aku takut


kadang-kadang,
kita merasa rendah diri.
merasa diri tak layak berharap apa-apa.
merasa diri tak layak punya impian.
merasa diri tak layak bahagia.
kerana masa lalu yang mengajar,
kita menjadi begitu berhati-hati untuk memasang impian.
menjadi begitu takut untuk berharap apa pun.
kita memujuk diri,
bukan putus asa,
cuma takut kecewa lagi.
namun sejujurnya,
kita sudah tak percaya lagi.
saat kita merasa tak layak bahagia.
saat kita merasa tak layak berharap.
periksalah kembali,
pada siapa yang telah kita berpaling itu.
jangan kerana ujian,
membuat kita putus asa dengan Rahmat dan Kasih Sayang Allah.
jangan kerana masa lalu,
membuat kita tak percaya pada Janji dan Ketentuan Allah.
Ya Allah,
kadang-kala, aku takut, getirnya ujian, membuat aku berpaling.
dan aku bimbang pahitnya masa lalu, membuat aku merasa tak layak memiliki masa depan.
maka Ya Allah,
lindungilah aku dari putus asa.
dan jauhkan aku dari putus harapan,
saat mana ujian menghimpit kehidupan…

gudnite.
Dengan nama-Mu ya Allah tuhan sekalian makhluk dilangit dan dibumi.. aku hidup dan mati
ameen





bukan sekadar omongan kosong

12 comments:

i'm ezza haniza said...

entry yang bagus . kadang2 aku selalu rasa putus asa. thanks sebab mengingatkan aku ;(

Kalamhati said...

amiin..terbaik...=)

Rozuan Ismail said...

aiyok,lagu tu sgt syahdu

sabry oppa said...

nice ") nice ") like :) like :)

http://shaberry92.blogspot.com/

http://sabryoppa.blogspot.com/

sabry oppa said...

nice ") nice ") like :) like :)

http://shaberry92.blogspot.com/

http://sabryoppa.blogspot.com/

Mat Gebu said...

pcm suka blog jiji.... ^__^

nuruashia said...

salam n nunyte ji :)
semoga Allah mndgr smua doa doa mu :)

Sunah Sakura said...

ji...kalo wat video ni, siyes syahdu..nak?

shiema sufian said...

wow, nice entry. niteee (:

shiema sufian said...

Awak, ini music ape ye ? boleh bagitahu tak sebab nak buat presentation.

Pembunuh Tanpa Bayang said...

menusuk....

belogkiter said...

baik atau buruk.. ucapkanlah.. alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved