astro warna frere derrr



Mari kita ikuti tips daripada emel dibawah ini :- 

HANYA IKUT ARAHAN YANG DIBERIKAN SEPERTIMANA DIBAWAH DENGAN TENANG DAN SABAR..KERANA IANYA MENGAMBIL SEDIKIT MASA..AL-MAKLUMLAH...BENDA FREE...JIKA KENA LAH SABAR...MARI KITA MULAKAN...STEP BY STEP..OKEY.. 

Cara ni aku dapat dari cousin aku yg kije di Astro. Aku xmo cakap department mana takut die terkantoi. 

Tu ari aku pergi rumah die time siaran MAHARAJA LAWAK. Die tgk kat channel ASTRO WARNA. 

Ntah mcmane die pecah lobang bgtau aku mcmane nak access saluran dalam pakej MUSTIKA nie tanpa perlu melanggan. 

Aku mula tak caya gak. Tapi balik uma aku test sendiri MEMANG BETUL JADIK!

Korang cuba try test. Cara nie boleh UNLOCK channel pakej MUSTIKA sahaja. 

HBO ke, NG ke, Sport ke, sume xboleh sebab channel ni di kawal selia di luar negara. 

1. Biarkan dekoder Astro anda dalam keadaan 'STAND-BY'. 

2. Tekan butang ON/OFF. Astro akan menyiarkan channel terakhir yg anda buka. 

3. Tekan butang 130. Anda akan melihat pratonton utk pakej Musika. 

4. Tekan MENU. Pilih LIST SERVICE. Kemudian tekan OK. 

5. Pilih saluran yg anda ingin UNLOCK. (WARNA, CITRA, B4U shj) 

6. Tekan OK untuk pengesahan. 

7. Tekan MENU untuk keluar ke siaran TV. TV akan kembali ke saluran 130. 

8. Tekan MENU sekali lagi. Pilih OPTION. Tekan butang OK 

9. Pilih CHANNEL INFO. Tekan OK 

Di sini pengaktifan akan di hantar terus ke bahagian penyiaran. Dekoder anda akan di kemaskini untuk menyiarkan saluran yg anda UNLOCK. 

10. Tekan butang ON/OFF. Tunggu selama seminit (supaya dekoder anda dikemas kini.) 

11. Tekan semula butang ON/OFF utk siaran TV. 

12. Langkah terakhir, tekan 130 

13. Saksikan pratonton Mustika. 

14. Untuk melanggan: 

i - Hubungi             1 300 82 3838      ; ATAU 
ii - SMS Mustika<ruang><ICNo> ke 32888; ATAU 
iii - Klik 'Dapatkan Mustika' di atas untuk melanggan secare ONLINE. 


15. Dgn muke bengang korang tgk jela pakej2 yg korang langgan. 



p/s: Hahahhahaha...mana ada benda free kat kat ASTRO ni...semua nak kena bayor...alang2 aku terkena..baik kenakan korang sekali ye dak..kena secara berjemaah itu lebih afdhal...



bukan sekadar omongan kosong

17 comments:

azwa amani said...

ceihhhh, beriya lah aku baca.. kena tipu upenye :P

aimie amalina said...

hahahaha
aiihhh
nasib la ko ni pak ostad kan..
sabor jeklah..

Mat Gebu said...

Hahahaha....nasib baik lahh..kalau tak, kensel jadi menantu..pandai yeaa nak kena kan pakcik mat...apa2 pun, rumah aku takde Astro...^__^

Nalisa Syahira said...

excited bca samapi bwh , sekali ... cisss .

FasiHaH SupiaN said...

CISSSS saboo je laa

Rozuan Ismail said...

aku tgk tajuk pon aku dah tahu benda tipu

Sunah Sakura said...

aku dah agak dah..ko mesti tipu ni...sebab tu aku baca laju2 sampai bawah..

Eera Shera said...

tipah tertipu bang haha ;D

Kalamhati said...

hahaha agok doh..

EYQASARA said...

hahaha... wa kena beb~! >.<

cisbeger btul.. =.=

KaK LimAh Si SupiR said...

aiyaaaa..dh agak dh :P

Zul Fattah said...

demm.. mujur aku tak ikut.. haha

Sara Ali said...

semangat kita baca..
rupa2nya....

urm....
mula2 tu pelik jgk,,
ade ker?

tpi x pe la...
baca je...
heheh

(dlm hati ade niat jht tu..tpi ckit je)

Iffah Afeefah said...

aku da agk da

weh slmt aku da langgan lame da

MerLe said...

haha..dah agak da..

laskar pelangi said...

ingtkan betul2 td..kih3

kiera'sakura said...

aku dh agak dh .. xde astro pown kt umh aku tue,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved