taksub la sangat

Kita terlalu taksub.Taksub memberi makna fanatik,tegar, terhadap sesuatu perkara.iya..tamai kalangan kita ni kemain lagi taksubnya..taksub kepada kpop..taksub kepada sukan..taksub politik..taksub terhadap perkauman sesebuah negeri..taksub apa apa je la..tapi taksub ni ada juga kebaikan dia..dan keburukan dia..


kebaikan dia..
taksub boleh kasi kekuatan kepada sapa sapa je yang taksub untuk melakukan sebarang perkara..macam taksub pasukan bola..kekadang tu.sampaikan sanggup berdiri 90 min sambil nyanyi..tak rasa lenguh apa pon..dan terkadang taksub boleh menyebabkan hati seseorang itu lebih setia dan tidak mudah berbelah bagi..ada yang sanggup menangis tu menahan penghinaan..


keburukan..
seseorang yang taksub..akan jadi cetek pemikiran..narrow minded..tertutup..bengong dan sebagainya..adakalanya akan jadi bodoh sombong sebab ketaksuban terhadap sesuatu..macam contoh taksub pada pasukan power rangers.cuba korang hina power rangers die tu pakai uniform cam baju hujan..tak semena mena maunya makan penampor jugak korang..


jadi..tak payahlah dok taksub sangat..ada akal yang tuhan kasi..fikir guna akal belndaskan iman dan taqwa pada tuhan..bukan fikir fikir tapi ikut nafsu dan ikutan syaitan..yang salah tetap salah..yang hodoh boleh diperbaiki..nak taksub sangat pon wat pe kan...lagipon taksub taksub ni..sifat orang jahiliyyah weyhh..


p/s
ada jugak orang taksub berblog..



bukan sekadar omongan kosong

25 comments:

butterflyana said...

gambar tu memang membawa makna taksub yang betul.
nasib baik tak masuk final..eh?
:p

Hanie_Dew said...

hehehe..taksub terhadap sesuatu mmg bolekasi org hilang akal.

jue kanak kanank ribena.hahaha

Eera Shera said...

power rangers, katun peveret tu..haha

ps:eh, ade typo la..hehe

diana said...

gambar tu...
marah puak2 RW nanti..
heheh

Tea said...

Aku taksub pada tuan punya blog!

azwa amani said...

huhuhu..taksub taksub.....jgn jadi hamba dunia sudehh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

amboi..merahnyer rambut..haha.bab taksub ni mmg teruk perangai mereka jiji.akak klu tgk org taksub dlm apa juga yg mereka minat pun menyampah.kan islam suruh kita bersederhana dlm semua hal.huhu

TheChekJah said...

mungkin dye pakai sarung je kot... tak pon,utk mlm tu je...

Iffah Afeefah said...

Taksub kpd kecntaan

aimie amalina said...

hurm2
betol3 ostad
lepas ni x bole taksub sgt dengan bantal busuk
emm3..

Hansyitake~ said...

taksub brblog tu ko eh? =.=''

SoLy SoLicious said...

smpai berbulu merah kepala kemain lagi..

Faaein Talip Roy said...

tak taksub.. cuma minat aje..

bobiedanbad said...

hanya suk-suka

FasiHaH SupiaN said...

aku tgj taksub ngan exam er boley x?? haha

PUCCAnis said...

taksub dengan diri sendiri pun aku penoh tengok..sampai xleh nk trime idea orng..fuhh

Umie Artoqiemie said...

typo

tamai-ramai

Anisa Hang Tuah said...

obses dan taksub is adik beradik

fanatik dan unrealistic jugaaa

nuruashia ♥ said...

sedang2 sudaa kan...

Zul Fattah said...

aku taksub dgan tidur.. hehe.. membuatkan otak aku jd bodoh masa aku tido..
ko taksub dgan ape ji? blog ke?

ch000tz axoera said...

salu yang macam ni adik2 ajerk :D

Fatin Nadia said...

taksub ohh taksub..

cik pulau said...

taksub..haha.
aku biaso2 jah ji..
xtaksub sgt eh..

syakey said...

takpayah taksub sangat lahh kan, bukan bawak ke mana pun....

kiera'sakura said...

aku xde la taksub smpi rpe tue lg...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved