blog aku..blog korang..

ada sepanjang korang berkecimpang cimpung dalam dunia pembeloggergan ni kan..korang rasa macam..boring la pulak asyik dok ngadap benda yang sama..kalau tak blog pesebukk..kalo tak pesebukk twitter..tak rasa macam..tap tiap dok ngadap benda ni ..rasa macam hampeh jugak kan..

aku..aku ada rasa cam tu ke..takpernah la kot..ek eleh..dah tu tiap tiap hari dok ngadap nasi..due tiga kali sehari tu..takder pulak dok rasa cam nasi tu hampeh...biorpon dari kita semua berjanin lagi..sampai ke sebesor besor umat sekang ni dok ngadap nasi..tapi tak pulak rasa boring kan..apa sebab??


sebab..bersama dengan nasi tu..kita bukan makan nasi kosong je..tapi ada bermacam macam variasi lauk yang kita dok hadap..dari sekecik kecik lauk..sampai le ke sebesor besor lauk..kan..so kita takkan boring la makan nasi..jadi sama jugak aku rasa dengan blog..kalo kita dok ngadap benda yang sama..tapi 'kosong'..takder input yang berpaedah...maupon output yang boleh kasi paedah..maka..itu pasal la kita akan rasa macam kepala hotak pon 'kosong'.. 


begitu jugak dengan kehidupan kita sebagai manusia.hamba..khalifah..kalau hidup sehari hari kosong..tanpa input dan output..maka..siyesli..kita takkan kemana jugak le jawabnya..kena ada variasi dan bermacam macam ragam yang dapat kasi warna-warna dalam kehidupan..

gudnite..


p/s
blog ni..ermmm????..



bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

onie said...

blog jiji? okay jak kmk tengok....

Faaein Talip Roy said...

dek jiji oit..
awal bonar ekau wish good night..
udah mau tidur ka..

hahaha..

blog ni.. ermm..


gambar tu ada bokeh.
like!

Niza Romli said...

boleh tahan je blog ni. kira hebat la jugak

Cik Eliza said...

aku paling suka blog kau.
haha.

cantik . bokeh .

:D

bobiedanbad said...

blog ko best jiji

Iffah Afeefah said...

Erm betul kate ko

wat aku tpk

nite ji

FasiHaH SupiaN said...

betul2....walau xdpt ape pun pendapatan dr blog tapi still, drpd blog ni banyak hal lain yg diketengahkan, ramai sahabat maya, nasihat dan teguran

diana said...

sama la rasa kita..
heheheh..

selepas balik bercuti ni singgahan akak yang pertama kat blog ni..maaf tak sempat nak komen2 entry sebelum ni..

::Cik Pija:: said...

lama x singgah blog jiji :D

reenapple said...

blog ni? ok je.. simple..=)

akoo pae said...

blog ko bes..ko byk idea..
blog aku agak hampeh laa.huu

~Nana BamBam~ said...

blog ngko bes ji...cume blog aku bes sikit jer..haha :P

P&E said...

Visit here... visit me back :) I also recommend: http://linkchronicle.blogspot.com/p/add-your-link.html to promote your Blog.

Faaizz d. Zul said...

salam alyk'

blog ko ni, macam yg dekat banner ko.

bukan sekadar omongan kosong. sejak aku start baca neslo, entrinya banyak yg berstylekan kritik sosial dalam gaya bahasa kontemporari mudah.

benda-benda norma dlm kehidupan ni yg kau isukan untuk org lain berfikir. salah ke, betul ke,
buat orang stepback utk reflect.

siyesli, blogosphere perlu blogger cam ko.

^baju kurung^ said...

header laen sudah.. siyes lme x bw.
btw, always the best ustad jiji!

nuruashia ♥ said...

adoilaaa..blog jiji hebad n beshhh :)

kechixx said...

blog mum beh;)

aku sokom;)

Hansyitake~ said...

kadang2 boring gak ngadap benda sama tp dsebabkan addict, nk wat gano doh? haiyoo

Alisya said...

blog ni? selalu je singgah...
tak boring pun


selamat malam.

Sunah Sakura said...

awalnye nkoo tido..

PENCONTENG said...

blog kau bervariasi. macam2 isu kau kupas. aku suka.

ghost writer said...

dalam dua tiga hari atau lebih dari itu aku gagal datang n bagi komen.but its ok,asal punya kesempatan aku takkan lupa utk baca n komen.

kadang,aku sendiri rasa macam lemah berhadapan benda yg sama.tapi aku tetap teruskan.

dunia blog sangat beraneka.kutip jer mana yg ok sbg info.jadikan hiburan mana yg kau rasa terhibur.

sergeant keroro said...

jolo doh ji

Qaseh dalia adelia said...

blog ni ?
xmo puji pape , xmo kutuk pape .. hihihi

cukuplah berterima kasih atas ilmu yg telah di sampaikan .. semoga Allah saja memberi kamu ganjaran

niesa said...

blog ni bukan sekadaar omongan kosong....

HEROICzero said...

seperti biasa , analogi yang menarik . =)

cik pulau said...

betol..
bila ati tu rasa kosong,,
ada la tu something yang tak kena..
kena carik sampai dapat tu,..
buat homework.heehe

Niena Pengembara Ilahi said...

mndalam entri nie... erm...blog nie kalo asik entri copy paste... pastu yg xde isi.. mana xrase kosong nye...

Hanie_Dew said...

blog ko ok pe.bagi pandangan aku. dalam penulisan ko, ko nak sampaikan sesuatu yang penting. tapi ko akan buat cerita yang ringan supaya readers senang faham.

Nurul Iman Rosman said...

ur blog was simply best lah bro ;)

kiera'sakura said...

belog ko bukan sekadar omongan kosong

aimie amalina said...

weeeee
setakat ni x penah lagi ase boring
heeeee
sakit2 pon rindu je kat belog

**::CIKNUURUL::** said...

aku suka layan blog sebab bile hari aku sedih, ade je crite yg buat aku hepi n motivate aku supaya jgn sedih lagi,.bile aku hepi,gembira ade atas awan, ade je crite yg patut aku kasihkan,.hurmm,.blog is my heart,.


err,ape aku bermadah2 kt sini ni,.hahha,.ni la sweet nye blog kau,ji,.aku boleh transform jd orang lain,.hiks

Nia Ridzwan said...

cantik gambar! 5 bintang. kehkeh.

blog ni? bagi guwa hebat ah. walaupun sekali update pendek2, tapi guwa suka baca sebab isinya jelas dan jitu. (ayat dari buku BM PPISMP :P)

izfanora said...

dalam yang tersirat, ada maksud tersurat.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved