cool ke..

ada member aku..aku tak pernah tengok dia sedih..tak pernah tengok dia marah..tak pernah tengok dia kusut kepala hotak..tak pernah tengok dia bengang..hidup dio selalu hepi manjang..tengok blog dia..takder pulak entry etry sedih  syahdu nan jiwa dikala merindu..senang kata..kalo aku tak kenal dia sebenor benor kenal..memang aku akan kata mamat tu macam takder perasaan..cool je manjang..hepi je salu..

tapi bila dah kenal lama..baru aku tau..disebalik senyuman die terkadang tersembunyi kesedihan..disebalik gelak tawa dia ada terselit kemarahan..disebalik muka die yang macam robot habis bateri ada macam macam kekusutan.tapi die still cool manjang..apa petua..

"rasa memang ada macam macam..itu semua tuhan yang kasi pada kita...bukan dia tak tau kita ni tahap mana..dia yang kasi dia jugak yang akan tarik nanti..so wat cool je sudah..rasa kusut ka..marah ka..sedih ka..kalo semua rasa lu nak layan satu satu.memang betol betol kusut la hidup lu..kekadang kalo lu menghepikan orang lain..insyaALLAH..lu akan hepi balik..macam lu selalu kata..what u give u get back..tu petua gua..tak salah kalo lu nak share apa lu rasa dekat orang lain..tu lagi elok dari lu pendam sorang..lagi lu akan rasa ringan sikit..tapi jangan lupa..mengadu pada yang maha esa.itu yang paling utama..."

tu je dia kata..normal la kot..

p/s
saya rasa lagi dihargai kalo awak sudi share apa apa dengan saya..sebab saya nak awak rasa yang saya ada untuk awak..



bukan sekadar omongan kosong

28 comments:

Tulus Sweet said...

dia dah mengadu masalah dia kat robot lain kot.

SoLy SoLicious said...

kdg nmpak aje periangkan..sedangkan terbuku di hati xde sape tahu.

najihah sahami said...

yepp...biasa org yg hepi go lucky mcm ni la kot...

tp series tak tensen hidup.


tp jangan la terlalu cool smpai susahkan org lain..:P

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cool habis la kwn jiji tu.akak cuba nak jd cool tapi tak blh.sbb akak ni golongat hot bkn golongan dingin.org cpt hot ni dia cpt cool tau.cpt marah tp cpt reda..hehe

Liyana Zahim said...

Sblm sy share dgn awk, awk bank lah duit awk dulu.. Hahaha..

Wei, smtms lau kt wat org hapy tp ati kt yg rabak, kte hilang nikmat gembira dlm idop ni.. Aku tak stuju prnsip tu walopon akulah org yg mcmtu kdg2.. Nangis.

aimie amalina said...

nak jadi org yg cool =.=

Sunah Sakura said...

suwittnya awak ni..

Eera Shera said...

tabah gile die..nak mengadu mslh kat dia la :)

diana said...

ayat last tu betul2 menggoda akak la..
kamu memang niat nak goda akak ke apa ni???
aih..

Niena Pengembara Ilahi said...

hmmmm... dia seorg yg agak hebakk...

hnya kpd Allah tempat kta mengadu segala hal.. tpi xsalah kalau kte nk cerita kt some1 yg leh kta pecaya..mgkin leh meringankn sikit bebanan

ghost writer said...

dia termasuk orang-orang yang sangat bijak menangani permasalahan hidupnya.

Anisa Hang Tuah said...

entahlah

hmm

qasehraihan said...

uittt..nota kaki jiji jiwang..haha

nurdani said...

eh2..macam aku la.aku suka nangis sorang2 kalau ada masalah.depan orang je aku gelak2. eh2 serupa.

betul dan setuju dengan kata2 dia tu.

Faaein Talip Roy said...

saya cool.. jadi tak ada apa nak di share kan dengan awak.. always be cool my prenz.. ^^,

FaKArePa!n said...

muka robot habis bateri... i'm wondering..

yad'z said...

huhu.... susah nak jadi orang yang macam ni. aku tak tergolong lagi ni. hahahahahaa... eh2 meon... cam geli2 lah aku tengok ko ni.. haha. bile nak kawin weyh~

[sutera kasih] said...

cool ~

speechlesssss

Zul Fattah said...

erk.. cool.. nanti aku nk buat robot cam ni eh?

Edy Zaidi said...

kadang2 terlebih cool bahaya jugak

laskar pelangi said...

waaaaa..xterkato ore kato =)

EYQASARA said...

btul2!! :)

Iffah Afeefah said...

Cool pon xley gk sbb dok sntp jer

Iffah Afeefah said...

Cool pon xley gk sbb dok sntp jer

KaK LimAh Si SupiR said...

ok laa tuuu..tu cara dye..laen org, laen cara ny :)

Nur Farah Hani said...

moti[ netry ni sebenarnya ps tu je kan.. uhuhu... :P

Qaseh dalia adelia said...

manusia normal mesti ada jugak perasaan sedih .. cuma sesetengah org tak tunjukkan ,simpan je dlm hati sorg2 ,share everything with Allah .. tapi someday bila dah tak mampu nak simpan .. dapat lihat juga kesedihan dia ..

dulu2 suka pendam2 tapi skang tak leh nak pendam sebab ada seseorg paham siapa kita .. nak rahsia2 pun susah dah !

kiera'sakura said...

ce ce ce p/s bwh tue... hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved