stylo kot nnyanyi lagu inggeris

dah jadi pesen sekang ni weyh..listening lagu mat salleh..apa kelas ko dengar lagu ramelah rom..lagu melayu berlambak tapi satu hapa pon takdak..certain certain lagu ja yang ada kasi pekdah...yang tu tak kesah la..yang pesen dengar lagu orang putih ni la stylo dowh..tertonjol internationale dowh..baru kena dengan trend zaman kini..malu la weyh nak layan lagu melayu..

lu dengar lagu inggeris..dah berlambak album yang lu donlot..nak harapkan beli..ceyt haram dowh..mana nak cekau bajet..baik donlot free je kat 4shared..berlambak kat situ..hapa jenis lagu pon ada..nak lagu kebangsaan uganda pon ada dowh..yang dengar je gua tak kesah dowh..yang gua kesah kalau lu orang nyanyi lagu ingeris tu mem vavvviiii vutaaaa...yang ni gua nak kesah..


dengar lagu orang inggeris ka british ka..brazil ka uganda ka.. tak salah..tapi kalau lu rasa nak nyanyi sama..kasi karowk dalam jamban baik..dalam kereta baik..apa kata..lu orang kasi paham itu lirik dulu meyhhh..jangan kasi hentam saja..mau pekik lolong merata rata..tapi lirik punya maksud hentah kemana..waa itu bahaya meyhh..boleh kasi goyang itu akidah kita..kita mana tau..kot kot la lirik lirik yang kita dok melalak tu dok puja puja tuhan deorang..kot dok hina agama kita ka..mana kita tau..sebab kita tak cuba memahami lirik tu..kita main hentam ja..so salah sapa sebenarnya ni..takkan salah deorang kot..



bukan sekadar omongan kosong

20 comments:

Cik Pulau said...

contohnya aljendaro..hoho..
tol ke aku eja ni...

Iffah Afeefah said...

Byk x typo pde title entry ji oi

Syazwan Che Deraman said...

ambo berehi lagu 90 an.
hehe

~Nana BamBam~ said...

mcm wa minat lagu ''love you like a love song''..siap apal lagi... tapi wa paham makna lirik tuh...



p/s : hapuskan cetak rompak , belilah CD yang original..

NURUL AINI NORAZMAN said...

aku tetap layan lagu melayu,.hahah

Asyila Zainuddin said...

haaaa, lagu si lady gagah tu laaa..

sergeant keroro said...

tajuk pon typo ke ji?

Rozuan Ismail said...

aku layan lagu melayu.lagu omputih aku kurg

NOOR FATIN said...

aku xminat sgt pn lagu bi ni. haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

lagu keroncong minat tak? hihi.....

hara said...

org skang ni nk pkir style je. pdahal satu hape mkna pn xpaham..apolah~

SoLy SoLicious said...

nk nynyi kne phm mkn dlu..hoho

Niena Pengembara Ilahi said...

betul...slalau dgr bebudak muda kt kmpung dlu2 nyanyi...sebutan dh betul tpi maksud tu tatau...ntah2 dok kutuk org islam pn dia tatau

Najwa Sofwani said...

musik tu halwa telinga, pandai2 la pilih yg elok2..

Faaizz d. Zul said...

betul der, bahaya kalau cuma tahu nyanyi bersama tanpa faham.

MerLe said...

sblm nk minat satu2 lagu, aku tgk dlu lirik dia... xkire la omputis ke arab ke korean ke jepun ke hindustan ke tamil ke cina ke 0r ape2 je.. nk minat bia la tu apa yg diminati... jgn sesuka hti je duk melalak tp xtau mksud... cm burung kakak tua...

TAIKO OTAK said...

aku layan dikir barat ji..

Hanie_Dew said...

tau xpe. ada org tu suke sgt kat lady gagak tu. lirik xnak amati dulu. dok layan siap ikut nyanyi.

kalau abg bruno mars lain la..lagu romentik. ada lagu utk gf, wife, BFF.

kiera'sakura said...

dowh dowh... geli lak aku bce nye... hahahaha

Eera Shera said...

tu lagu inggeris. lagu korea haram jadah nak paham.haha..tgk translation paham la kot.

lagu melayu ade je yg ok. ok pada lirik la.

lagu omputih yg liriknye best dan ade inspiration, lagu2 indie band la. tetibe lak layan lagu2 dorg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved