anugerah

bila kita dianugerahkan dengan sesuatu..maknanya..si pemberi anugerah tu meletakkan harapan pada kita..bukan itu je..yang melihat..yang mendengar yang mengetehui tentang penganugerahan tersebut juga..turut mengharapkan kita dapat melakukan sumthing yang setimpal dengan anugerah yang diberi..so ofeekozz la kan..bila dah terima apa apa anugerah..maknanya..kita akan terbeban dengan amanah dan macam macam pandangan dan perspektif orang ramai yang melihat dan mengetahui kewujudan kita..

pagi pagi lagi dah keluar menebar jala
sekarang..dok tengah riuh rendah dengan anugerah DIGI wowww lahh sangat tu..berotai otai yang ambik part untuk memperolehi anugerah tu..macam macam cara diraih untuk undian..dan sampai satu masa nanti..akan diumumkan blogger of da year wokkk...masa tu berduyun orang akan terjah blog tersebut..dan time tu..memang akan ada yang kondem..ada yang puji..ada yang mengeluh..apapon..bila dah gondol anugerah tu..pemilik blog..memang kena pastikan..blog dia..sememangnya layak untuk menerima anugerah tu..yer ke camtu???

sama jugak..umur kita..makin hari makin bertambah..dari saat ke minit ke jam ke hari ke bulan ke tahun ke dekad ke abad..umur jugak merupakan anugerah..bila dah sampai waktu ketika dan hari yang dinamakan hari lahir..maka genaplah umur kita bertambah setahun..macam aku..hari..genaplah umur aku doploh hempat tahun..so aku anggap ini ialah anugerah ALLAH kepada aku..dan aku tidak akan mengecewakan si pemberi anugerah tersebut..sama jugak..mereka yang mengenali aku selama mana aku hidup dimuka bumi ni..ye la.dah masuk umur doploh hempat..takkan la perangan tu still cam bebi boy lagi..nak kencing merata..makan bersuap..pakai lampin..yer tak..haruslah kena meced daripda kebiasaannya..

apapon..terima kasih pada umi dan abi..kerana dah doploh hempat tahun dah umi ngn abi dok jaga along..didik along..bersabar dengan along..dengan perangai along yang macam macam..maafkan segala salah silap along..along tau..memang banyak sangat salah along..kekadang umi ngan abi kecewa dengan along..maafkan along..sebab bila makin berumur ni..suka pulak along dok menyakat umi ngn abi..terima kaseh jugak pada adik adik ku..yang memang bersabar sangat dengan along..suka sangat pau along..dan terima kasih jugak buat awak..yang sentiasa bersama saya..susah senang..suka duka..pahit manis masam busuk wangi harum..kita tetap sama sama..usaha dan doa kita..semoga kita tetap bersama hingga ke sana nanti..ameen..



bukan sekadar omongan kosong

16 comments:

IFA Athirah said...

Jiji yu dh tua..jiji yu dah tua..

nini said...

adoiii...syahdunya....=D

kasih sayang said...

sanah helwah ji ...
semoga dengan pertambahan usia ko nie
makin bertambah la jg amalan ko sebagai bekalan ke akirat .. moga kita semua dapat berkumpul d syurga kelak ..may allah bless u

[sutera kasih] said...

adik rupanya jiji ni..selamat hari lahir ya jiji, semoga sentiasa dlm redhaNYA dan diberkati selalu..

anugerah? syukur alhamdulillah atas anugerah dariNYA.

Hansyirah Takezur said...

sanah helwah ji...

piko said...

amin... dah lama tak menjenguk ke sini...:))

Rozuan Ismail said...

kedut tuh cover skit

maszmadi said...

cantik gambo...

p/s: sape 'awak' dalam cerita anugerah ni, xsebut nama pon.. hehe

Hafizin Jamil said...

selamat tua along..kikiki

Iffah Afeefah said...

Slmt ji

moga 24 ni cpt2 la lngsungnye. Aku nk dtg haha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

24? sebaya den la

Faaein Talip Roy said...

selamat meningkat usia lah dek jiji..

cepat2 tawen.. kita semua mau makan nasi minyak yang marveles itu..

haha.. ;P

**::CIKNUURUL::** said...

Assalam,.

baruuuu nak menjengah adik kembar ni,.hehe,.

aamiin doa tu,.
cepat2 sket ye, jangan tunggu lame2..
and happy birthday kat blog plak,.

alahai,dh lambat lak arini,.huhu

Edy Zaidi said...

demam digi wwwow telah bermula..:)

Cik Pulau said...

Ji.. lambat sikit wishh..
selamat ulang tahun kelahiran..

nt make nasi minyak...
jange lupo ajok aku ter...heee~

Eera Shera said...

tua dah ostad..kenduri jgn lupa jemput hihi..moga dpt keberkatan hidup dunia ahirat amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved