MILKY WAY???JALAN BERSUSU????what kedehalnye pulak..


hangpa semua ada pernah dengar istilah MILKY WAY..ataupo dalam bahasa melayu nya..JALAN BERSUSU???ade yang pernah..ada yang melopong..ada yang buat buat pernah dengar..ada yang buat buat tau..persoalannya..hapekebendanya milky way itu???

kasi penerangan secara ringkas eh..MILKY WAY merupakan satu gugusan dari berjuta juta juti jutu bintang dalam bima sakti kita ni..ni penerangan secara ringkas padat dan munasabah dah ni..kalau nak tau lebih melanjut..sila klik SINI..

alhamdulillah la..semalam..dengan izin ALLAH aku tersedar..dan tergerak hati nak menjenguk bintang dilangit..kot kot ada terpampang buruj muka yuna sebijik kat situ..rupanya..dapat aku saksikan keindahan ciptaan ALLAH yang maha agung dihadapan mata kepala aku sendiri dan dgn izin ALLAH sempat jugak aku merakamkan keindahan milky way dengan menggunakan kamera cikai berserta teknik teknik seorang yang tak sampai pon lagi tahap amatur...

yang ni..kompom bukan aku yang shoot..ni hasil dari otai yang memang da pros sgt dah ni..

disebabkan aku malas nak ebrgerak kesan kemari..aku just shoot dari halaman depan rumah aku je la..Alhamdulillah..dapat jugak aku shoot akhirnya..rezeki bangun malam la kiranya..yang penting..apa yang kita lihat..apa yang kita renung..dapat membawa kita ke arah lebih mendekati yang maha kuasa..pencipta alam semesta..

Lihat..Renung..Berfikir..Berzikir..




bukan sekadar omongan kosong

11 comments:

cahaya iman said...

cantiknye.. subhanallah..

aizuddin said...

cantiknya...
rasa lama dah tak tgk bintang =(

Anum said...

cantik sangat2

Sunah Sakura said...

subhanallah...

Haris Khairuddin said...

milky way galaxy == galaksi bima sakti kan? setau aku tu nama utk galaksi kita (bima sakti utk melayu, milky way utk english). ada banyak lagi galaksi2 lain..

n gambar last tu mmg subhanallah cantik..

[sutera kasih] said...

Subhanallah..cantiknya..

keri ikhwan said...

cantiknyaa... apesal tak pernah nampak camni... *rabun malam kot :)

Edy Zaidi said...

Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p

[wani_mn] said...

CANTIK! SUBHANALLAH :)

tak pernah tau pun pasal milky way sebelum ni.

FasiHaH SupiaN said...

subhanallah......

bestnya kalau ada dslr -.-

Iffah Afeefah said...

Cantik weh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

:fully designed by yoUnique nurdani ©2011 All Rights Reserved