nabi jugak manusia biasa

antara sunnah RASULULLAh dihari jumaat..

-mandi sunat hari jumaat..
-pakai baju cantik cantik
-pakai bau bau yang semerbak harum..yang pompuan tak perlu la sangat nak berbau bau..kang jadi tarikan lelaki..
-baca surah alkahfi
-selawat bebanyak..
-doa bebanyak..antara waktu mustajab doa..masa matahari nak tenggelam..dekat dekat nak maghrib..masa tu doa la bebanyak..ni apajadahnya dok layan chibi maruku chan time tu..baik pi doa cepat cepat jodoh ke..ape ke..

aku bagitau banyak tu je dulu..bukan susah pon nak amalkan sunnah..sebab nabi kita juga manusia biasa.punya rutin harian sama seperti kita..cuma setiap perbuatannya..akan menjadi sunnah kepada setiap umatnya..yang amalakan je la..cam contoh..paling senang kan..masuk jamban kaki kiri kuar kanan..baca doa..masuk jamban tutup kepala..susah ke nak amalkan sunnah..tak susah kan..senang je nak bank in kan pahala dalam akaun kita kan..



bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

Anum said...

good n3

aimie amalina said...

^_________________^

jom pakat transfer pahala dalam akaun rini!

Faaein Talip Roy said...

masuk jamban kaki kanan? bukan kaki kiri ker?

errr.. betul kan aku kalau salah..

Rozuan Ismail said...

masuk jamban kaki kiri.nanti betolkan ye.

cimOt said...

mudah je..kalo kita kasih pada rasul, follow sunnahnya..

jom! selamat beramal..

Ujie said...

err..masuk jamban kaki kiri kan.

kat kg mmg siapkan towel kecik kat jamban utk org tutup kepala. tapi kat bandar ni asik lupa sbb jamban tu dah sekali dgn bilik air.

Syana said...

Islam tu kan praktikal. Kita praktik apa yg kita belajar dan tahu.

Iffah Afeefah said...

baikla pak ustaz

SoLy SoLicious said...

dh pakai chantik2 ni..heee

Sunah Sakura said...

doakan aku weh.... T_T

Paradise Gal said...

ala..tp nabi tak rase nk kentut kt blog org lain. ha.. :P

cahaya iman said...

suke post ni.. :)

Cik Pulau said...

bank in pahala..
first time aku dgr ayat ni.

Hanie_Dew said...

ooo..ko tua plak chibi maruku chan siar tem maghrib.

ghost writer said...

take noted,bro JIJI.

bukan susah pun ye dak..

Eera Shera said...

banyak sebenanye..antara nak buat ngan tak je

kiera'sakura said...

insyaAllah gandakan deposit lepas nie :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved