lu punya blog..

abang jiji pikir..implikasi dama cerita di sesebuah entry amatlah besar..apa tu implikasi..abang jiji pon tak berapa tau sangat..tapi rasanya maksud implikasi tu kesan la gamaknya..memang kesan terhadap sesuatu entry yang dihasilkan itu amat besar..melalui penulisan kita..mereka mereka para pembaca budiman setia maupon tidak setia..dapat membaca perwatakan kita dengan setiap patah perkataan yang kita coretkan dalam sesebuah entry..

tetiba rasa nak bela ikan la pulak..takkena basuh yayik die..tak kena mandikan..
oleh kerana itu..jangan berikan peluang untuk mereka diluar sana berpikir yang bukan bukan pasal kita..ya..memang ya..blog kita entry kita..so kita punya pasal lah..itu kalau blog tu..lu orang sendiri buat lu orang sendiri baca...lu orang sendiri komen..boleh la weh..tapai..kalau blog tu..sampai berpuluh kali ping kat merata rata..maka semoleknya..jaga sikit cara penyampaiannya..kerana setiap entry punya cerita tentang personaliti diri si empunya..

maka abang jiji juga termasuk jugak la..matang tak penulisan abang jiji???



bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

Iffah Afeefah said...

kalo ikutkn pnulisan ko tu xdela matang mane wakaka

Faaein Talip Roy said...

hahaha... matang ke?
tunggu 2 tahun lagi..

IFA Athirah said...

ak pn dh lama sedar psl mende ni.entry tunjuk personliti

Yatie Awang said...

matanglah kut heheheh...senang difahami oklah

aimie amalina said...

ooo
umo ko bape eh?
aku nk buat perbandingan dgn penulisan ko ni
=p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tq abg jiji..betul nasihat tu.kit adalah apa yg kita taip.mungkin kadang2 nak jd giler2..tp, mereka yg tak kenal kita akan anggap lain pula

skrg dah jd abg jiji ye?takda guwa?

Diana @ bilakukatacinta said...

nak komen jujur? penulisan ko takelah implikasi sgt kat aku ni....

Liyana Zahim said...

Aku ske blog yg ade lagu.. Best gile.. Layan je smpai tetdo2.. Hahaha~

Anum said...

senang di baca ..
matang kot

kiera'sakura said...

ok la matang la kang sentap lak klu kte x matang :p

bobiedanbad said...

penulisan ringan, yang senang aku nak faham :)

Paradise Gal said...

serious matang gile. gamaknye umur si jiji ni da mencecah 40 tahun dengan sepantas kilat. eheh.. :P

Paradise Gal said...

serious matang gile. gamaknye umur si jiji ni da mencecah 40 tahun dengan sepantas kilat. eheh.. :P

**::CIKNUURUL::** said...

wee,sangat matang!,.ceh,tiru aku la tu,.ahaha,.


ji,aku dh launching contest dh,.siyes ni xnak join?..ala,meh la tinguk2 dulu,.T____T

Zul Fattah said...

haha.. erm.. semua peringkat umur boleh baca kot.. huhu

azwa amani said...

ostad matang sangat :D ...setuju tu, bahasa mencerminkan perwatakan..

Eera Shera said...

matang sangat...hahaha

SoLy SoLicious said...

erk..matang ke ?

Hanis MY said...

kadang2 kata2 lebih tajam dr pedang..uk aloh main pedey la pulok...

Amirah Adnan said...

eh matang ke? wahahaha

Cik Eliza said...

matang lah sangat~

nyenyenye~

HAHA

Ujie said...

hampir betul..sbb tiap org kan menulis dr hati / perasaan.

puteri ain said...

ikan tu scary pun ade . haha

Pembunuh Tanpa Bayang said...

kalau tidak mahu di baca orang,peribadikan saja blog itu untuk sendiri baca.
kalau tidak mahu terima teguran orang,tutup saja ruangan komennya.

Paradise Gal said...

yup encik jiji. sy amik clinical n counseling psychology. nak jadi patient saya kah? hahahah...

Cik Aish said...

kalau blog yg guna tajuk lucah utk tarik perhatian, mmg tak salute lgsg

SiS NaD said...

Salam Inchik Jiji...

Ok, faham...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

ustaz jiji lebih matang di luar :))

sergeant keroro said...

spesies aku jek ko ni jiji :P

BeloG MTT said...

Penulisan blog ni ekkk?Apa yang di sampaikan bersahaja tapi ada isi yang tersurat dan tersirat :)

Hanie_Dew said...

sekejap matang sekejap tak matang. balance la tu kiranya.

entry ko ringan tapi penuh isi tesurat dan tesirat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved