jom kita kawen cepat cepat

assalamualaikum awak...malam ni kan saya nak share ngan awak pasal satu perkara tau...pasal ermmm..pasal lima benda kan..kalau kita usha lima benda ni.kita akan dapat pahala la awaakkk..saya nak share ngan awak la..sebab saya nak kita sama sama dapat redha ALLAH..sama sama dapat pahala..

5 benda yang kalau kita usha lama lama ke..kejap kejap ke..kompom dapat pahala...first kan awak..

-bila kita dapat peluang usha BAITULLAH iaitu ka'bah..kalo kita usha ka'bah tu lama lama kan..kita dapat pahala la awak..kalopon tu hanya sekadar bangunan kotak je..dari kita dok usha menara pisa sampai bertaik mata..baik usha ka'abah..nanti kita pergi wat umrah sesama ek..

-wajah orang alim dan para ulama..bila kita usha muka muka deorang..mesti kita akan ingatkan ALLAH..sebab tu kita akan dapat pahala..tapi kalo kita usha justin bubur..usha pakwe makwe KPOP..apa kita dapatkan awak..nanti saya kenalkan awak dengan para guru saya masa saya belajar dulu ek..

-benda nombor tiga..bila kita usha quran kan awak..kita akan dapat pahala jugak..usha usha pon dah dapat pahala..apatah lagi baca..paham dan amal..nanti lepas maghrib saya ajar awak ngaji quran ek..sebelum tidor saya bacakan tafsir..biar awak paham..

-yang ke empat kan awak..wajah umi abi..ma dan abah..biarpon deorang jauh dari kita..dekat ke..bila kita tenung muka deorang..usha muka deorang dengan penuh kasih sayang..kita akan dapat pahala free free je..kalo usha dengan marah..yang tu dapat bala ada la..so saya nak awak selalu usha2 wajah ma ngan abah..okehh...leh erat2kan kasi sayang...


-last sekali...bila kita usha..renung..tenung..wajah pasangan kita...awak usha saya..saya renung awak..wakaka..tapi tapi tapi..dapat pahala pon bila dah kawen je..selagi belum ada ikatan yang menghalalkan perhubungan maka kita takkan dapat pahala tu..awak paham kan..so meh la cepat cepat kita kawen..

harap harap awak paham..semoga awak dan saya dapat beramal dengan seikhlasnya..



bukan sekadar omongan kosong

38 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

Subhanallah.. tgk.. sygnya Allah pda hambaNya... senang je nk dpt pahala....

Ameena Muktar said...

ostad tgh ajak pelangi dia kawen...haha

Kalamhati said...

mudoh sgt nok dpt pahala kan..
Allah Maha Pemurah..

Kalamhati said...

aloh la jiji..kakwan dok gheti jugok..duk blaja2 jugop lg..tp buleh la kalu jiji nok tanyo gapo2..jiji msg kat fb kakwan dess..insyaAllah kito sama2 kongsi ilmu

SoLy SoLicious said...

isteri yg menatap suaminya pun dpat pahala kn.. :)) Indahnya Islam itu

EYQASARA said...

loh loh...tomeinye ayat last tu.. hahaha... ko kwen jgn lupe ajak aku tau JIJI.. :P

*tertarik plak aku ngan entry ko yg nie.. best!

bobiedanbad said...

Islam itu indah...semoga awak cepat mendirikan masjid.Amin

[sutera kasih] said...

sy doakan awk dipermudahkan urusan nak kawen hehe

Qaseh dalia adelia said...

cepat kawen dengan pelangi .. hihihi

Bella Bell said...

aku nak tanya ko ni.. nanti aku tanya kat fb... segan nak tanya kat komen ni.. nanti ada orang baca :)

Rozuan Ismail said...

oo yeah,dah nak kahwen.huhu.

AdibahAzman said...

PAHALA FREE :)

Liyana Zahim said...

jiji ni suwit la.. masih single?

gedek! said...

eceh ceh ceh...!

Iffah Afeefah said...

Tgk muke laki kite ala kpop pon boleeee

missteeha the babling girl said...

amin ....amin....

:D

Rtp Farra Arisha said...

point utama dalam entri ini ialah kahwin cepat2. so, when will you get married huh?? ckckckckc.

cik pulau said...

alahaii...
suweetnya.. teringin la wehh..
suami aku nt jadi imam, siap ajarkan ngaji.. pastu baca tafsir..
ehmm..'mudah-mudahan jodoh aku nt pun ada keinginan gtu..
aminnnnnn....^^,

Mya said...

semoga jadi amalan semua inshaallah =)

FaKArePa!n said...

ostad, kalau nk kawen, ajak sy skali yer..

FaKArePa!n said...

ostad, kalau nk kawen, ajak sy skali yer..

FaKArePa!n said...

ostad, kalau nk kawen, ajak sy skali yer..

ghost writer said...

nak kawen lar nih..haha.

jangan ditunggu lama-lama,bro.

cimOt said...

nak kawen jugak..carikkan utk aku 1 ostad jiji..yg boleh bimbing aq..aq xnak lost lg..

Umie Artoqiemie said...

pahala dimana-dimana :DDD

kembatolo™ said...

aku pun nak cari bini jugak ah. buleh pahala hari2. agaga

Nurul Iman Rosman said...

cepat2 la kawen ye. bau nasi minyak pon dah dokat ni. hehe ;)

merahitujambu said...

thn depan nk kawin!!!

Ainul Hayat said...

Ostad Jiji, cepat ajak pelangi kawen. Ngeh3...

diana said...

kamu dah bertunang ke???

Ain Zulaikha said...

haaaaa nak cari yang betul2 ada niat nak mengajar kita lepas kahwin tu pun satu hal.. huhu
eh awk tu dah kawin? cepat lah kawin.. hehe

Paradise Gal said...

ala.. bile nak kawen ni?

aziekz said...

ha'h..bila nak kawen ni,,huhu..

aDisH.sHidA said...

kalau la dapat mcm nie..best dan bersyukur sangat2....

kiera'sakura said...

yg last tue aku nk gelak... hahahaha...

aku nk suh pakcik tue bce jgak la...hihihi

MerLe said...

agak2 bile tarikhnye ye... cm dah dekat beno dah ni...

aimie amalina said...

alhamdulillah
jom mengusha
mende yg membawa pekdah =]

nuyu said...

"tapi kalo kita usha justin bubur..usha pakwe makwe KPOP..apa kita dapatkan awak.."

untum la awk..kikiki..awk2..ehem2.. :P

tp kn law usha makwe kpop dpt phala x law kte oyap gni...waa,lawa nye dia..sungguh indah ciptaan Allah..tp,amat rugilah mereka jk dguna pd jln yg salah..dpt phala jg kn sbb kta muhasabah diri..hurm..=.='

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved