kebaikan TYPO....

percambahan blogger blogger baru dalam dunia perblogergan kini semakin membiak dengan pesatnya..ibarat cendawan tumbuh selepas hujan..kurap berjangkit dengan seriesnya..ibarat panau merebak kesuluruh badan..maka persaingan antara blogger menjadi semakin sengit..disebabkan dengan ini..maka lebih ramai blogger blogger yang menggunakan pelbagai altenatif mudah dengan menggunakan alatan teknologi terkini yang canggih manggih untuk menghapdet blog secara hap to date..hapa hapa jadi terus saja dihapdet kan ke blog memasing..ada yang menggunakan aipad..yang guna pad pad..takkurang jugak yang menggunakan henset..maka dalam kekalutan menghapdet blog dalam kekalutan menaip entry panas panas..maka disana mungkin akan wujud satu wabak yang dipanggil wabak TYPO..

TYPO.atau nama kampongnya..TERSILAP TAIP..seringkali berlaku pada mana mana blogger yang rabun dekat atau jauh..melalut masa taip entry..taip entry sambil khayal atau mabuk cinta...sambil menaip sambil menguyah..atau sambil menaip sambil memicit jerawat..dan banyak lagi faktor faktor yang akan menyebabkan wujudnya TYPO dalam sesuatu entry..

kewujudan TYPO lebih banyak memberi kesan negatif pada sesuatu entry..namun begitu..gua selaku seorang thinker yang optimis..gua sering memikirkan kesan positif..antara kesan positif yang gua fikirkan...
-TYPO membuatkan neuron neuron kepala hotak pembaca menjadi lebih aktif untuk menterjemahkan apa yang ingin disampaikan penulis kepada sidang pembaca..

-TYPO membuatkan sesuatu entry tu terkadang menjadi misteri yang tidak dapat dirungkai kerana ramai yang tidak memahami keadaan dan situasi entry tersebut kerana hampir kesuluruhan perkataan dalam entry itu di'typo'kan..

-TYPO menyebabkan wujudnya satu grup yang begitu muhibbah..yang diberi nama..GENG BALA TENTERA TYPO...ini dapat merapatkan lagi hubungan silaturrahim..dan dapat merapatkan jodoh...

-last but not least..TYPO akan membuatkan anda menjadi stylo..sehinggakan akan ada blogger blogger cun yang akan kagum pada anda jika salah satu entry anda tidak terdapat satu pon kewujudan TYPO..bukan senang nak kasi orang kagum sama entry kita..kombang lobang telingo pokcik..antara blogger yang gua telah berjaya kagumkan ialah...BLOGGER BUNGA NI

sebagai konkulusinya..dalam setiap perkara negatif itu..mungkin ada terselit celah celah tu perkara yang positif..tapi ingat..tak semua perkara negatif sebegitu rupa..renung renungkann



bukan sekadar omongan kosong

41 comments:

nurdani said...

hahahaahahah

ijA said...

mesti ada je typo dalam entri kita..ehehe..

Epal Hirata said...

aku tau la entry aku td de typo..haha
eksaited weyh ..jakun:p

NanaStrawberry said...

selalu TYPO perkataan samapi. spatut nak taip sampai tertaip samapi plak, hihi

fRaMe+LenSeS said...

Sama la. Nadh klu pkai hp sllu typo. Ssh nk kesan kan, ruang kcil

Sunah Sakura said...

nkoo nak kene ketuk ngan sudip papa gebu tak???

aimie amalina said...

kekeke
ketuk je kak sunah =p

Bella Bell said...

amboi.. mukaddimah macam ayat karangan BM UPSR.. hehhehe..


ewwwww.. ko jarang typo dalam entry.. tp dalam FB ko selalu typo.. huhuu!! ^^

Kalamhati said...

hehehee...yg bab raatkan jodoh tuu akak sukaa..mesti jiji ada pengalaman nih..kheekhee

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. jagalah2 typo tu dek jiji .. kadang2 akak pun tertypo jugak..

p/s: ko dalam dilema? buat istikharah ajelah jiji.. itu lagi baik.. kalo ko tanya aku lagi sekali.. konpem2.. aku suh beli d90.. tapi ikut ko lah.. sbab.. ramai member lelaki n abg aku jgk.. ramai suka guna canon..

nuruashia ♥ said...

sys sunah..sile ketuk je jiji ni ngn kuali terus ahhahahah~

cik pieja hut said...

ade blogger ni memang kerap typo , same macam saye !

afzan said...

lepasni kena rajin typo neh!

kembatolo™ said...

aku teliti jie. payoh jugok nk typo. haha

Rozuan Ismail said...

gua sangat teliti bila menulis.takut di printscreen oleh geng bala tentera typo

❀Hanim_RosLan❀ said...

pad pad pon ala2 mcm aipad ek...

bobiedanbad said...

sering typo

kokser kokdam said...

typo itu stylo an

~Nana 귀여운~ said...

setiap manusia melalukan kesalahan....kalau TYPO biasalah dalam entry atau komen2 di FB dan Twitter..DLL..

FaKArePa!n said...

ostad la kuat typo.. hahaha

laskar pelangi said...

nasib takde cikgu nak check entry2 tu semua..kalau tak, memang tak dapat A+ lah kan...hik3 =D


typo HOT kot..hehehehe...

Faaein Talip Roy said...

p/s: wah.. yeker konpem beli d90?.. bestnya.. buat aku jeles jer weh.. haku pun tak terbeli lagi d90 itu.. ko kalo dah tak nak guna d90 tu nanti.. jual lah murah kat aku.. tak pun bagi free pun boleh.. hahaha.. =P

Pembunuh Tanpa Bayang said...

cuba untuk berhati-hati agar tidak terdapat typo dalam penulisan.tapi selalu juga terlepas pandang.

SoLy SoLicious said...

slalu je salah taip..overconfident sgt..hahaha

nurul diana said...

it's normal :)

Umie Artoqiemie said...

gila sengal nama group hahahhaa.

Faaein Talip Roy said...

dek jiji oit.. akak dah lama tak on ym.. skang guna gtalk jer..

Sara Ali said...

hahaha,,
xleh bla taip smbil picit jerawat..
kotor kot...

euwwwhhh...

Eera Shera said...

tak perasan la pulak kalo ada typo. eksaited menaip la kan.

kak sunah the flower girl :)

ghost writer said...

memang typo kalau dalam penulisan suatu yang sangat negatif.pada lainnya ia akan lari dari makna sebenar yang mau disampaikan.tapi sebab kita bukanlah perfecionist,maka ia masih leh diterima sedikit.asal saja jangan terlalu banyak typo.nampak sangat tidak teliti dengan penulisan.

MerLe said...

aku suka ayat dlm perenggan last ko tu ji...

Zul Fattah said...

aku pun ada jugak la.. jdkan kekurangan kita sbgai senjata kita k.. haha

[sutera kasih] said...

kalau org prasan kita typo, sgt caring org itu

Amirah Adnan said...

eh entry aku ade yg typo x eh?

Scarlett O'Hara said...

Kadang2 tersilap juga.Terutama jika nak cepat time blogging.

intan.maisarah said...

aku kagum dengan engko.
titik

cik pulau said...

hahaha..
berat mu ji...

kiera'sakura said...

hahahaha

nk jugak die usik akak sunah tue..hihihi

Nalisa Syahira said...

manusia tak pernah lari dr melakukan kesilapan , HAHA ,

Solihin Zubir said...

aku slalu ulang baca kdg2 smpai 10 kali sblum publish.. punya takut ada typo.. tp kdg2 ada jugak.. mmg takleh lari.. hahaha..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak ni ratu typo.biasanya akak tak perasan pun ada typo kat entri org.akak blh baca dgn baik dan amat phm isinya sbb akak pun selalu taip typo..so no hal la org nyer entri byk typo kan??hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved