ADAKAH AKU BERADA DI PLANET YANG SILAP..

ADAKAH AKU BERADA DI PLANET YANG SILAP..?
Bila maksiat di anggap baik dan tak jadi masalah..Bila beramal dengan Islam dianggap extreme dan jumud..Bila yang melakukan maksiat menyalahkan si pemberi nasihat kerana tidak pandai memberi nasihat… Bila yang melakukan maksiat marah kepada pemberitahu bahawa maksiat telah berlaku… sedangkan dia melakukannya terang-terangan..tanpa segan silu… di depan ratusan mata… dengan rakaman AV.  Bila si da’i yang silap kerana tidak belembut dalam dakwahnya… Bila si da’i silap kerana tidak memberitahu setiap kali ada program baik….. Kesemuanya silap si da’i …. sedangkan semua kita adalah da’i..

ADAKAH AKU BERADA DI PLANET YANG SILAP..?
Bila masing-masing manusia muslim mengaku itu adalah maksiat..cuma perubahan perlulah slow…. perlahan-perlahan seolah mati hanya akan berlaku 20 tahun lagi… 40 tahun lagi.. Perlahan-perlahan sedangkan tangan diangkat sepontan bila tersentuh api…. kenapa perlahan-perlahan dengan api neraka..?
Bila masing-masing mendongak melihat apa aku akan jadi selepas 5 tahun, 10 tahun dan 20 tahun… sedangkan kematian sentiasa mengintai-ngintainya…. berada di atas ubun-ubunnya…!
Cukup !…. aku memang bukan di planet yang betul…

p/s
mohon share ya pakkk..



bukan sekadar omongan kosong

21 comments:

Mat Gebu said...

Nice N3 Jiji.... ^__^

Hanie_Dew said...

kene check kapal angkasa ni landing di planet betul ke tak.

nurdani said...

yang slow2 tu memang masalah.doakan semuanya sedar. nice entry

fierul said...

semoga cepat sedar kepada y ta sdar lgi tuh ..

Asrul "iLham" Sany said...

yg penting diri sendiri yg kena jaga :D

fRaMe+LenSeS said...

nice entry. makan dalam. miahahaha. ai like. sgt comei.. :D dan peringatan santai. suka2...

syahana said...

Oh. Aku memang di planet yang salah. T__T

azwa amani said...

huhuhu..grrrreatttt :)

Fiza said...

planet mne agknye yg btol? :))

Anum said...

good n3

i'm ezza haniza said...

nice! ustaz jiji ! lame dah tak masuk sini! hehhehe

alexa yussida said...

kita mmg di planet yg betul cuma org2nya je sume berangan ke planet lain..hidup dalam dunia sndiri,kepompong keselesaan(kdg2 kita pon mcm tuh juga)..teruskan je keje2 sbg da'i supaya kita bersama2 dlm golongan yg mencipta kemenangan Islam..

p/s: aik?nk baca belog kena add?rasanya aku xprivate pon skrg..huu

Rozuan Ismail said...

planet dh betol cuma org dlm planet yg agak kurg betol

Liyana Zahim said...

Tggi bhse ko ni weh... Ish2.. Kagum aku..

.::TAIKO OTAK::. said...

planet of ape?

Amirah Adnan said...

penduduk planet mcm ufo..hekhek

si ngokngek said...

planet hang tak silap,cuma UFO terlanggar tdi..haha

dunia akhir zaman :D

KaK LimAh Si SupiR said...

=_=

kiera'sakura said...

sesaat lepas nie kita blh menemui ajal... malaikat pencabut nyawa x penah bertangguh nk cabut nyawa kita..

Eera Shera said...

Adakah wujud satu saat di dalam kehidupan kita ini,
yang mana kita tidak menjadi hamba kepada Allah SWT?
Kalau ada saat itu, maka bermaksiatlah.
Jika tiada, maka tunduk dan patuhlah.

(by Langit Ilahi)

~Nana BamBam~ said...

aku rasa nan duduk planet marikh... sebab disana tiada manusia yang banyak buat dosa..haha :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved