relationship is not only about love

I wonder la eaahh,

Instead of asking "Saya suka awak,boleh kita couple?"
Why don't we ask "Saya suka awak,boleh kita tunang?pas tu kawen amacam??"

Instead of asking "Awak free tak hari ni,boleh kita keluar date?Dah lama tak jumpa awak"
Why don't we ask "Awak ada kat rumah hari ini,boleh saya datang melawat?Nak jumpa awak dan parents."
 
Instead of asking "awak rindukan saya tak hari ni?"
Why don't we ask " awak dah bercakap cakap dengan DIA tak hari ni??DIA kan nak bersuwit suwit dengan kita.."

In my point of view, relationship is not only about love. It also need to have respect and responsibility



bukan sekadar omongan kosong

31 comments:

azwa amani said...

entry ni suwitt sgt2... like banyak2.

kechixx said...

yes laaa.,dats why laaa.,;)

laskar pelangi said...

tersangat setuju! sweetnya alahai:)
jiji,bila nak ajak pelangi hati tu kawen haaa? nanti jemput2 eh:)

Sunah Sakura said...

aku suka yang first sekali tu..

Anum said...

entry terbaik

FasiHaH SupiaN said...

setuju yg last tu

FasiHaH SupiaN said...

mksud aku respect n responsibility

Alia Rahmat said...

ghase nak bagi semua lelaki baca ni je . alia setuju sangat-sangat lah !

IBU GEBU said...

Instead of comment "bagus entry ini"
Why don't we say "beruntung bakal isteri jiji nanti... hehe"

*ustad kata, bercouple tanpa niat untuk mengahwini pasangan adalah haram

Hanis MY said...

payoh nok jupo ore laki lagu nih... berjurus sungguh...

yang arif said...

awak a.k.a ur future wife is very lucky to have u as her toklaki..huahaha
insyaAllah...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

maera lebih suke lelaki yg trus ajak kawen dgn niat yg ikhlas.thats my hubby. =) syukur.

diana said...

rasanya butang like kamu dah hilang la..

Zul Fattah said...

haha... bilo duk pikir... yolo jugok deh... erm...

Juliet_iRa~" said...

sweet..:D

tut2 awk IPG mn?hee..sebaya dgn sy ke?

FarhanaLicious said...

hurm. setuju sangat!

LAici KAng Ais said...

peh!!!terbaeeeekkkkk

airazulaikha said...

setuju. tp tak ramai yg mengucap kata-kata tue dlm mencari bahagia yang halal...

KaK LimAh Si SupiR said...

bile laa nk ad yg ckp mcm tuu kt kaklimah *nk kate2 yg instead*

Rozuan Ismail said...

amboi,dah dapat awek singapore ke

Paradise Gal said...

msh ade ke lelaki yg mcm ni? nak!!!

syarifahsidrus said...

sangat2 setuju =). biar cinta Allah mengatasi semuanya

qasehraihan said...

wahhhh kecek omputih plok ko??hehe..

nuruashia ♥ said...

setuju.....npe skrng ni mudah sgt org nk ungkap sy suke awk..bile kite leh kapel..grrr...

Puteri Iqa Izyan said...

aku nak tunggu saat future husband aku ckp mcm ni ah. baru boleh cinta lepas kawen. kui3..

Zaza Fakharuldin said...

omg ! i am so agree with your article. simple and menarik

Terbang Bersamaku said...

totally agree with this entry...=)
nice..

Bella Bell said...

bila la aku nak dapat lelaki yang macam tu. :)

cimOt said...

takde ke laki nk tanya camtu kat aku??hihihi

kiera'sakura said...

true!!!!

agree

.izzatul.hazwani. said...

setuju ..

tapi nape sush sangat laki cmtu ? haihh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved