otai otai sekalian..kritiklah hasil kerja daku




aku nak mintak otai otai..yang mana ada dalam dunia blog ni
 kasi kritik sikit gambar gambar aku kat atas ni..
aku budak tua yang baghu je nak belajor berjinak jinak dengan dunia photog..
maka aku rela dihentam dikutuk dicaci maki dihina diraba dan sebagainya..

sila bagi tunjuk ajar ye..
sama juga dalam dunia blogger..yang mana baru baru..kalo ada yang dah lama kasi tunjuk ajar dan bimbingan..apa kata terima je yang mana molek..jangan dok rasa syok senirik je..



bukan sekadar omongan kosong

52 comments:

Panggil Aku Han said...

gambar yang ke tiga tu cantik ^_^

cinnamon.com said...

hasil yg menarik..cantik, saya bg 3 bintang..

Zul Fattah said...

aku baru 3 bulan dlm blog ni.. xleh nk komen hasil kerja ko..
seni itu subjektif.. apapun.. do the best n gud luck..

Anisa Hang Tuah said...

saya bukan fotog.
tapi faktor warna perlu dibaiki.

nice try
:)

keep up boy

shiema sufian said...

canteQ :) especially gmbr yg ketiga :)

kembatolo™ said...

jadi doh jie. buleh doh tu outing tok bali. hahaha

ghost writer said...

aku setuju dgn komentator pertama,gambar ketiga mmg cantik.yg pertama leh tahan gak...

baru tapi dah mula menunjukkan peningkatan.

IFA Athirah said...

wlaupn x otai,ak nk komen gak!i dunt care!ske nombor 1,cuma ak rse ko kena zoom in kn lg ke arah budak tu.edit pkai ape pkcik?

sicomot-comel said...

well,,aku suke sume gambar !
cantek...


TAPI,,kalau aku yang tukang posing,mesti lagi cantek kot.hAHAHHAHAHAHA (kononnye)

btw, nice work jie. jeles haku taw.nk pinjam kamera leyh?hoho

bobiedanbad said...

aku tak otai...tapi aku suka first photo & warna dia sekali.

Tulus Sweet said...

gambar pertama priceless!

Kalamhati said...

color editing lawa doh ni..old school gitu..=)

ni pkai Iso n shutter speed brapo ni?gambar last n 2nd last tu sharp dah..

naziyatul fatihah said...

gmbr ke-3 tu sharp dah...
cantik...

Bella Bell said...

kenapa tak de gambar aku?? hahahahha..


emmm... aku tak mahir sangat bab2 ni.. tapi, nice :)

AIEN NOT ALIEN said...

tak tahu nak komen pasal gambar...


suka yang no.1 & no.3 :)

Si Nuansa Eyqin said...

model dan photographer nya sgt baagguuss.

Kalamhati said...

kak wan suko tone warna gamba 1st tu..tp tak brapo sharp.maybe sbb jiji pkai ISO tinggi sgt..tp tak sure..ko screen laptop kak wan ni tak jelas..huhu

Mat Gebu said...

Nak komen pcm pun amatur, tapi pic no 4 tu menarik, seakan ada satu "rahsia" tersirat...pic no 1 tu seperti bermain dengan emosi...overall cantik dan tidak mengecewakan....amacam ji, pcm komen?...hmmmm...

diana said...

petai2 bolehh komen dak???
kalau tanya petai2...
petai2 kata lawa2 semuanya..
hahahah

Eera Shera said...

tak layak nak komen...

Yatie Awang said...

tak nak komen banyak, akak suka gambar ke 3 warnanya klasik

Iffah Afeefah said...

Aku bkn otai

tp aku rase cntikla jgk

Niena Pengembara Ilahi said...

kak wan dh mengkomen tu .. :)

tpi dh cantik... kelasss

Sunah Sakura said...

pic no 3 cantik lighting dia...pic no 1 ade noise sikit..bak kata kak yati, sebab ISO tinggi sangat kot no? by the way, keep it up bro..

-aku tak otai-

sYafIk-wAy said...

aku tak tahu nak komen macam mana , sebab ak bukan fotog , tapi sbgi pelihat , mmg ak nmpk smart gmbr2 di atas . heee

Aku DaN SeSuAtU said...

semua cantik..good job but pic num 4 tu keluasan nye kurang ckit,then subjek tu klu nmpk ckit je face tp xpndg cmera mcm ni jg, lgi nice

Princess Nur said...

buleh bukak kedai gambar utk pengantin la pasni..hihi

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

comel.. nnt shoot adik abby eh. dia suka hadap camera!

Titisan Hujan said...

shoot yg k3 lawa


xpndai nk komen.dak baru jgk dlm bidang neh

Amirah Adnan said...

dah lawo.. tapi kalo ko amek gambo aku lagi lawooo weyh.. hahahaha

cik pulau said...

comey wehh.....
sero nk beli dslr wehh..
blo nk kijo neh..
ahhahaha

Syat0za Zai said...

saya pilih gambar ketiga tu..sebab dia ada bokeh2 :) boleh maju ke depan lagi :D

cimOt said...

i'm not otai..
for me, sgt nice!! sebab aku suke kaler yg dull camtu..

ekin.. said...

pic1; kalau fokuskan lagi dekat budak tuh bagi nmpak jelas sikit..tuh nampak mcm agak nlur..
pic3:pose view cntik ..

tak semestinye kena edit baru cantik kan?nice..

ekin.. said...

pic1; kalau fokuskan lagi dekat budak tuh bagi nmpak jelas sikit..tuh nampak mcm agak nlur..
pic3:pose view cntik ..

tak semestinye kena edit baru cantik kan?nice..

akoo pae said...

model terbaekklah.
=D

ekin.. said...

*blur

EYQASARA said...

tak otai.. tapi!!! tak kire! tak kire! nak komen jugak!!!!

pic no satu - cantik..
pic no dua - lawa...
pic no tiga - cun...
pic no empat - superb!

hihihi.. tu jer.. (^^)

SoLy SoLicious said...

warna kurang sikit...
pencahayaan tu kena lebih striking skit...
mcm tak fokus btol la, gmbr fes tu..gmbr k 4 tu kaler cntik..yg tu ok :)

auny aizie said...

tu diaaaaaaaa

semua lawaaa baq hang !
baguih baguihh !

Nia Ridzwan said...

suka gambar no tiga. hoho!
keep it up ^^

Syazwan Che Deraman said...

bilo nak ambik gambar aku nyo?
hahahah.

ganah doh ni.

aku tak reti bena nak judge ganbar ni..ore ambik point gapo?.

angle?.

Cik Eliza said...

nak gambo yang warne terang terang . hehe...

Rozuan Ismail said...

dah ok.tp yg first tu tukar ISO.x sesuai,terang sgt, =)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

lu bertuah bro sebab adik ni sudi jadi model

z a z a said...

i love how you used rules of third and bokeh. rules of third yg penting sbb klu x gune tu , picture akan x elok. if u get me :)

TunTeja said...

alamakk.aku bukan otaiii.kiki.so tak pandai nak mengkomen.ape punn.nice :)

kiera'sakura said...

tiap gmbr menceritakan kisah masing2... aku pown ske gmbr no 3 tue..

[sutera kasih] said...

suka tgk gmbr ketiga tu smart..gmbr first kureng terserlah bokehnya..sy pun x reti photog ni..

MerLe said...

aku tak otai,,, kamera pun tade lgi..huhuhu~ tapi gambar tu cun la... aku sk yg 1st..cm nostalgik je... tp yg 3 mmg tbaik antara 4 gmbo...

Tihara said...

dari blog mat gebu..ni boleh jadi supermodel la besar esok :)

IBU GEBU said...

ok arr... not bad!

apa ke skemanya ayat tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved