ingat lelaki je ke suka usha dada perempuan..

gua pernah dengar dalam satu kelas keagamaan yang lelaki tak digalakkan sangat pakai baju yang boleh menampakkan susuk tubuh lelaki tersebut..ditakuti perempuan yang melihat akan bernafsu secara tetiba..ye la macam perempuan jugak..ada antara part part tubuh badan korang yang bisa menarik perhatian kami kalo korang tonjolkan..macam
dada..pinggul..buntut..peha dan lain lain..tapi bila gua dengar ustaz tu cakap yang lelaki pon memang tak digalakkan pakai baju fit fit..ketat ketat.dan pakaian yang memang jelas jelas menampakkan bentuk susuk tubuh...maka gua rasa ada jugak part part tubuh badan lelaki yang mampu menarik perhatian korang kaum wanita..

ala kadar sudaaa
part pertama yang gua syak..bahagian dada kitorang..ada benar ke idak gua tak tau..gua rasa bagi lelaki yang berdada bidang..bukan jenis yang berdada kecut ataupon berdada kontot dan boyot..yang berdada bidang..ketol ketol sikit..memang tak elok sangat la pakai baju ketat ketat tang dada sampai tertimbul puting..sebab dada yang bidang akan menjadi perhatian wanita..mungkin juga boleh menimbulkan perkara perkara yang tidak diingini dan jugak menimbulkan fitnah..fitnah camna..contoh ek..

"ek eleh mamat tu..saje la tu nak tonjolkan dada dia yang bidang..entah entah main injection kot"

tengok bukan susah pon nak terkeluar kenyataan yang berupa fitnah..memang ye kita tak salah sebab bukan niat kita nak membuatkan orang fitnah kita..mulut orang bukan kita leh jaga..so apa kata kita jaga diri kita dulu.. bukan ke mengelakkan perkara tersebut terjadi lagi molek gamaknya..maklom la zaman fitnah berleluasa..

lagi satu..makcik gua pernah pesan..sesetengah perempuan suka usha lelaki dari pinggang sampai ke kaki..oleh kerana disebabkan itu..so kita kaum lelaki nak pakai seluar takyah le pakai yang ketat sampai kelemasan..nak wat solat pon susah..dah la sekang ni pesen pakai seluar nak tunjuk bokser..hadeihh...

p/s
gua mintak maaf la kalo gua salah cakap lam entry ni..sekadar berkongsi apa yang gua lalui..perempuan juga berimaginasi..



bukan sekadar omongan kosong

37 comments:

~Nana 귀여운~ said...

mana x nyer,,stim bile tengok badan sasa..hahahha

Eera Shera said...

huhu..lelaki pun seksi

nuruashia ♥ said...

ahhahaa..laki kne bdn fit fit laa bru best tgk hohoho

aimie amalina said...

hahhaa..bile ko ckp..ni aku teringat
member kelas aku, pompuan..keke, berani tego classmate ktorg jugak, yg pakai suar pendek gile main sepak takraw...

" weh..kami pon nak jage mate kami weh...pakaila labuh sikt weh..sedap mate aku tengok.."

hahahaha.. aduhai..malu laki tu..kekeke...macm2..

Hanis MY said...

Mujo kawam dop sunke badam kentak kentak

Oloh ji weh beli hybrid la takdok tax hehe

Rozuan Ismail said...

dada wa memang bidang.dah la wa suka pakai baju ketat seluar ketat.lantaklah org nk kata apa.wa bukan nak tunjuk pon.huhu

Tulus Sweet said...

有时候我也是这样想的。

penjajah minda said...

seluar nampak boxer? setepek kena kat aku.haha

❀Hanim_RosLan❀ said...

aku suke tgok muscle laki je,kalau yg keding mcm penagih dadah tu jgn harapla...

Faaein Talip Roy said...

jadi.. janganlah pakai baju yang fit2 yer dek... hahaha.. cam best plak panggil ko adek.. =P

Syazwan Che Deraman said...

ramai suka tengok laki bermuscle ni.
heheh.

aku baru tahu ramai jgak puan suka tengok dari pinggul ke bawah.
heheh

Tasha said...

apa ingt kami tak de mata...haha

SoLy SoLicious said...

stakat ni xpernah pulak aku nk berimaginasi smpai lagu tu skali..

Zul Fattah said...

Allah.. tak boleh ke ji?,
aku slalu pakai baju ketat doe..
time g klas, org cakap aku ni seksi plak.. haha...
lpas ni, kena kurangkan r..

Epal Hirata said...

pantang aku laki pakai suar londeh nmpak boxer..mau je aku tarik
nak pakai nmpk2 boxer tu ingt suwiit ke?nyampah...bek xpyh pakai suar kn....hahahah

bobiedanbad said...

hehehe lelaki ketul2 mgkn cute

TheChekJah said...

Jah suka...tgk hidung... kah3... mana yg ala2 ranchodas shamaldas chanchad...

budak penjara said...

klu pompuan dada kecik..opss..buah dada kecik..mmg gua x usha la..haha

Mrs. Mazlan said...

geli tengok laki pakai baju ketat..
pakai seluar ketat lagi la aku geli geleman..
uweekk

kiera'sakura said...

btol la tue.. baek kte yg jaga diri dlu..

EYQASARA said...

tak pernah plak aku terfikir mende alah ni.. hihihi... skrg bru nak fikir.. lalala... :P

*aku da add guna FB baru laaa.. :D
*bukn aku tutup fb lame tu selamenye..klu rse fb tu dah sihat aku bukak blik! :P

sergeant keroro said...

badan aku keping jek. haa

Qaseh dalia adelia said...

part dada tu betul #okbye.. sebab .. biarlah rahsia wawawawa

risa said...

comel nye entry adik ustaz yg gojes neh...ekekeke seb baik ai dpt asben dada kecut kalo idak mau tak kasi kuar rumah....lalalala *** dik, ai suke body ricky martin!! dosa tak? haisssshhh

Iffah Afeefah said...

Ye kwn abg aku bju takley butang psl ktt sgt. Uihhh ensem pulak tu

Iffah Afeefah said...

Ye kwn abg aku bju takley butang psl ktt sgt. Uihhh ensem pulak tu

yua said...

errr honestly, sy x pernah usha mana2 part body lelaki errr.... :P

Подтверждаю said...

as salam..
yup. garis panduan dah ada dalam islam. pakaian untuk lelaki, jangan yang boleh memberi bentuk badan dengan jelas.


perempuan pun ada nafsu. huhu..kenapa perlu minta maaf? betul la entry ni. lelaki juga tak boleh pakai pakaian yang menampakkan bentuk badan secara jelas. kecuali dalam keadaan tertentu..ok..antaranya, orang dah kawen je..pakcik belum kawen. hehe..

p/s: jiji tak follow pun takpe. pakcik tak pandang dah siapa yang follow. fungsi follow, sekadar memudahkan update info dalam dashboard. kalau jiji biasa guna fungsi ni, bagus la. pakcik cuma amik tahu siapa yang nak follow dari apa yang pakcik beri untuk dimanfaatkan..insya'Allah.

i am S!L4H.. said...

ayokkkk. hahaha

FasiHaH SupiaN said...

seluar nampak boxer?? guane tu?

kokser kokdam said...

aku xmasuk tahap xleh paka baju fit lg dop..?

Sara Ali said...

alamak,,,nak kata usha tu x de la.

kalo tengok sekali imbas tu ada lah,,
nak kata terlampau nk pk lbh tu xde rasanya n x perlu kot.
sbb sy hanya selalu tngok muka jer,,
hahaha

ghost writer said...

cikgu sukan aku dulu selalu pesan.jangan buka baju depan budak-budak pompuan yang lain.dowang pun ada bernafsu gak macam lelaki tengok payudara pompuan.haha

MerLe said...

aku tak suke laki ketul ketul... katang tape..hehe

[sutera kasih] said...

lelaki dan perempuan masing2 ada garis panduan berpakaian

Paradise Gal said...

perempuan mmg suke tengok badan lagi yang bidang. tapi takde ler bernafsu dan membayangkan bukan2. paling habis akan ckp.. perghhh badan mamat ni.. tough gile. hahahaha

Musafir Jalanan said...

dulu masa zaman jahil aku, . . .
aku tak tahu lelaki tak boleh pakai cenggitu, . . .

patutler akak2 tu usha2, . . . ingatkan sebab nak ngorat aku ke ape, . . . dah tahu dah sebab nye, . .

zaman tu dah berlalu dah pun, . .

tak tahu ler pulak pompuan suke tengok jugak ye, hihihi :P

http://budakgetah91.blogspot.com/2013/01/the-pain-of-loneliness.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved