berfikir tentang blogger sejenak

blog engko..pendapat engko..cetusan rasa dari jiwa engko..luahan perasaan engko..ye memang betol dan tepat kalau engko kata..blog engko..ikut suka hati engko la nak tulis apa pon..tapi ko kena jugak pikir..apa yang bakal ko dapt lepas dari ko tulis entry sesuka ati engko tu..

engko punya blog..kemain nak tarik ramai pengunjung...dah bila ko rasa blog engko..engko punya pasal..so engko jugak kena terima la apa yang orang ramai nak cakap pasal engko punya entry..kalau engko takleh terima..apakata..ko kasi blog tu engko je baca..kan sonang..takder la jadi syok sesorang..kang engko jugak yang sentap memanjang bila ada yang takleh terima apa yang engko curahkan..

buat blogger blogger jugak..yang mana suka share benda benda dalam blog deorang..share macam macam maklumat..pesanan aku..untuk diri aku..dan jugak korang korang..apa kata..sebelom share apa apa kat blog..pastikan dulu sahih ke idak benda yang kita nak share..pastikan betol betol..sebab blog kita..mungkin tak ramai pengunjung..ada la dalam duo tiga puluh orang sehari cam blog aku..tapi deorang punya kepala hotak yang berakal dan mungkin juga mereka menerima apa yang kita smpaikan dengan memmfafii vutaaa...contoh senang la ek..nak share pasal puasa hari asyura' ni..memacam hadis dok ada..tapi cuba pastikan..hadis mana yang betol betol sahih dan hadis mana pulak yang dhaif...lagi elok..gitau pulak dalam entry kita..ni hadis sahih ni hadis dhaif..tapi kalau kita sendiri pon tak pasti..dok maen copy and paste je..so..baek takyah la kan..

p/s
entry cenggini pon tak ramai jugak yang boleh terima....kan..so aku terima pandangan korang..



bukan sekadar omongan kosong

35 comments:

KaK LimAh Si SupiR said...

blh terima entry ni..betol xsalah p0n ^_^

hazanis said...

hoho peringatan buat diri aku jugak...:)

ijA said...

berhati-hati dalam menulis entri..

Anisa Hang Tuah said...

kawal emosi.

itu lebih baik.

Sunah Sakura said...

aku setuju dengan ko..

k e y r i said...

peringatan utk diri sendiri dan rakan2 blogger yg lain ;)

FasiHaH SupiaN said...

aku setuju bangat

Hanis MY said...

loh ji suko selok kawe baco vafii tu hehe...

Juliet_iRa~" said...

semua org buat silap..:)

Asyila Zainuddin said...

oh yeah, sbb tu tak berani nak share2 info bagai.. haha..

Faaizz d. Zul said...

sebelum ada internet, nak p mengaji dapatkan satu hadith kemain susah. bila dah pandai google, semua senang. tp ruginya bila belajar dari internet/buku tanpa guru mcm ni lah, kdg2 silap difahamtafsir.

pringatan utk diri. =)

Suhaili Sarif said...

jangan syok sendiri...

Suhaili Sarif said...

ayat td bukan utk engko tau ji..hihi

ghost writer said...

maaflah aku kurang arif soal macam nih.so kalau aku baca aku akan komen ikut asas yang aku tau.

Ujie said...

sbb tak pasti..maka tiada entry psl hari asyura ni kat blog saya.

sgt setuju dgn entry ni!

azwa amani said...

betul jugak tuu.. tapi niatnya mungkin baik nak share, kalau ada org yg berilmu lebh tggi tegur jela.. kan sonang.... :)

chEntA said...

setuju..(^_^)

Cik Pulau said...

betol...
mekaseh jitlg peringat..^^,

ahsfantasy24 said...

Yang betul, kita sokong,
Yang salah, kita betulkan.
orang nak terima atau tak, itu terpulang :)


Latest Post:
Makna Lagu Malique dan Jamal: Aku Maafkan Kamu

Iffah Afeefah said...

Aku xske share sal tu

Mutiara Bernilai said...

same gak dgn dak2 fB ni,,sorang sebar satu benda yg tak sahih,,yang lain dok kopipes tanpa study kbenaran...aish.

kiera'sakura said...

betol.. kang tersilap share kte yg dok labur dosa..

deeya said...

yang nie aku pernah terkena .. hakhakz !

kechixx said...

setuju;)

Paradise Gal said...

sebagai manusia, sy suke entry yang penuh pedoman dan rare. hahaha

Bella Bell said...

baik abang jiji. hehe.

cimOt said...

bak kate ostad aku, takut benda tu syiah..sekarang byk sgt info yg boleh deviate iman kita..

syahana said...

Setuju. Kalau taktau jangan komen banyak. Nanti nampak sangat jahilnya.

Fyqa said...

mmg betol pon apa ko ckap

bobiedanbad said...

buat dengan berhemah....

MerLe said...

tul tu ji... nk share pape kna tau dlu sahih ke tak..kang x psl2 ada yg kna aniaya..x baek...

alexa yussida said...

sama macam kat fb jugak..masing2 sibuk je nk like n share segala macam..xpernah nak cek betol2 kesahihan sblom percaya n sebarkan sst benda...tlglah ubah mentaliti dan cara kita..kita boleh!

~SaL IjOu~ said...

kesimpulannye further check dulu sblm share..usah terover kompiden,kan~ =)

SoLy SoLicious said...

jgn ditulis mende yg xpasti kn kn ustaz...

Faaein Talip Roy said...

kadang2 terlepas pandang jugak hal ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved