan terus down gila. dei machaaa

EYQASARA said...

hehehe... pape pun, jd diri sndiri.. klu niat ikhlas, ape pun keadaan diri kita, si dia akan menerima seadanya... tu yg layak utk jd psangan... :)

p/s: mcm mane nak letak like tu eah???

PENCONTENG said...

kenapalah pompuan itu keyakinannya terlalu rendah? tak pegi program motivasi ke?

aku sapu yang baik. tak reti dah nak reject2 hehehe

Rozuan Ismail said...

erk.sensitip la uols nak jawap. manusia memang nak yg the best n sentiasa tak puas hati

scarletmihuhu said...

mgkin patut jadi diri sendiri je.. xperlu berubah kerana manusia tetapi buat semua kerana Allah.. aggap je tu dugaan.InsyaAllah.. jodoh tu akan dtg sendiri..

nurdani said...

hadoi...sadis

Kalamhati said...

tu la jadinya bila cinta manusia diletak no 1..
ni citer lucu ko sedih?hehe

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. no komen la bab cintan cintun ni..

ghost writer said...

kena tunjukkan diri yang sebenarnya.meskipun kecewa pada mulanya,pasti satu masa akan ada yang dapat terima dengan baik.

penjajah minda said...

adoiyai.tak tau nak cakap pa.

aimaniman said...

perempuan nak lelaki yang tidak hipokrit.. kalau putih dia, putih la perilakunya, bukannya dia terpaksa jadi putih semata2 nak pikat perempuan.. hidup bersama bukan sehari dua, sampai bila kita boleh tahan dengan ciri2 hipokrit? so jadilah diri sendiri wahai lelaki budiman

SoLy SoLicious said...

haisshhh...cian die..

IFA Athirah said...

biar ak simpulkn.awek 1st nk clash mybe gak sbb dia mmg xnak pun laki tu.kalo laki tu rse diri dia baik,just stick with it.jgn sbb org lain, kite senang berubah..ambik!

Bella Bell said...

hahaha.. kesian gak kat lelaki tu..

tapi pada pendapat aku perempuan2 ni keliru..

perempuan mmg nak yang lelaki yang baik.. tapi bila tgk lelaki baik sgt, mesti perempuan akan terfikir, lelaki yg baik hanyalah untuk perempuan yg baik.. so, perempuan td mintak clash.. bukan apa, sesetengah perempuan rasa bersalah pada lelaki sebab mereka anggap lelaki lebih layak utk dapat yang terbaik buat diri dia sendiri...

sama la macam situasi yang ke-2 tu.. perempuan tu mintak clash sebab tengok lelaki tu macam tak dapat nak bimbing dia, kan? tu maknanya perempuan tu anggap dia boleh dapat yang lebih baik.. well, perempuan baik untuk lelaki baik, kan?


errrr.. tu pada pendapat aku je la.. kalau salah aku mintak maaf.. hehehe ^^

Ana Delisha said...

kisah p1 : telah Allah beritahu bhawa lelaki yang soleh buat wanita solehah

kisah k2 : Allah mahu dia sedar dan bertaubat. Allah sayangkan dia dan mahu dia kembali ke jalan asal yang telah dia lalui. jalan terbaik yang pernah dia ada.. mungkin

Qaseh dalia adelia said...

hahaha itu semua alasan untuk reject pernah gak ckp kat sorg laki mcm tu , awak trlalu baik .. mmg dia baik sgt tapi kdg2 hati ni tawar ~ ntah lah memang nak yg baik tapi kalau baik + skema , terlebih ambil berat + rendah diri je .. boring jugak ..

huhu
sng2 mcm hencik kyle lah haha ampun

.izzatul.hazwani. said...

hahahha .. gile sedih hidup laki tadi tuu :D

aimie amalina said...

waaaaaa
dh pnjg jele deme komen
x taw nak komen ape weh
kiki

Niena Pengembara Ilahi said...

ps:
blog dia jauh lebih sopan / cantik / menawan :)

[sutera kasih] said...

kelakar tp kesian hehe

manusia mmg tak pernah puas

~Nana 귀여운~ said...

hahaha..ada la sebab tuh,,kesimpulannya mungkin bf die busuk ker, x hemsem ker...hape ker.. :P

MerLe said...

stuju ngn pendapat Ana Delisha...

ptutnya laki tu kna lg kuat...bknnye jd mkin lemah..

delarocha said...

jadi diri sendiri lebih mudah. siapa yang nak terima, terima seadanya.

Syazwan Che Deraman said...

aku sokong komen delarocha.

hhehe

Mya said...

sebenarnya. kunci dia adalah menerima seadanya. so xkan timbul soal pempuan nak ape or laki nak ape. hee =)

reenapple said...

manusia sukar diketahui kehendaknya... =(

FasiHaH SupiaN said...

hehehe terbaik!

kiera'sakura said...

hahahaha... apa yg aku penah bce..

bila dh terlalu sgt becinta cintun nie akan ade perasaan jemu,,,

jadi bila dh jemu akan kuar la pekataan mcm tue.. ntah la...

diana said...

kesimpulan nya orang pomouan ni entah apa2 je la..
heheheehhe

putri noor syamimi said...

dah jadi tok imam nk ber'awek' laie...?
samting rong sam wer~

suroh omak yo tolong carikkan...mom knows best.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved