rembat la kalo nak rembat...

sedihnya rasa jiwa raga kalo ada yang merembat hasil karya dari blog aku dengan tak semena mena..kemain lagi aku dok pikir panjang nak tulis entry..tetiba ada je blogger lain yang menciloknya..sedih  larr jiwa raga gua ceinggini..penat je gua memerah kepa hotak gua memikirkannya..

ape perasaan anda kalo ada yang merembat entry hasil perahan hotak korang senirik tanpa ada kredit sikit pon pada anda..gila tak bengang..mesti ada jugak rasa bengang sikit sikit kalopon sebesor kepala semut api ke...tapi aku..tak pulak aku rasa bengang..aku pon tak paham kenapa weyh..

aku rasa lagi suka ada la kalo ada blogger yang merembat hasil kerja aku..biar le aku tak tau..tetiba dia terkantoi ke..aku rasa..waaa..cam ada kembang jugak lobang idong aku weyh..tak  normal ke aku weyhh



bukan sekadar omongan kosong

32 comments:

Iffah Afeefah said...

Normal le

best pe org cilok hsl kje

Lea Isnawi said...

aku cilok skrg entri ko eh

FasiHaH SupiaN said...

ntahla ye...normal je..
aku tak pnah jumpa org kopi cat aku nye entri..jd xkisahla

misz farahniza said...

alalalala...
cian3......
ayt pasrah tuh.....

SoLy SoLicious said...

tak normal die ni..haishhh

auny aizie said...

g buat buat lah komen dekat blog dia . kot2 dia terkesima , ok la.

PENCONTENG said...

dia peminat no 1 kau la tuu hihihi

kotak bulat said...

dia cilok sb entri kita best.. mmg seronok.. tp lau ckp itu dia buat sendri..mcm terasa kit la.. sedgkn dia tiru bulat2

SiS NaD said...

Salam Inchik Jiji...

Baik punya cilak la tu...

Cik Eliza said...

aku dan curi entri kau.

sorrrryy uncle ! hehe !

JG said...

itu tandanye kite ni terbaekkkk. ada gaya mutu dan keunggulan nye huhuhu

butterflyana said...
This comment has been removed by the author.
nurdani said...

ko ni kategori REDHA

kiera'sakura said...

bangga weyh sbb tue maknanye ko penulis yg hebat smpi die terfikir nk copy paste...

Rozuan Ismail said...

kita tidak mampu menghukum ye.tapi,biar tuhan tentukan.at least kengkawan,nak cilok entri,ambiklah.tapi letaklah kredit to ye.

Az-Zahra Fauzee said...

mgkin sbb niat nk berkongsi cerita kot..
so, bile org copypaste,
mesti lagi tersebar...

tp, yg copy 2, memang durjana ah..
hoho~
pencurik

Ct Aja said...

sape yg cilok 2...peminat jiji kot...hi3

tinta hatiku said...

2 sebab :

1.Ostad hebat - sbb tu ada yg nak copy hasil keje ostad.

2.Dia bebal/malas - dia tak reti nak pikir snirik, plus, malas, so nak senang, dia wat camtu.

Kita patut bangga ada org guna karya kita. Tapi, org yg guna tu bangan giler kalau dia ngaku yg tu hasil krja dia plak. Patut, cakap la dia amik polan si polan punyer...

ghost writer said...

apa pulak tak normal,Ji.lebih normal apa.patut kita biarkan jer.lainlah kalau karya yang kita kuarkan di mana-mana paper.

ia tidak akan menjejaskan penulisan kita sekalipun ianya diciplak orang lain.

Benrauf said...

Bior lah. Yang ciplak tidak akan menjadi ori.

nuruashia ♥ said...

sebab ostad jiji ni da pemessss..lpas ni nak curi snyap2 hohho

lynda salim said...

plagiarism.

*selalu terjadi .

kembatolo™ said...

srupo la nga aku jie. hahaha

Nada said...

Admin, jangan la pakai titik banyak sangat susah nak baca.

Eera Shera said...

xpe.entri ko kn byk pengajaran.biar la die tlg sebarkan..hee

Yatie Awang said...

rasanya ada juga orang macam ni..entahlah mereka ni, tak nak sakit kepala duk mikir, jadi kan senang copy aje...huhuhu

FaKArePa!n said...

hahah..ostad nk berbangga di kemudian hri la ni.. hihi

Haryz Khairuddin said...

ang memang tak normal.. ;p
ntah. tapi dah nama manusia kan.. pasrah je la.

Подтверждаю said...

as salam..
perasaan? hm..buat dono je..
normal la tu~ kita geng~
pakcik pun tada kisah. copy blog pakcik sebiji2 pun boleh. hehe~
pernah jumpa dulu blog tu macam tu. tapi malangnya blog tu google p delete pula. haih,..

tapi bab2 dia tipu tanpa orang lain sedar, itu urusaan dia kepada-Nya.

hehe~ mana la tau kan..kat alam pengadilan-Nya, dia bagi pahala dia kat kita. seronok tuuuu~
wallahua'lam..


=)

Sunah Sakura said...

aku ok je kalo nak rembat...

tujuan aku suh kreditkan tu pulak, bukan la semata nak ada nama aku kat situ...kot nanti benda yang dia cilok tu silap ke hape ke, biar aku bertanggungjawab, sebab ade nama aku situ senang orang nak carik kan?????

cimOt said...

hmmmmmmmmm..bese laaa tu...

KaK LimAh Si SupiR said...

jgn risau..maseh normal :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved