untuk junior juniorku

dulu masa sekolah..aku selalu 'bergurau senda' dengan adik adik junior..kekadang aku gantung deorang dekat ampaian tempat sidai baju pas tu geletek sampai menggelupur....takpon aku letak labah labah besar tu dalam baju..kekadang aku 'mintak tolong' deorang bergotong royong bersihkan bilik geng geng aku..kekadang aku mintak 'tolong' deorang urut2 kan belakang aku..mintak tolong korek telinga..mintak tolong basuh baju..mintak pinjam sabun deorang..mintak pinjam ubat gigi even berus gigi pon deorang kasi pinjam..macam macam lagi la..

sekarang ni..bila umur dah meningkat..dah bekerjaya..rasa macam segan silu pulak abang jiji bila jumpa junior junior abang jiji sekalian..maklom..korang teramat 'baikkkk' sangat masa zaman persekolahan dedulu..banyak korang 'tolong' abang jiji and da geng..tak terbalas rasanya budi baik korang..


abang jiji terima kasih sangat sangat atas jasa baik junior junior abang jiji..jasa baik korang abang jiji and da geng amat amat la kami hargai..korang pon abang jiji tengok dah pandai berblog dah sekarang..segan la abang jiji..ada blog budak penjara..ada blog kembabangang..eh kembatolo...blog apa lagi ek..blog amiyo..macam macam lagi la..pandai korang berblog..segan la abang jiji dengan korang..korang sayang kan abang jiij...muehehe..cer cakap tak sayang..kita tengok apa jadi..

p/s
dah terjual pon DSLR tadi...muehehe..



bukan sekadar omongan kosong

24 comments:

Sunah Sakura said...

junior2 nkoo ke tu? hahaha~ konon senior garang la ni eh?

Rozuan Ismail said...

mesti diorg benci ko.haha

Cik Eliza said...

wohhhhhhhh! abg jiji 'baik' nyaaaa!

:P

HAHA...

diana said...

oo...
junior kamu rupanya...
mesti depa baik sangt2 dengan kamu masa tu..kan??
hahhaha..

niesa said...

pembuli

budak penjara said...

ji..aku ingt lagi mu jika sawo mek nah ikat aku di ampaian..demm..haha

aii..jolo ko pinjam berus gigi..aku raso mu pau d tpt air smye gtu jah..haha

aimie amalina said...

pehhhhhh
ramai gile junior ko berbelog eh
heheh



jual dslr?
bia betol...aiyoo.....awat..

FaKArePa!n said...

contoh senior teladan.. hihi

Liyana Zahim said...

Abg jiji? Pehhhh..

cik wanie in da bloghouse said...

haha....
junior2 maju kes senior..hahah`

✿ boonga_kecik ✿ said...

mak ai.. kurang asam pnya senior. tp tue smua lar yg bes. warna2 khidupan as student heee


Tolong pilihkan baju dinner :(

nuruashia ♥ said...

hahahaha..yolo laa tu junior ji...hahahha

laskar pelangi said...

wooo...tu semua junior ostad jiji ehh? chewah! siap suruh junior korek telinga =D hehehe...

jual dslr? bkpo?

sYafIk-wAy said...

saya sayang junior sy , wink2 . haha

miss inna said...

wah, baik sangatlah abg jiji nie kan...haha!

junior2 pn nak standing dgn abg jiji juga...sbb tu dorg bblog juga..^^

Iffah Afeefah said...

Mesti sebaye aku dorang ni

Sifu pon kne buli, kire hebatla ko ji

cimOt said...

wohhhhhhhh..senior tu..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Lah ha aiiii..suka buli, tak baik tau!!!!!!!!

Faaein Talip Roy said...

ko jual DSLR? nape tak bagi tau aku.. nak beli..

cik yuki said...

hahahaha abg jiji .... !!

Eera Shera said...

kejam la mu..

Umie Artoqiemie said...

seperi- seperti *typo lagi

kbai.. didik wanita terdidik generasi #tetibe

kiera'sakura said...

aku kamcing ngn junior2.. smpi aku pn xkenal mane satu junior2 aku.. kihkih

Hanie_Dew said...

oit!senior pembuli. mereke tolong dalam paksa-rela je.

junior ko ke sume sume tu rupenye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved